Kediler Hangi Sıklıkta Yıkanmalıdır?

Kediler Hangi Sıklıkta Yıkanmalıdır?

Bir kedinin bakımını üstlenen herkes kediler hangi sıklıkta yıkanmalıdır bilmelidir. Bazıları kedileri çok sık yıkayarak hasta olmalarına sebep olurken bazıları da uzun süre yıkamayarak kirden kaynaklı sorunlara sebep olabilir. Kedinizin temiz ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamak için doğru sıklıkta yıkanmalıdır. Yıkama rutini ihtiyacı karşılar düzeyde ve aşırıya kaçmayacak şekilde hazırlanmalıdır.

İçindekiler

    Kediler Hangi Sıklıkta Yıkanmalıdır?

    Kediler sudan kısmen rahatsız olan hayvanlardır. Kediler suyu ve yıkanmayı sevmezken köpek sahipleri bu konuda oldukça şanslıdır. Kediler suyu çok sevmez ve yıkanırken bazı sorunlar çıkartabilirler. Tabi ki Van kedileri gibi suyu normalden daha çok seven kedi cinsleri de vardır.

    Kedi sahiplenme kararı alan birçok kedi ebeveyni kediler hangi sıklıkta yıkanmalıdır bilmezler ve tereddütte kalırlar. Sıcak yaz günlerinde kediler 2-4 hafta sıklığında yıkanmalıdır. Kış aylarında ise 6-8 hafta sıklığında yıkama yapılmalıdır. Kediler bahsi geçen aralıklarla değil de daha sık bir şekilde yıkanırlarsa hastalıklar ortaya çıkacaktır.

    Kediler özenle yıkanmalıdır. Cilt tiplerine göre veterinerlerin tavsiye ettiği şampuanlar kullanılmalıdır. Yıkarken cildi tahriş edecek düzeyde ovma yapılmamalıdır. Kulaklara su kaçmaması için özen gösterilmelidir.

    Yavru Kediler Ne Sıklıkla Yıkanır?

    Yavru kediler dünyaya geldikten sonra yavru kediler hangi sıklıkta yıkanmalıdır sorusu akıllara gelir. Yavru kedilerin sık sık banyo yaptırılması doğru değildir. İlk banyoları aşıları tamam olduktan sonra yapılmalıdır. Aşıların ardından kirlendikçe banyo yaptırılabilirler. Kediler kirlenmeden, kokmadan sık sık banyo yaptırmak mantar, kulak yolu iltihabı gibi sorunlara sebep olur.

    Pet_Paw 570 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor