Kedi Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

Kedi Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

Kedilerle yaşamanın zorlukları arasında olarak bilinen tüy dökme sorununun bir seviye üzerini de incelemek gerekir, kedi tüyü yutmak. Kedilerin döktüğü tüyleri yutmak insanlar için hiç hoşlanılacak bir durum değildir. Konunun midemiz için rahatsız hissettirdiğini biliyoruz ancak kedi tüyü yutmak konusundaki bazı söylentiler yüzünden aklımız da en az midemiz kadar karışıyor diyebiliriz.

İçindekiler

    Kedi Tüyü Yutmak Zararlı Mı?

    Öncelikle kedi tüyü yutmak zararlı mı sorusuna yanıt vermek gerektiğini düşünüyoruz. Konuya doğrudan kedi tüyü olarak bakmak yerine insanlar için tüy yutmanın sağlıklı olmadığını kolaylıkla söyleyebiliriz. Hayvanların, kedilerin tüyleri midemizin öğütebileceği besin maddelerine benzemezler ve aşırıya kaçılması durumunda büyük sorunlar yaşatabilirler. Özellikle alerjisi olan insanlar için Kedi tüyü zararlı mı adlı içeriğimizde benzer bir konuya değinmiştik.

    Sindirilemeyen bir şeyin midenizde olmasından, boğazınıza takılmasından zevk almayacağınızdan eminiz. Eğer böyle sorunlarla baş başa kalmak istemiyorsanız kedi tüyü yutmamak konusunda önlemler almalı, kedi tüyü yutmak zararlıdır diye düşünmelisiniz. Kedilerle yaşamanın ne kadar eğlenceli olduğunu biliyoruz fakat bazı durumlarda onlarla yaşamayı öğrenmek gerekmektedir.

    Kedi Tüyü Yutmak Kist Yapar Mı?

    Halk arasında yıllardır yayılan bir söylenti kedi tüyü yutmanın kist oluşturduğunu iddia etmektir. Kedilerin tüylerini yutmanın sağlıklı olmadığını, mümkün olduğu kadar korunmak gerektiğini söylemiştik ancak kedi tüyü yutmak kist yapmaz. İnsanlar arasında söylenerek doğru sanılan bu fikir gerçeği yansıtmamaktadır.

    Kedilerin tüyleri vücudumuzda sindirilemediği için biriken tüylerin kist yarattığı gibi doktorların görüşlerine uymayan, insanları yanlış yönlendiren fikirlerden uzak durmalı, tüy yutmak aşırıya kaçtığında veya rahatsız hissettirdiğinde öncelikle bir doktora gitmelisiniz. Sonrasında kedinizi de bir veteriner hekime götürmeyi ihmal etmeyin tabi…

    Kedi Tüyü Yutarsak Ne Olur?

    Kedilerin tüylerini istemsiz olarak yuttuğunuzda vücudunuzda normal beslenme ve sindirme akışı dışında pek bir şey yaşanmaz. Eğer tüyler boğazınıza takılmadan yoluna devam ediyorsa şanslısınız demektir. Mideniz tüyü sindirmek için elinden geleni yapacaktır ama tamamını sindirmesi mümkün olmadığı için iş bağırsaklara kalacaktır.

    Keratin yapısına sahip oldukları için kedi tüylerinin insan bağırsağında sindirilmesi, emilmesi mümkün değildir. Midede mümkün olduğu kadar zarara uğrayan tüyler daha sonra dışkı yoluyla vücuttan atılır. Kedi kılı yutmak zararlı mı sorusunu sormanıza neden olan kedi kılları üzerinde insanlara zarar verecek parazit veya mikrop yoksa insanlara doğrudan zarar vermezler. Zararlı olmadığını söylesek de kedi kılı yutmak alışkanlık haline gelmemelidir.

    Çocukların Kedi Tüyü Yutması Nasıl Engellenir?

    Kedi kılları üzerinde parazit ve mikrop yokken insan sağlığını olumsuz yönde etkilemediğinden bahsettik ancak çocukların sindirim sistemleri ve bağışıklık sistemlerindeki zayıflık onların tüy yuttuğu durumları ciddiye almamızı gerektirmektedir. Çocukların kedi tüyü yutmasını engellemek tüm sorunları çözecek gibi görünse bile düşünüldüğü kadar basit bir süreç değildir.

    Çocuklarımızın kedi tüyü yutmasının engellemenin en kolay yolu kedilerin tüy dökmesini engellemek veya tüy dökmeyen kedi cinslerinden birisini sahiplenmektir. Çocuklara hayvan sevgisi aşılarken tüy yutma gibi sorunlarla karşılaşmama şansınız yoktur önemli olan gerekli önlemlerin alınıp alınmadığıdır.

    Pet_Paw 2394 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor