Kediler Hangi Kokuyu Sevmez?

Kediler Hangi Kokuyu Sevmez?

.

Kediler bazı korkulara karşı ilginç tepkiler verip kaçarlar. Böyle durumlarda kediler hangi kokuyu sevmez sorusu oldukça merak edilir. Kedi sahipleri bu tarz kokuları evlerinden uzak tutmak ister. Bazıları ise bahçe veya etraflarındaki kedileri kaçırmak için bu kokuları yayarlar. Onlara zarar vermektense koku yayarak uzaklaştırmaya çalışmak makul bir seçenektir.

İçindekiler

     

    Kediler Hangi Kokuyu Sevmez?

    Eğer bir kedi sahibiyseniz kediler hangi kokuyu sevmez bilmelisiniz. Minik dostunuzun sevmediği kokuların etrafa yayılması huzursuz olmasına sebep olacaktır. Kedinizi olabildiğince sevmediği kokulardan uzak tutarak huzurunun bozulmamasını sağlayabilirsiniz.

    Kediler en sevmediği kokulardan birisi limon kokusudur. Kediler hem limonu yemez hem de kokusunu hiç sevmez. Kedilerin sevmediği bir diğer koku ise muz kokusudur. Muz kokusu olan bir kedi hemen kaçma eğilime geçecektir. Mama kabının yakınında muz varsa mama yemek dahi istemeyecektir.

    Kedilerin sevmediği bir diğer koku tuvalet kokusudur. Tuvalet kokusunu pek çok canlının sevmediği gibi kediler de sevmez. Pis kokan bir tuvalette kedinizin tuvaletini yapmasını beklemeyin. Bir an önce oradan gitmek için elinden gelen mücadeleyi verecektir.

    Bilindiği üzere sarımsağın kendine has ağır bir kokusu vardır. Evde sarımsaklı bir yemek yapıldığında saatlerce aynı koku havada asılı kalabilir. Mutfaktan yoğun bir sarımsak kokusu yayıldığında kedinizin sessizce başka odaya doğru kaçtığına şahit olabilirsiniz.

     

    Kediler Sirke Kokusunu Sever Mi?

    Kediler sirke kokusunu sevmezler. Özellikle pire temizliği için sirke tercih edilir. Kediyi pireden temizleyeyim derken onu sevmediği bir kokuya mecbur bırakmış olursunuz. Kediye sirke sürüldüğünde veya sprey olarak sıkıldığında hemen tedirgin olmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.

    Bu nedenle pire temizliği için sirke dışında bir çözüm bulmanız can dostunuzun daha mutlu olmasını sağlayacaktır. Emin olun sadece sizin kediniz değil tüm kedi cinsleri bu kokudan haz etmemektedir. Hazzetmediği bir kokuya maruz bırakmak huzur kaçırmaktan başka bir işe yaramaz.

    Pet_Paw 4178 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor