Kedi Tırmalayınca Ne Yapmalıyım?

Kedi Tırmalayınca Ne Yapmalıyım?

Kediniz sizi tırmalıyorsa, ağrı ve tahrişi azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İlk olarak, uçları köreltmeye yardımcı olmak için kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeye çalışın. Ayrıca kedinizin tırnağının üzerine oturan küçük plastik kılıflar olan tırnak kapaklarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, Kedi tırmalayınca ne yapmalı hakkında kediniz oyun sırasında sizi tırmalarsa, enerjisini bir tırmalama direğine veya oyuncağa yönlendirmeye çalışın.

İçindekiler

    Kedi Tırmalayınca Ne Yapmalıyım?

    Kediniz kaşındığında, sadece pençelerini keskinleştirmekle kalmaz. Aynı zamanda, bölge talep etmenin bir yolu olarak nesnenin üzerinde kokusunu bırakıyor. Kediniz mobilyaları tırmalıyorsa, bunun nedeni büyük olasılıkla eviyle ilgili bir bölge gibi hissetmesidir. Kedinizin kaşınmasını önlemeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

    • Bir tırmalama tahtası kullanın: Bir tırmalama direği, kedinize sizin mobilyanız olmayan bir tırmalama yeri sağlayacaktır. Gönderiyi kedinizin takılmayı sevdiği bir yere koyduğunuzdan emin olun.
    • Kedinizin tırnaklarını kesin: Düzenli tırnak süslemeleri, tırmalamanın mobilyanıza verebileceği hasarı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Bir caydırıcı kullanın: Kediniz hâlâ mobilyalarını kaşıyorsa, çift taraflı bant veya narenciye kokulu sprey gibi bir caydırıcı madde kullanmayı deneyebilirsiniz.

    Biraz sabır ve anlayışla kedinizin tırmalama alışkanlığından kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz. Kedi tırmalayınca ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız çoktan tırmalanmışsınız demektir. Öyleyse sürecin devamında neler yapabileceğinize odaklanmak çok daha mantıklı olacaktır.

    Kedi Tırmalamasına Ne İyi Gelir?

    Kedi tırmalayınca ne yapmalı sorusu şüphesiz mobilyalarınız çizilmeye başladığında aklınızı kurcalayacaktır, onlara tırmalama direği verebilirsiniz. Bir tırmalama direği, bir kedinin tırmalama ihtiyacını karşılayacak kadar sert bir malzemeyle kaplanmış yatay bir platforma sahip dikey bir direk veya direktir. Bazı tırmalama direkleri halıyla, diğerleri ise agav bitkisinin liflerinden yapılan bir tür ip olan sisal ile kaplıdır. Tahta veya kartondan yapılmış tırmalama direkleri de bulabilirsiniz.

    Bir tırmalama direği seçerken, kedinizin tırmalarken vücudunu esnetebileceği kadar uzun bir tırmalama direği seçmeniz önemlidir. Ayrıca kedinizin ağırlığını destekleyecek kadar sağlam olmalıdır. Çok kedili bir eviniz varsa, her kediye kendi tırmalama direği sağlamanız gerekebilir.

    Kedinizi sık sık kullandıkları bir yere yerleştirerek ve kedi nanesi ile cezbederek tırmalama direğini kullanmaya teşvik edebilirsiniz. Ayrıca, kedinizi tırmalama direğini kullanması için, direği tırmaladığında ona bir ödül vermek gibi olumlu pekiştireçler kullanarak eğitebilirsiniz.

    Kedi Tırmalaması Hastalık Taşır Mı?

    Çoğu insan kedileri temiz hayvanlar olarak düşünür ama aslında bir takım hastalıkları taşıyabilirler. Kedilerin hastalığı yaymasının en yaygın yollarından biri pençeleridir. Bir kedi kaşındığında, pençeleri cildin yüzeyinden bakteri ve virüsleri alıp sahibine aktarabilir.

    Bu hastalıkların bazıları ciddi olmasa da, diğerleri hayati tehlike oluşturabilir. Örneğin kedi tırmığı hastalığı, bir kedinin pençeleri yoluyla yayılabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Bu hastalık ateş, şişmiş lenf düğümleri ve yorgunluğa neden olabilir ve ciddi vakalarda ölüme yol açabilir.

    Bir kedinin pençeleri yoluyla yayılabilen bir başka hastalık da toksoplazmozdur. Bu hastalığa kedi dışkısında bulunan bir parazit neden olur. Bir kişi bu parazitle temas ederse, grip benzeri semptomlara, körlüğe ve hatta ölüme neden olabilen toksoplazmoz gelişebilir.

    Saçkıran ve Salmonella da dahil olmak üzere, bir kedinin pençeleri yoluyla yayılabilen bir dizi başka hastalık vardır. Bu hastalıkların çoğu ölümcül olmasa da insanlarda, özellikle küçük çocuklarda ve yaşlılarda ciddi hastalıklara neden olabilir.

    Bir kedinin pençeleri yoluyla hastalıkların yayılmasını önlemenin en iyi yolu, tırnaklarını kesilmiş halde tutmaktır. Ayrıca kedinizin sizi tırmalamasına izin vermemeli ve kedinizin pençeleriyle temas ettikten sonra ellerinizi iyice yıkamalısınız. Bir hastalık kapmış olabileceğinizi düşünüyorsanız, derhal doktorunuza görünün.

    Kedi Tırmalaması İçin Hastahaneye Gidilir Mi?

    Kedi tırmığı için hastaneye gitmek gerekli değildir. Genellikle, bu çizikler evde reçetesiz satılan antibiyotik merhemlerle ve yarayı temiz ve kapalı tutarak tedavi edilebilir. Bununla birlikte, çizik derinse, bol miktarda kanıyorsa veya enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa (kızarıklık, şişme, sıcaklık, irin), tıbbi yardım almak en iyisidir.

    Ayrıca tanımadığınız bir kedi tarafından tırmalanırsanız kuduza yakalanma riski olduğundan hemen tıbbi yardım almanız önemlidir. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, bir tıp uzmanıyla konuşmak her zaman en iyisidir.

    Pet_Paw 2289 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor