Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir?

Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir?

Ülkemizde beslemek amacıyla en çok tercih edilen büyük köpeklerden olan kangal köpekleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok köpek sever vardır. Kangal yavrusu nasıl beslenir, yavru kangallar ne yer gibi sorularla dünyaya yeni gelmiş kangal köpeklerinin sağlıklı büyümesini, beslenmesini sağlamak istemeniz onları ne kadar düşündüğünüzü göstermektedir.

İçindekiler

    Kangal Yavrusu Besleme

    Kangal sahiplendirme ilanlarımızın kullanıcılar tarafından, ziyaretçiler tarafından ne kadar çok incelendiğine, tercih edildiğinde bakacak olursak kangal yavrusu besleme konusundaki isteğimiz çok açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin en ünlü markaları arasında bilinen kangal köpeği yavrusu neredeyse herkesin sevgisini kazanmış gibi görünüyor.

    Yavru kangal besleme süreci uzaktan göründüğü kadar kolay değildir. Evcil hayvanlar sadece beslenme ihtiyaçları giderilerek beslenmezler. Onlarla ilgilenmek, emek ve zaman vermek gerektiği konusunda sizleri uyarmak isteriz. Hayatınıza bir kangal yavrusu almak konusunda istekliyseniz kangal yavrusu nasıl beslenir sorusuna yanıt bulmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

    Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir?

    Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir?

    Kangal yavrusu nasıl beslenir konusu hakkında doğru bilinen yanlışlarla zehirlenmiş birçok kaynak vardır. Bu kaynakların doğru olma ihtimaline sarılıp hataya düşmemeniz adına yapılan araştırmalar ve edinilen tecrübeler ile yavru kangal nasıl beslenir sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Kangal özellikleri sayfamızda da üzerinde durduğumuz bu konuyu daha ince ayrıntılarıyla inceleyelim.

    • Kemik suyu,
    • Kaliteli mama,
    • Vitaminler,
    • Ek gıda,
    • Bol su

    Listemizde gördüğümüz gıda ürünleri sayesinde beslenmenin yavru kangallar için en önemli olan adımlarını atmış olursunuz. Özellikle verdiği besinleri ıslatmanız gerekiyorsa, sulu mamalar hazırlıyorsanız kemik suyu kullanmanızın ne kadar önemli olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Yavru kangal köpeği beslemek için yapılması gerekenler temel olarak bunlardır.

    Soruyu sorma amacınız neler yemesi gerektiğinden çok nasıl yemesi gerektiği ise bu durum tamamen yavrunun yaşı ile alakalıdır. Çok küçük yavrular için sorduğunuz kangal yavrusu nasıl beslenir sorusunun yanıtı ihtiyaç ortadan kalkana kadar resimde gördüğünüz gibi biberonla beslenmelidir olacaktır. Gerektiğinden fazla biberon ve şırınga kullanımı yavrunun gelişimini olumsuz etkileyecektir.

    Yavru Kangallarda Beslenme

    Kangal yavrusu nasıl beslenir hakkında bahsettiğimiz tüm başlıkların yanında yavru kangallarda beslenme süreci için de birkaç cümle etmek gerektiğine inanıyoruz. Köpekler için beslenmenin öneminin farkında olmalısınız fakat yavru kangallar için bu önem neredeyse iki kat daha fazladır. Hem ağır hem de büyük köpeklerin diğer köpeklere nazaran çok daha fazla kaloriye ihtiyacı olacaktır.

    Bu ihtiyacı karşılamak için gereğinden fazla beslenmek de köpeği kötü etkileyeceği için bu denli özel bir konuda kaliteli araştırma yapmadan adım atmak oldukça zordur. Hayatınızı, malınızı emanet edeceğiniz kangalın beslenme durumunun gerçekten kaliteli olması en önemli yaşam standartları arasında olacaktır.

    Kangal Yavrusu Ne Yer?

    Kangal yavruları zararlı olmadığını düşündüğü birçok gıda ürününü yeme eğilimi gösterirler çünkü ancak bu şekilde doğru oranda büyüme gösterirler. Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar adlı içeriğimizde bu konu hakkında çok daha bilgilendirici olarak konuşmuştuk. Kangallar için dengeli bir beslenme listesi hazırlamak istiyorsanız her besinden azar azar kullanmanız gerekir.

    Listemizde gördüğünüz ürünleri düzenli ve sistemli bir şekilde köpeğinizin mama kabına koyduğunuz taktirde beslenme başarısına çok kısa bir süre zarfı içerisinde ulaşabilirsiniz. Farklı denemeler yaparak minik kangalınızın hangi yemeği daha çok sevdiğini de kısa bir deneme süresi sonunda kolayca öğrenebilirsiniz.

    Kangal Yavrusu Kaç Kilo Olmalıdır?

    Kangallar yaklaşık iki kilogram doğarak oldukça büyük halde dünyaya gelirler. Kangal yavruları doğru beslenmenin etkisiyle, kangal yavrusu nasıl beslenir için verdiğimiz yanıtların sayesinde ağırlıklarını on kat arttırarak çok kısa bir sürede 20 kilograma kadar çıkabilirler. Yeni doğmuş bir kangal yavrusundan bahsediyorsanız 3 haftalık bir süre içerisinde en azından 10 kg olmasını bekleyebilirsiniz.

    İşleri zamana bırakmak çok mantıklı olsa bile sağlığı zamana bırakmak her zaman mantıklı değildir bu nedenle köpeğinizin olması gerektiği ağırlıkta olmadığını hissettiğiniz anda beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeli eğer yeterli düzen sağlanmadıysa veteriner hekim gözetiminde güzel bir diyet listesi hazırlamalısınız.

    Yavru Kangal Yemiyor ve İştahsız

    Yeni doğmuş bir kangal yavrusu ihtiyacı olduğu kadar yemiyorsa ve iştahsızsa büyük bir sorununuz var demektir. Bu güzel, güçlü canlıların aslında ne kadar duygusal olduklarını, bağlılık için yaratıldıklarını unutmamalısınız. Köpeğinize sadece doğru beslenme hazırlamak yeterli olmayacaktır. Tüm bu bilgilerin ışığında yavru kangal köpeğiniz için ilgi ve sevgi de göstermelisiniz ki köpeğiniz mutlu ve sağlıklı olsun.

    Bu süre içerisinde ne kadar ilgilenirseniz ilgilenin kangal yavrusunda bir ilerleme göremiyorsanız ilk iş olarak profesyonel destek almayı düşünmelisiniz. Köpekler hakkında, kangallar hakkında ne kadar bilgili ve ilgili olursanız olun veteriner hekimler kadar sonuç odaklı olamazsınız. Kangal yavrusu nasıl beslenir adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 16677 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor