Kedi Horlar Mı?

Kedi Horlar Mı?

.

Horlamak derin uykuya sahip insanlarla bağdaştırılmış bir durumdur. Bu nedenle kedi horlar mı sorusu minik kedisinden horlama benzeri ses duyan birçok kişi tarafından merak edilir. Kedilerin çıkardığı sesler horlama mı yoksa başka bir sorunu mu var bilinmek istenir. Her halleri sevimli olan patililerin uykuda sağlıklı olduğunu bilmek içimizi rahatlatır. Akıllardaki soru işaretini gidermek için kedilerin horlayıp horlamadığını yanıtlandıracağız.

İçindekiler

     

    Kedi Horlar Mı?

    Kediler uykucu hayvanlardır. Günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirirler. Geceleri derin bir uykuya daldıkları gibi gün içerisinde de birkaç defa uykuya yatabilirler. Kedilerin uykuları insanlarınkine benzetilebilir. İnsanlar gibi rüya görürler, sayıklarlar ve hatta horlarlar. Yani kedi horlar ve bu normal bir durumdur.

    Kedinin horlaması her zaman endişe verici bir durum değildir. Sağlıklı bir kedi de bazı nedenlerden dolayı horlayabilir. Kedi yattığı pozisyondan dolayı rahat nefes alamıyorsa horlayabilir. Sevimli patilinin yatışını düzelttiğinizde horlamasını geçer. Şişman kediler horlamaya daha yatkındır. Vücudunda bulunan yağlar üst solunum yollarını da kapatacağından genizde baskı oluşabilir. Oluşan baskıdan dolayı da kedi geceleri horlamaya başlar.

    Kedi horlaması bazı durumlarda hastalık habercisi olabilir. Horlamanın normal ya da anormal olduğunu anlayabilmek için horladığı dönemde yaşanılan diğer değişikliklere de bakılmalıdır. Mesela kedi horluyor ve aynı zamanda gözünde veya burnunda akıntı varsa kedide solunum yolu enfeksiyonu olduğuna işarettir. Kedi hızlı hızlı nefes alıp veriyorsa nefes darlığı veya astımı bulunabilir.  Uykusunda ara ara öksürüyor, horluyor ve ağzı açık uyuyorsa ciddi bir solunum problemi olabilir. Horlamanın nedeni lenfoma, adenokarsinom gibi kanserler bile olabilir.

     

    Yavru Kedilerin Horlaması Normal Mi?

    Yavru kedilerin uykusunda horladığını fark etmek şaşırtıcı bir durum değildir. Önemli olan kedinin neden horladığını bilmektir. Yavru kedilerin horlaması kimi durumlarda normalken bazen kötü hastalıkların işaretçisi olabilir. Gün içinde çok yorulduysa, çok yemek yediyse, rahat bir pozisyonda yatmıyorsa yavru kedilerin horlaması normaldir. Hatta İran kedisi gibi basık burunlu kedi cinsleri horlamaya meyillidir.

    Ancak sürekli olarak horluyorsa, kilo kaybediyorsa ve iştahsızsa veteriner tarafından muayene edilmesi faydalı olur. Üst solunum yolu enfeksiyonu yavru kedilerde en sık rastlanan hastalıklardandır. Bu nedenle kontrol edilmesi minik kedinin sağlığı açısından önemlidir.

    Pet_Paw 8862 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor