Ülkemizde en çok tercih edilen köpek cinsleri arasında olan kangal köpeklerinin isimlerini nereden aldıkları konusunda farklı söylentiler vardır. Kangal ne demek diye araştırmaya koyulan köpek severlerin dilimizde kangal kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek istediğini biliyor ve yanıtlamak için sabırsızlanıyoruz.

İçindekiler

    Kangal Ne Demek?

    Kangal Ne Demek?

    Türk Dil Kurumuna göre, sözlük anlamına baktığımızda kangal ne demek sorusuna yanıt bulmak hiç zor değildir fakat kangal özelliklerinde bahsettiğimiz asil köpeğin ismiyle alakalı bir yanıt arıyorsanız bu başlık altında tatmin olamama şansınız vardır. Kangal kelime anlamı olarak bükülmüş tel demektir ve aynı zamanda bükülmüş ürünün her bir halkası anlamında da kullanılmaktadır.

    Kangal sucuk olarak kullanılmasıyla tel derken, halka derken ne demek istediğimizi kolaylıkla anlayabilirsiniz. Kangal köpeklerinin ismiyle bu saydığımız kelime anlamlarının pek alakası olduğunu söyleyemeyiz. Kangal köpeği ne demek sorusuna da birazdan okuyacağınız başlıklarda en açık şekilde yanıt vermeye çalışacağız.

    Kangal Köpeği Adı Nereden Gelir?

    Kangal köpekleri adlarını ülkemizin en güzel şehirlerinden olan Sivas’ın Kangal isimli ilçesinden almaktadır. Kangal ilçesi Sivas’ın en ünlü ilçeleri arasında gösterilmektedir ve haritadaki konumuna, yüzölçümüne baktığınızda halka anlamına gelen kangal kelimesiyle isimlendirilmiş olmasına şaşırmamak gerekir.

    Özetlemek gerekirse kangal köpeklerine kangal denmesinin temel nedeni Kangal köpekleriyle dünyanın Sivas’ın Kangal isimli ilçesinde tanışmasıdır. Tüm dünyada bir marka haline gelmiş kangalların doğumu ülkemizin güzide ilçelerinden birisinde başlamış ve aynı kaliteyle devam etmektedir.

    Sivas Kangalı İle Kangal Aynı Köpek Midir?

    Bazı içeriklerde kangal bazı içeriklerde ise Sivas kangalı olarak isimlendirilen köpeklerin aynı köpek olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı olduğunu gözlemledik. Siz de bu tarz bir soruya yanıt arıyorsanız yanıtımızı en kolay anlaşılabilir şekilde verelim, evet. Sivas kangalı ile kangal köpek birebir aynı köpek cinsidir ve sadece söylem olarak farklılık göstermektedirler.

    Kangal ne demek gibi bir soruya yanıt aradığımız içeriğimizde kangal kelime anlamının yanında konuyla alakalı tüm merak edilen konulara ışık tutmaya çalıştık. Umarız merak ettiğiniz her alanda fikir sahibi olabilmişsinizdir. Kangal sahiplenmek için kelime anlamının ne anlama geldiğini merak ediyorsanız artık önünüzde bir engel kalmadı diyebiliriz.

    Pet_Paw 2236 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor