Kedi Irkı Nasıl Anlaşılır?

Kedi Irkı Nasıl Anlaşılır?

.

Bir kedi gördüğünüzde hangi ırk olduğunu merak edebilirsiniz. Sokaktan kedi sahiplendiğinizde kedi ırkı nasıl anlaşılır bilmiyorsanız içinizde daima bir merak olacaktır. Kedinin ırkını bilmeniz onu yetiştirirken birçok işinizi kolaylaştıracaktır.

İçindekiler

    Bilinen 70’ten fazla kedi ırkı mevcuttur. Her kedi cinsini bilemeyebilirsiniz ancak yaygın kedi cinslerini tanımanız sokakta gördüğünüz bir kedinin hangi cins olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Bunu yapabilmek içinse kediler hakkında biraz araştırma yapmaya vakit ayırmanız gerekir.

     

    Kedi Irkı Nasıl Anlaşılır?

    Her kedi cinsinin birbirinden farklı fiziksel özellikleri vardır. Bazıları kısa kulaklıdır, bazılarının yüzü yuvarlaktır, bazıları kısa bacaklıdır, bazıları ilginç göz renklerine sahiptir gibi birçok ayırt edici özellik mevcuttur. Birbirine yakın özelliklere sahip ırklar olsa da kedilerin genel hatlarını bilmek tahminlerin tutarlı olmasından etkili olur.

    Kedi ırkı nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız kedilerin fiziksel özelliklerini öğrenmek için biraz vakit harcamalısınız. Kedi cinsleri birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Her bir özelliği aklınızda tutmanız mümkün olmasa da biraz vakit harcamak aklınızda bazı görüntülerin oluşmasına yardımcı olur.

    Mesela Bombay kedileri simsiyah pürüzsüz kürke sahiptirler. Oldukça sık ve parlak tüyleri vardır. Bombay cinsinin bu özelliklerini bilmek herhangi bir kedinin Bombay olup olmadığı konusunda kanaat getirebilmenize yardımcı olur. American Curl kedilerinin diğer cinslere göre en ayırt edici özellikleri içe kıvrık olan kulaklarıdır. Kedi cinsleri hakkında bu ve benzeri basit bilgilere sahip olursanız bir kedinin hangi ırka mensup olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

     

    Yavru Kedinin Cinsi Nasıl Anlaşılır?

    Yavru bir kedinin cinsini anlamak yetişkin kedilere göre daha zor olabilir. Yavruyken tüm vücut yapısı tam anlamıyla oturmadığı için bazı durumlar yanıltıcı tahminlerde bulunmanıza sebep olabilir. Yavru kedinin cinsini anlamak için tüy rengine, tüy desenine, göz rengine ve kulak yapısına dikkat edilmelidir. Bu özellikler bir yavrunun cinsini ortaya çıkarır.

    Kedinizin hangi cins olduğunu yüzde yüz bilmek isterseniz bir veteriner hekimden yardım alabilirsiniz. Veteriner hekim kedinin hangi cins olduğunuz doğru bir şekilde tespit edip size söyleyecektir. Talep ettiğiniz halde çok daha fazla bilgi verecektir.

    Pet_Paw 27547 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor