Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

Ev arkadaşınız, can dostunuz, hayatınızı paylaştığımız kedinizin ihtiyaçlarını karşılamak tamamen sizlerin sorumluluğundadır. Kedi tırnağı nasıl kesilir sorusu henüz kedimizle tanıştığımız ilk aylardan itibaren aklınızda olacaktır. Bir kedi ile yaşamaya başlayan hemen her hayvan sever günün birinde kedisinin tırnağını kesmek için araştırma yapmak zorunda kalacaktır. Özellikle tecrübesiz hayvan severler ve patili dostları için çok kritik bir eylem olan tırnak kesimi konusunu herkesin anlayacağı şekilde açıklamaya çalışacağız.

İçindekiler

    Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

    Kedilerin tırnağı kesilirken karşılaşılabilecek birçok farklı soru ve sorun mevcuttur. Öncelikle kedinizin tırnak kesimi sırasında korkmaması, düzenli olarak gerçekleşecek bu olaya alışması gerekir. Bu nedenle kedinizi nasıl sakinleştireceğinizi bilmelisiniz. Kedinizin karakteristik özelliklerini tam olarak öngöremiyorsanız hangi cins kesiler sakindir yazımızda kedinizin sakinliği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    Kedinizin sakin olmasını gerçekleştirdikten sonra doğru ortamı yakalama aşamasına geçmelisiniz. Basit bir işlem gibi görünse bile, kedi tırnağı nasıl kesilir sorusunu sorduğunuza göre işlemde acemi olmalısınız. Tecrübeli olmadığınız durumlarda kediniz için steril ortamı sağlamalı ve yaşanabilecek olumsuz sonuçları hesaba katarak hazırlık yapmalısınız.

    Tüm bu başlangıç adımlarından sonra kediler için özel üretilmiş tırnak kesme aletini kullanarak kedinizin tırnaklarını teker teker kesmelisiniz. Kedinizin tırnağını keserken patisini sıkıca tutmalı ama dostunuzun canını yakmamalısınız. Kedinin korkmamasını sağlamak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

    Normal Tırnak Makasıyla Kedi Tırnağı Kesilir Mi?

    İnsanların tırnaklarını kesmesi için üretilmiş tırnak makaslarıyla birçok canlının tırnak kesimi yapılabilir ama ne kadar tecrübeli olursanız olun kediniz için normal tırnak makası kullanmanızı önermiyoruz. Yanlış kesim nedeniyle kedinizin mikrop kapmasını engellemek için uzmanlar tarafından kediler için üretilen tırnak makaslarının kullanmalısınız. Kedilerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için doğru tırnak kesimi basit bir adımdır ve her hayvan sever tarafından kedilere sağlanmalıdır. Kedi tırnak nasıl kesilir gibi meraklarınızı gidermek için kediler hakkında paylaştığımız diğer yazıları da inceleyebilirsiniz. 

    Yavru Kedilerin Tırnağı Nasıl Kesilir?

    Yavru kedilerin tırnak kesimleri ile nasıl kedilerin tırnak kesimleri arasında neredeyse hiç fark yoktur. Kedinizin tırnağının ilk kez kesildiği süreçte canının yanmaması ilerideki kesimlerde işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bu nedenle yavru kedilerde tırnak kesimi yapılırken çok daha dikkat edilmeli ve ileride yaşanabilecek korku problemleri de düşünülmelidir. Yavru kedinizin tırnak sağlığı için gerektiğinde kesim işlemi için hazır ve kararlı olmalısınız. 

    Yavru kedinizin ilk olarak ne zaman tırnaklarına bakım ihtiyacı duyacağını da merak ediyor olabilirsiniz. Kediniz ilk üç ayını sağlıklı şekilde atlattıktan sonra tırnak gelişimini neredeyse kısmen tamamlamış olur. Olgunlaşması için bir iki ay daha süre tanıdıktan sonra beş aylık olan kedilerin tırnaklarını kesmeye başlayabilirsiniz.

    Yeni sahiplendiğiniz kediniz için sağlık ve temizlik araştırmaları yapmak amacıyla kedi tırnağı nasıl kesilir diye soruyorsanız sizin için seçtiğimiz kedi isimleri arasından yavruya en uygun olanı seçebilir ve yeni arkadaşınızla ilgilenmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

    Kedilerin Tırnağı Hangi Sıklıkla Kesilir?

    Tırnak sahibi olan tüm canlıların tırnaklarının uzama oranları genleriyle alakalıdır. Kedinizin de tırnaklarının uzama süresi kedi cinsine göre değişiklik gösterecektir. Bazı cinslerin neredeyse iki ayda bir tırnak kesimine ihtiyaç duymasına rağmen kimi cins kediler de iki ay gibi uzun bir süre içerisinde anca tırnaklarını kestirecek uzunluğa ulaştırabilirler. Ortalama bir süre vermek gerekirse 3-5 haftalık aralar ile kedinizin tırnağını kesebilirsiniz.

    Huysuz Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

    Yavruyken tırnak kesiminden korkmuş kediler, temastan hoşlanmayan kediler, genel olarak huysuz olan kediler tırnak kesimi sırasında siz dostlarına oldukça büyük sorunlar çıkartabilmektedir. Kedi tırnağı nasıl kesilir sorusuna daha zorlu yanıtlar için ve huysuz kedilerin tırnak kesimini daha kolay yapabilmek için aşağıdaki maddelere dikkat etmelisiniz.

    • Acele etmeyin, ne kadar uzun sürerse sürsün sakin kalmalı ve kesim işlemine devam etmelisiniz.
    • Kedinizin canını yakmaktan kaçının.
    • Düzenden şaşmayın, hangi aralıkla kesim yapıyorsanız aralığı fazla genişletmemeye çalışın.
    • Tırnak kesimini derin yapmaktan kaçının.
    • Kesim sonrası kediniz için ödül hazırlayın.

    Yukarıdaki maddeleri mümkün olduğunca sağladığınızda en huysuz kedileri bile ikna edebilirsiniz. Şunu unutmamalısınız ki kedilerin tırnak kesimlerinde huysuzluk yapmaları sizi yormak için değil genellikle korktukları içindir. Ciddi bir korku durumu varsa profesyonel yardım almayı düşünmeli ve bir veteriner ile iletişime geçmelisiniz. Petarkadaş ailesi olarak kedi tırnağı nasıl kesilire yanıt vermeye çalıştık. Petarkadaşa üye olarak tecrübeli kedi sahipleriyle iletişime geçebilir ve konu hakkında fikir alabilirsiniz.

    Pet_Paw 983 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor