Kedi Ateşi Nasıl Düşürülür?

Kedi Ateşi Nasıl Düşürülür?

İnsanlarda bir sürü hastalık görülmektedir. Bu hastalıkların birçoğu hayvanlar üzerinde de görülür. Örneğin kanser, lösemi ve birçok hastalık insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da bulunur. Bu ortak hastalıklardan bir tanesi ise ateş çıkmasıdır. Kedi ve kopeklerde de ateş yükselmesi görülür. Çünkü onlarda da bir dolaşım sistemi bulunur. Bu nedenle vücut ısısı önemlidir. Bu bağlamda en fazla merak edilen konulardan biri ise kedi ateşi nasıl düşürülür sorunudur.

İçindekiler

    Kedi Ateşi Nasıl Düşürülür?

    İnsanlar ve hayvanlar birçok konuda benzerlik gösterir. Ateş çıkması veya havale geçirmek diye adlandırılan yüksek ateş durumları da büyük benzerlikler göstermektedir. Özellikle kedilerde bu durum sık yaşanır. Kedi ateşi nasıl düşürülür noktasında çözüm insanlarla benzerlik gösterecektir. İnsanlarda ateş yükselince başa veya koltuk altlarına bez konur. Kedilerde de aynı durum geçerlidir.

    Ateşi yükselmiş kedinin koltuk altlarına veya patilerinin altlarına ıslak bez koyarak ateş düşürme gerçekleştirilir. Bunun haricinde tabi ki birçok yöntem vardır. Ancak bu yöntem kedi ateşi nasıl düşürülür konusunun en basit çözümüdür. Aksi durumlarda başka çözümlerde denenmelidir.

    Kedilerde ateş nasıl düşürülür probleminin başka çözümleri de bulunur. Kediyi serin bir yerde tutmakta buna eş değerdir. Öncelikle kedinin zehirlenme gibi bir olay yaşamadığını tespit etmek gerekir. Kedi ateşlenmesi başka bir hastalıkla alakalı ise veterinere götürmek doğru seçim olacaktır. Ancak sadece normal bir ateş artışı söz konusu ise ev ortamında da ateş düşürmek mümkündür. Bu konuda sakin kalınması gerekir. Önce kedinin neden ateşi yükseldiğini bulmalı ve ona göre hareket etmek gerekir.

    Kediler Ateşlenir Mi?

    Hayvanlarda vücut sıcaklığı daha farklıdır. İnsanların vücut sıcaklığı ile hayvanların vücut sıcaklığı aynı orantıda olmamaktadır. Çünkü enerji ve vücut boyutu aynı değildir. Bu nedenle köpek ve kedilerde vücut sıcaklığı daha fazla olur. Özellikle kedilerde küçük vücutları ve fazla hareket ettikleri için kalp hızı fazla olur. Bu nedenle vücudun sıcaklığı da insanlara göre bir iki derece daha fazla olmaktadır. İnsanlarda 36 derece normal olarak kabul edilmektedir. 38 derece ve üstü tehlikeli kabul edilir. Kedilerde küçük sıcaklığı 38 ile 39.5 arasında yer alır. Üzerinde çıkan 40 veya 41 gibi dereceler tehlikeli görülmektedir.

    Fazla hareket eden canlıların vücut ısısı fazla olur. Tabi ki bu durum yavru kedilerde değişkenlik gösterir. Ancak normal kedilerde derecelerinin üstündeki durumlarda ateşli oldukları kabul edilmektedir. Bu tarz bir durum ile karşılaşıldığında gerekli müdahale yapılmalıdır. Eğer müdahale yapılmıyorsa veterinere götürülmelidir. Kedi ateşlenir mi diye merak ediyorsanız bunun yanıtı yazıda anlatıldığı gibi evet olacaktır.

    Yavru Kediler Ateşi Kaç Derece Olmalıdır?

    Yetişkin kedilerde ateş genellikle 38 ile 39.5 derece arasında normal kabul edilmektedir. Ancak yavru kedilerde bu durum daha farklıdır. Yavru kediler ateşi kaç derece olmalıdır konusunda ise yetişkin kediye nazaran 1 2 derece fazla olması normaldir. Yavru kediler yeni doğdukları için vücut ısıları daha yüksek olur. Kedilerde ateş nasıl ölçülür yanıtı ise yavru kedilerde de termometre ile ölçmek mümkündür olacaktır.

    Evde Kedi Ateşi Düşürmek

    İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da basit hastalıklar vardır. Ateş yükselmesi de bunların başını çeker. Bu tarz hastalıklar başka bir olay ile ilintili değilse çözümü basittir. Özellikle kediler üzerinde vücut ısısı artışı fazla görülür. Bu nedenle yüksek ateşli kediye rastlamak yaygındır. Kedi ateşi nasıl düşürülür yada evde kedi ateşi düşürmek için ne yapmak gerekir konuları fazlaca merak edilir.

    Evde kedi ateşini düşürmek mümkündür. Öncelikle kediye serin ve ıslak bez ile yardım edilir. Koltuk altı veya payının alt kısımlarına konulur. Ayrıca ortam serin olmalıdır. Bununla birlikte insanlarda olduğu gibi kedilerde de sıvı ve su tüketimi artırılır. Su içmek bu konuda yardımcı olur. Kan akışı ve metabolizmayı düzenleyen suyun önemi büyüktür.

    Kedilerde vücut sıcaklığı da insanlarda olduğu gibi dijital termometreler sayesinde ölçülür. Normal yetişkin kedilerle 38 ile 39.5 arasındaki dereceler normal kabul edilmektedir. Fakat 40 ve üzeri tehlikelidir. 42 ve üzeri baya tehlikeli görülür. Acil hareket edilmelidir. İnsanlar tarafından en çok merak edilen noktalardan biri de kedilere ateş düşürücü verilir mi konusudur. Buna hem evet hem hayır demek daha doğru olacaktır.

    Her ilaç kediye uygun olmaz. İnsanlara uygun ilaçlar kedilere ve köpeklere ağır gelebilir. Bu nedenle her ilaç verilmez. Ancak kedilere uygun ateş düşürücü ilaçlar da mevcuttur. Fakat bazı kediye uygun ağrı kesiciler ve yangı alıcı yani ateşi düşürücü ilaçlar verilebilir. Burada önemli olan dozdur. Bu nedenle verilen ilaç öncelikle veterinere sorulmalıdır. Aksi halde yüksek dozda kedi zehirlenebilir.

    Pet_Paw 16294 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor