Karınca Yuvaları Hangi Yönü Gösterir?

Karınca Yuvaları Hangi Yönü Gösterir?

.

Dünya üzerinde yaşayan en ufak hayvanların başında gelen karıncaların yaşamları ve gündelik pratikleri, kendi aralarındaki iş paylaşımları ve yuvaları hepimizin ilgisini yıllardır çekmektedir. Özellikle insanların sayısına oranla çok sayıda olmaları ve hemen hemen her coğrafyada yaşamaları araştırmalar sonucunda görülmüştür.

İçindekiler

    Dünya üzerinde hemen her yerde yer alan karınca yuvaları ve karınca yuvalarının hangi yönü gösterdiği oldukça merak konusu olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Karınca Yuvalarının Girişi Hangi Yönü Gösterir?

    Tüm hayatları boyunca pek çok coğrafyada yaşam sürdüren karıncalar için iklim koşulları değişse de bu durum onların bölgesinden ayrılmasını gerektirmez. Gerek sıcak gerekse soğuk iklimlerde rahatlıkla varlıklarını sürdürebilmektedirler. Özellikle kalabalık ve sürü halinde bir arada yaşayan karıncaların birbirlerini takip etme ve bir arada yaşama eğilimi gösterdiğini unutmamamız gerekir.

    Karıncalar yuva yapmadan önce o bölgedeki toprak yapısı oldukça önemlidir. Yumuşak ve hafif toprakları ve ağaç kovuklarını genellikle tercih ettikleri görülmüştür. Özellikle sıcak iklim koşullarında ise karıncalar yuvalarına giriş yaptıkları bölümü yön olarak güneyi görecek şekilde düzenlemektedir. Karıncaların dünya üzerinde bulunduğu konum kuzeyde yer alsada karıncaların yuvası güneye bakmaktadır. Tam tersini düşünecek olduğumuzda ise güneyde yer alan bir karınca yuvası için girişi kuzeyi göstermektedir.

    Karınca Yuvaları Hangi Yönü Gösterir?

    Her ne kadar enteresan gibi gözükse de karıncaların yuva girişlerinin baktığı yön de belirleyici olan bir diğer etken ise karıncaların cinsi olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre dişi ve erkek karıncaların yuva oluşturma şekillerinde farklılık gözlemlenmiştir.

    Kimi karıncalar yuvalarını oluştururken ağaçları tercih etse de kimi karıncalar insanlara, kalabalığa yakın yerleri de tercih edebilmektedir. Özellikle yuva oluşturmadan önce dikkat ettikleri konu ise yuvanın su, soğuk ve tehlikelerden uzak olmasıdır. Karıncalar sezgileri oldukça güçlü canlılardır ve yuvalarını da buna bağlı olarak inşa etmektedirler.

    Karınca Yuvasından Yön Nasıl Bulunur?

    Karınca yuvalarının bize kaybolduğumuzda doğru yolu gösterdiğine dair bilgi yıllardır süregelmektedir. Peki karınca yuvasından yön nasıl bulunur sorusu da gündeme gelmekte ve epeyce merak uyandırmaktadır. Eğer karınca yuvasına bakarak doğru yönü bulmaz istediğimizde yuvanın girişine bakmamız gerekir. Eğer sıcak bir iklimde isek yuva girişi günye bakacaktır. Doğru yönü bulmak tercih edilen diğer yöntemler ise güneşe doğru bakmak, deniz yosunlarını takip etmektir.

    Pet_Paw 20664 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor