Kaplumbağa Ne Yer?

Kaplumbağa Ne Yer?

.

Kaplumbağalar doğada yaşayabildikleri gibi evde de beslenebilen canlılardır. Eğer ki evinizde kaplumbağa yetiştirmeye karar verdiyseniz bunun çok keyifli bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Kaplumbağalar oldukça sakin, dost canlısı ve kendi hallerinde yaşayabilen canlılardır. Kaplumbağa yetiştirmeden önce beslenme süreçlerine hakim olmamız gerektiğini bilmeliyiz. Sizler için yazımızda kaplumbağaların sevdiği yiyecekleri, beslenme süreçlerini açıklamaya çalışacağız.

İçindekiler

    Kaplumbağa Nasıl Beslenir?

    Karada ve Suda yaşayan kaplumbağalar için beslenme süreçleri değişiklik göstermektedir.
    Evimizde yaşayan kaplumbağa için pek çok farklı seçenek ise mümkündür. Suda yaşayan kaplumbağalar genellikle et ve balık türlerini tercih ederken, karada yaşayan canlılar için ot tükettiği gözlemlenmektedir. Eğer ki evimizde kaplumbağa yetiştirmek istiyorsak bir bahçemiz var ise onun yaşam alanı için çok keyifli bir süreç başlayacaktır. Dilediği yiyecekleri bahçeden kendisi seçerek faydalı bulduğu ve sevdiği ot ve çiçeklerle beslenebilir.

    Kaplumbağalar Ne Yer?

    Evinizde kaplumbağa yetiştiriyorsanız gün ışığında beslemeniz gerektiğini asla unutmamalısınız. Akşam saatlerinde kaplumbağaların beslenmesi kesinlikle önerilmemektedir. Gün içerisinde düzenli ve ölçülü miktarda beslenmesi kaplumbağamızın sağlığı ve gelişimi açısından oldukça önemlidir. Mümkünse tek bir kişi hayvanınızın beslenme sürecini takip etmeli ve az miktarda ölçülerde yemeklerini vermelidir.

    Karada yaşayan kaplumbağalar genellikle otçul hayvanlardır. Doğada, kırlarda gezerken rastladığı otları, çiçekleri ve çeşitli mantarları yediklerini gözlemleyebiliriz.

    Beslenme süreçlerinde muhakkak sevdiği otların yanı sıra protein yer alması gerekmektedir. Protein kaplumbağalar için oldukça önemlidir ve verilmedi taktirde çok sık hastalandığını görebiliriz.

    Evinizde yetiştirdiğiniz kaplumbağa için seçenekler oldukça geniştir. Bizler gibi pek çok sebzeleri de keyifli tükettiklerini söyleyebiliriz. Özellikle bezelye, lahana, marul, brokoli gibi sebzeleri minik parçalar halinde verebiliriz.

    Su kaplumbağaları genellikle et ve balık ağırlıklı beslenmektedir. Dana eti, levrek ve alabalık çok sık beslendikleri gıdalar arasında yer almaktadır.

    Kara kaplumbağaları ise otçul olması sebebiyle böceklere de oldukça meraklıdır. Özellikle tırtıl, kurt, sinek, karınca, ipek böceği ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

    Kaplumbağanın yaşadığı suyun ve içtiği suyun sıcaklığı oldukça önemlidir. Ilık olmasına özen gösterilmeli ve muhakkak suyun içerisine takviye olarak verilen vitamin damlaları ihmal edilmemelidir.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Kaplumbağaların süt ve süt ürünlerine çok ciddi hassasiyetleri söz konusudur ve sindirimini oldukça zorlaştırmaktadır. Bu sebeple kesinlikle süt ve benzeri süt ürünlerini vermememiz gerekir.

    Pek çok kişinin şaşıracağı bir bilgi olabilir belki ancak evet özellikle su kaplumbağaları yumurta yiyebilir. Protein konusunda oldukça değerli bir yiyecek olan yumurtanın haşlanarak hayvanınıza minik parçalar halinde verilmesi önerilmektedir.

    Evet kaplumbağalar meyvelere ve meyve sularına oldukça meraklıdır. Özellikle elma, dut ve kavun suyu en çok tercih ettikleri meyve suları arasındadır.

    Pet_Paw 1904 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor