Kedi ve Köpekte Parazitlere Etkiyen Yöntemler

Kedi ve Köpekte Parazitlere Etkiyen Yöntemler

.

1️⃣en güvenilir ve tüm kedi köpeklerde parazitlere etkiyen yöntem iç parazit hapı yutturmaktır.

İçindekiler


    📌Neden iç parazit hapları tercih etmeliyiz?


    çünkü kediler ve köpekler için üretilen iç parazit hapları, onların bağırsaklarında yaşayan üç grup parazite de etkilidir. yani hepsini öldürür. bu olay tamamen ilacın içindeki etken maddeler ile ilgilidir.

    📌Kedilerde iç parazit damlası


    2️⃣kediler için üretilen enseye damlatma şeklinde uygulanan iç parazit ilaçları da hap yutmayan kediler için en etkili iç parazit önleme yöntemidir. içeriğindeki etken maddeler tüm parazitler için etkilidir.


    📌Parazit damlası nasıl çalışır?



    ense bölgesine tüyler aralanarak deriye temas edecek şekilde damlatılır. deriden emilen ilaç, kılcal damarlar ile dolaşıma katılarak bağırsaktaki parazitlerin ölerek dışarı atılmasını sağlar. bu tarz ürünleri sadece veteriner hekimlerden alınız.


    📌Parazit iğnesi daha etkili midir?


    3️⃣iğne sanıldığı kadar etkili değildir. çünkü içinde tek etken madde vardır ve bu etken madde sadece bir grup parazite etkir, diğer iki gruba etkimez bu da bize tam anlamıyla bir parazit temizliği sağlamaz. eskiden kediler için ense damlası alternatifi yokken mecburen hap yutmayan kedilere, yapılmak zorunda kalınırdı. hap yutmayan köpekler için de tercih edilirdi. tabi üzülerek söylüyorum ki, işin diğer bir boyutu da iğnelerin daha etkili olduğu savunularak, sizden fazla para talep edilmesi idi.
    .
    ✅sonuç olarak bir ilacın işe yarama şekli içindeki etken maddelerdir. iğne bu konuda mecburen, çok yetersiz kalıyor.


    ✅Asla hap yutmayan bir köpeğe ne yapmak gerekir?

    o zaman iki farklı iğne tercih edilmeli. birinde olmayan etken maddeyi diğerinden sağlayarak üç grup paraziti öldürmeyi sağlamak burada amaç. bu konuda tabiki iş hekime düşüyor. hekiminiz iç parazit ilacı için iki iğne yapıyorsa bu konuda yeterli bilgiye sahip demektir.

    Pet_Paw 638 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor