Kargalar Kaç Yıl Yaşar?

Kargalar Kaç Yıl Yaşar?

Zeki ve planlı davranışlarıyla insanların en çok saygı duyduğu hayvanlar arasında olan kargalar hakkında en çok merak edilenlerden birisi kargalar kaç yıl yaşar sorusudur. Karga dendiğinde sorulacak onlarca soru varken yaşam süresinin sorulma nedeni halk arasındaki bazı iddialardır.

İçindekiler

    Kargalar 200 Yıl Yaşar Mı?

    Antik çağlardan bu yana kargalar hakkında anlatılan farklı iddialar vardır. Aşırı kinci oldukları, iki yüzyıl yaşadıkları gibi. Kargalar hakkında söylenenlerin hangisi gerçeği yansıtıyor diye bakacağız ama öncelikle yaşam süreleri ile ilgili olan söylentiye bakalım. Kargalar iki yüzyıl yaşar mı? Günümüzde yaşayan kuş türleri arasında en uzun hayatta kalanların kargalar olduğunu söylemek mümkün değildir.

    Sanıldığı kadar uzun ömürleri olmayan kargaların hayatları yüzyıllarla değil ancak bir insanın ömrüyle kıyaslanabilir. Bu kıyasın pozitif tarafında olmalarını da beklemek hata olacaktır. Kısaca tekrar etmek gerekirse kargalar 200 yıl yaşamazlar. Kargalar hakkında doğru bilinen yanlışlar arasında en çok rastladığımız konu kargaların çok uzun ömürlü olduğudur. Kargalar kaç yıl yaşar sorusuna yanıt bulacağınız için artık bu hataya düşmeyeceksiniz.

    Kargalar Neden Uzun Yaşar Olarak Bilinir?

    Kargaların sanıldığı kadar uzun süreler hayatta kalamadığını sizlerle paylaştık ancak kargalar neden uzun yaşar olarak bilinir diye merak ediyor olabilirsiniz. Kargaların normalden çok uzun yaşadığı konusundaki söylentilerin ortaya çıkması antik çağlara kadar dayanır. Kargalar akıllı ve planlı davranışları nedeniyle, karanlık renkleri sayesinde insanlar tarafından bilge ve mesaj taşıyan kuşlar olarak anıldılar.

    Mesaj taşımak derken postacı güvercin gibi düşünmemek gerekir, kargaların yaşadığımız dünyadan insanlara mesajlar taşıdığına inanılırdı. Böylesine mucizevi kuşların kısa süre ömrü olduğuna da inanamadılar tabii. Mistik bir canlı olduğu düşünülen kargaların sözde epik yaşantısının iki yüzyıl olduğuna olan inanç bu fikirler nedeniyle halk arasında yayıldı ve kabul gördü.

    Kargalar Kaç Yıl Yaşar?

    Söylentiler ve gözlemlerdeki hatalar nedeniyle çok uzun yıllar yaşadığı düşünülen kargalar aslında o kadar da uzun süreler yaşayamazlar. Kargaların ömürlerinin ancak insanlarla kıyaslanabilir olduğunu hatta bu kıyaslamanın da negatif tarafında olduğunu söylemiştik. Kargalar bir insanın yarım ömrü kadar hayatta kalabilirler, her şey yolunda giderse…

    Kargalar kaç yıl yaşar sorusuna net ve bilimsel bir yanıt vermek gerekirse, kargalar 15-20 yıl kadar hayatta kalabilirler. En uzun süre yaşadığı bilinen karga ve kuzgun türünün ise rekoru sadece 40 yıldır. Vahşi hayatta kendilerine yer bulmaya çalışan bu karanlık ama zeki canlıların kısa ömürlerinin insanlar tarafından çok uzun olarak adlandırılması da hatalı bilgiden ibarettir.

    Evde Karga Beslenir Mi?

    Kargalar kaç yıl yaşar hakkında konuşurken rekorun 40 yıl olduğunu ama ortalamanın sadece 20 yıl olduğunu söylemiştik. Ortalamanın nasıl iki katına çıktığını merak ediyorsanız, bu rekorun ortaya çıkış nedeni hatalı bilginin yayılma nedeniyle aynıdır yani insanlar. Kargalar evde beslenen, beslenebilen canlılardır. Kuş sever insanlar karga ve kuzgun beslemekten keyif alırlar.

    Bilinçli besleme, özel bakım şartlarında kargalar 30 yıl kadar yaşayabilirler. Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar adlı içeriğimize bakarak bir karga ile yaşamaya başladığınızda muhabbet kuşlarına kıyasla ne kadar uzun süre birlikte olacağınızı anlayabilirsiniz. Kargalar sanıldığı kadar uzun ömürlü olmasalar da çoğu evcil kuştan daha uzun süre yaşamaktadırlar.

    Pet_Paw 566 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor