Kaplumbağalar Akciğer Solunumu Yapar Mı?

Kaplumbağalar Akciğer Solunumu Yapar Mı?

Kaplumbağaların kimi zaman su üstünde kimi zaman su altında yaşamaları haklarında merak edeceğimiz çok şey olmasına neden olmaktadır. Kaplumbağalar akciğer solunumu yapar mı diye merak eden insanların büyük bir çoğunluğu ders kitaplarındaki sorular için bu araştırmayı yapsalar da düşününce gerçekten merak uyandıran bir konuya yanıt arıyorsunuz demektir.

İçindekiler

    Suda, karada, evimizde yani çok farklı habitatlarda yaşayan farklı boyutlarda olan kaplumbağalar nasıl nefes alırlar, nasıl solunum yaparlar diye merak ediyorsanız yanıt aradığınız tüm sorulara Petarkadaş ile yanıt bulacaksınız. Kim su kaplumbağasının hem suda hem de suyun dışarısında bu kadar rahat nefes alıp vermesine şaşırmamıştır ki…

    Kaplumbağalar Nasıl Nefes Alır?

    Kaplumbağaların akciğerleri ile hayatta kalmak için yaptıkları eylemlere geçmeden önce daha genel sorulara yanıt vermek konunun herkes tarafından anlaşılmasını kolaylaştıracaktır, kaplumbağalar nasıl nefes alır? Nefes almak her canlı adına biz insanların anladığı şekilde gerçekleşmeyebiliyor. Fakat kaplumbağalar için bu durum neredeyse aynı, çok benzer.

    Bir canlının nasıl nefes aldığını merak ediyorsanız öncelikle davranışlarını incelemelisiniz. Kaplumbağalar suyun içerisinde nefes alıyor gibi görünseler bile aslında nefes almak için yüzeye çıkmaları gerekmektedir. Bu durum kaplumbağaların solunum yaptığına kanıt olan bu durum aynı zamanda kaplumbağaların nasıl solunum yaptığı sorusunu doğurmaktadır.

    Kaplumbağalar Nasıl Solunum Yapar?

    Kaplumbağalar solunum yoluyla nefes alıp veren canlılardır. Kaplumbağalar akciğer solunumu yapar mı sorusuna yanıt vermeden önce kaplumbağaların nasıl solunum yaptıklarıyla ilgili temel bilgileri edinmek gerekir. Su altına yaşayan bir kaplumbağanın nasıl solunum yaptığını düşündüğünüzü bilemeyiz ancak kaplumbağalar balıklar gibi suyun altında nefes almazlar.

    Kaplumbağaların nefes almak için suyun yüzeyine çıkmaları gerekmektedir. Suyun üzerine doğru hızla hareket eden bir kaplumbağa gördüyseniz nefes almak için zamana ihtiyacı olduğunu düşünmelisiniz. Kaplumbağaların solunum yapmak için su yüzeyine çıkmaları gerektiği nasıl solunum yaptıkları hakkında biyoloji bilenlere doğrudan fikir vermektedir, akciğer solunumu.

    Kaplumbağalar Akciğer Solunumu Yapar Mı?

    Kaplumbağaların sırtında taşıdıkları şey sadece bir kabul ve evleri değildir. Kabuklarına yapışık olarak vücutlarının üstünde akciğerleri olan kaplumbağalar akciğer solunumu yaparak hayata tutunmaktadırlar. Bir kaplumbağanın akciğer solunumu yaptığını öğrenmek çoğu insan için şaşırtıcı olabilir ancak durum bir kaplumbağa için değil tüm kaplumbağalar için geçerlidir.

    Kaplumbağalar akciğer solunumu yapar mı genelde ders kitaplarında karşımıza çıkan sorular arasındadır ve birçok öğrenci bu soruya yanıt verirken hangi kaplumbağalar diye düşünmektedir. Aslında soruyu yanıtlarken hangi kaplumbağa türü diye düşünmek zaman kaybından başka bir şey değildir. Bildiğiniz tüm kaplumbağalar akciğer solunumu yapmaktadırlar.

    Su Kaplumbağaları Akciğer Solunumu Yapar Mı?

    Hayvanlar alemindeki tüm kaplumbağaların akciğer solunumu yaptığını söylemiştik. Yine de hemen ikna olmayacak kaplumbağa dostları için bir soruya daha doğrudan yanıt vermenin önemli olacağını düşünüyoruz. Evet, su kaplumbağaları da diğer kaplumbağalar gibi akciğer solunumu yaparlar. Hatta kaplumbağalar kış uykusu durumunda bile akciğer solunumu yapmaya devam ederler. Başlangıçta anlaşılması biraz zor olsa da artık kaplumbağaların nasıl nefes alıp verdiğini biliyorsunuz.

    Pet_Paw 4492 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor