Kedi Bacak Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kedi Bacak Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Kedilerle arası iyi olan, birlikte yaşamaya alışmış herkesin kediler neden yüksek atlar diye merak ettiğini tahmin ediyoruz. Daha önce hakkında konuştuğumuz bu konudan farklı olarak kedilerde bacak kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusuna yanıt arama sürecinizde de yanınızda olmaya çalışacağız. Kedilerin ayak kırıkları hakkında bilmeniz gereken detaylarla sizlerleyiz.

İçindekiler

    Kedilerde Bacak Kırılması

    Kedilerde ayak kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusuna yanıt vermeden önce kedilerde bacak kırığı neden oluşur, kedilerde görülen ayak kırıkları tipleri ve kırıklar hakkında detaylı bilgisi sahibi olmak gerekmektedir. Daha önce kedilerde çene kırıkları hakkında da gayet detaylı bir içerik hazırlamıştık. Kedilerin bacaklarındaki iyileşme sürecine geçmeden önce kedilerde görülen bacak kırıklarına göz atalım;

    • Çatlak
    • Tamamlanmamış Kırık
    • Basit Kırık
    • Parçalı Kırık
    • Komplike Kırık
    • Açık Kırık

    İçeriğin daha rahat anlaşılması, listenin kolay okunabilmesi için kırık tipleri en hafif kırıktan en ağır kırığa olacak şekilde sıraladık. Kedinizin kırığı olup olmadığından şüpheleniyorsanız onu dikkatlice gözlemlemeli ve emin olamadığınız durumlarda bile en kısa sürede bir veteriner hekime götürmelisiniz. Kırıkların yanlış kaynaması ileride büyük sorunlara neden olabilir.

    Kedilerde Kemik Kırığı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Evinizde, gözlemleyerek, izleyerek kedinizin kırığı olup olmadığı hakkında doğru sonuca ulaşmanız neredeyse mümkün değildir. Elleyerek, yürümesini takip ederek, acısı olup olmadığını anlayarak yapacağınız kontroller sadece belirli bir noktaya kadar isabetli sonuç verecektir.

    Doğrusunu yapmak gerekirse kırık ve çıkıklarda yapılacak en mantıklı hareket profesyonellerden, uzmanlardan destek almak olacaktır. Kediniz daha fazla zaman kaybetmeden bir veteriner hekim gözetimine alınmalıdır.

    Kedi Bacak Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

    Son günlerde gerek sosyal medyada gerek haberlerde rüyasında düşen kediler, balkondan düşen kediler, arabaların çarptığı kediler, sahiplerin yanlışlıkla ayaklarına bastıkları kediler gibi kırık tehlikesi geçiren kedilere rastlamışsınızdır. Kedilerin böyle üzücü olaylarda karşımıza çıkması bizi üzse de asıl üzülmemiz gereken tedavi için geç kalmak olacaktır.

    Eğer kediniz listemizdeki kırık türlerinden çatlak, tamamlanmamış kırık ve basit kırık problemleriyle karşı karşıya kaldıysa çok şanslısınız demektir. Ciddi düşmelerden, büyük kazalardan bu kırık tipleriyle kurtulmak karşınıza çıkabilecek büyük mucizelerden birisidir ve kırığın düzelmesi sadece günler belki haftalar sürecektir.

    Parçalı Kırık, Komplike Kırık ve Açık Kırık en tehlikeli kırıklar arasındadırlar. Listemizde ağır kırıklar olarak yer alan bu kırık tiplerini yaşayan kedilerin en kısa sürede profesyonel yardım almaları gerekmektedir. Yardıma ulaşamadıkları her saniye işler daha da uzayabilir ve kötüleşebilir. Ağır kırıkların iyileşmesi kırık sayısına ve türüne göre aylarca sürebilir, bazıları asla eski haline gelemez.

    Balkondan Düşen Kedi Ne Zaman Yürür?

    Kediniz balkondan düşmek gibi çok büyük bir tehlikeyi atlattıktan sonra içinizin rahatlayacağını, ilk korkuyu atlattıktan sonra uzun süre başka bir şey düşünmeyeceğinizi biliyoruz. Kısa bir süre sonra balkondan düşen kedi ne zaman yürür diye merak edecek olsanız bile bu ilk kurtulma içinizi soğutacaktır. Kedinizin normal haline dönmesini istemenizden daha doğalı yoktur.

    Kırıkların iyileşme süresi hakkında bilgi ve süre vermeye çalışmıştık. Kırık durumuna göre ortalama 3-5 hafta sürecek iyileşme dönemi sonrası balkondan düşen kediniz yürümeye başlayabilir. Yürüme ve sonrasında artık kedinizin kırık yaşanan bölgesinin biraz daha kırılmaya müsait olduğunu unutmamalı ve daha nazik daha korumacı tavırlar sergilemeyi düşünmelisiniz. Kedi bacak kırığı ne kadar sürede iyileşir gibi sorularınıza verdiğimiz yanıtların ortalama süreler olduğunu unutmamalısınız.

    Kedi Ayak Kırıklarının İyileşmesini Etkileyen Faktörler

    Kedi bacak kırığı ne kadar sürede iyileşir gibi bir soruya yanıt ararken kırık türünün öneminden bahsetmiştik. Kırık türünün önemi kadar kedi cinsinin ve karakterinin de kedi kırıklarının iyileşme sürecinde oldukça büyük etkisi vardır. İyileşmeye yardımcı fiziksel ve karakteristik özellikleri olan kediler kısa süre içerisinde iyileşebilirler. Aksi durumdaki kedilerin durumu ise biraz daha zorlu ve uzun süre olabilir.

    • Kedinin cinsi
    • Güncel sağlık durumu
    • Kırık türü
    • Kırık sayısı

    Kedinizin iyileşme sürecini etkileyen faktörlere yukarıdaki listemizde yer verdik. Sizin için hazırladığımız maddelerden de anlayabileceğinize göre kırıkların iyileşmesi tek faktöre bağlı değildir. Birçok farklı unsurun birleşmesi sonucu iyileşme süresi farklılık gösterecektir. Doğruya en yakın sonuca ulaşmak istiyorsanız kediye müdahale yapan hekime süre hakkında soru yöneltebilirsiniz. Kedi bacak kırığı ne kadar sürede iyileşir adlı yazımızın sonuna geldik, umarız bu soruyu bir daha sormak zorunda kalmazsınız.

    Pet_Paw 15936 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor