Japon Balığı Suyu Nasıl Olmalı?

Japon Balığı Suyu Nasıl Olmalı?

Japon balığı suyu nasıl olmalı bilmediğiniz zaman balığınıza uygun su şartlarını oluşturamaz ve balığınızın ölümüne sebep olabilirsiniz. Kullanacağınız suyun Japon balığı için hangi parametrelere sahip olması gerektiğine bakalım.

İçindekiler

    Japon Balığı Suyu Nasıl Olmalı?

    japon balığı suyu nasıl olmalı

    Oldukça popüler olduğu için Japon balığı beslemek ve ona uygun bir akvaryum oluşturmak isteyen kişiler Japon balığı suyu nasıl olmalı diye merak eder. Doğru sertlik ve ısı derecesine sahip bir suda Japon balığı çok rahat yaşar.

    Japon balığı suyu 16-22°C arasında ve 7.0-7.4 pH değerine sahip olmalıdır. Doğal ortamlarında yaşadıkları sulara benzer bir su değerine sahip olduğunuz zaman Japon balığı suyu nasıl olmalı konusunda endişe etmenize gerek kalmıyor.

    Japon Balıkları Nasıl Su Sever?

    Balıklar da yaşadığı ortamın kendilerine uygun olmasını ister. Suyun ısısı, sertliği, çeşitli dekorlar vb. ögeler Japon balıklarının o suda yaşayabilmesi için çok önemlidir. Peki Japon balıkları nasıl su sever?

    Japon balıkları soğuk ve yumuşak sularda yaşamayı sever. pH değeri düşük ve ısısı yüksek olan sularda yaşayıp üreyemezler. Bundan dolayı Japon balıkları nasıl su sever konusunda mutlaka onlara uygun parametrelere sahip bir su hazırladığınızdan emin olun.

    Japon Balığı Kaç Litre Suda Yaşar?

    Sadece suyun ısı ve sertliği değil aynı zamanda miktarı da Japon balıklarının sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için büyük önem arz ediyor. Japon balığı kaç litre suda yaşar konusunda kullanacağınız akvaryumun büyüklüğünü doğru bir şekilde ayarlamalısınız.

    Tek bir Japon balığı için en uygun su miktarı 25-30 litredir. Eğer uzun süreli bir planınız varsa ve birden fazla japon balığı beslemek istiyorsanız Japon balığı kaç litre suda yaşar konusunda 50-75-100 litrelik akvaryumları da kullanabilirsiniz.

    Japon Balığı Hangi Kumu Sever?

    Çoğu akvaryumun dibinde kum bulunur. Hem canlı bitkiler için hem de balıklar için akvaryumunuzun dibinde kum bulunması iyi olacaktır. Japon balığı hangi kumu sever konusunda ise şaşıracağınız bir yanıtla karşı karşıyasınız.

    Eğer akvaryumunuzda kum kullanacaksanız Japon balığı kumu oldukça ince ve pürüzsüz olmalıdır. Fakat Japon balığı beslemek için kum kullanmanıza gerek yok. Bu balıklar akvaryumda kum olmadan da rahatlıkla yaşayabilirler.

    Pet_Paw 7236 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor