Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Kedi sahipleri sadece kedilerinin karnını doyurmakla, onlara su vermekle sorumlu değildir. Kediler ne zaman kısırlaştırılır gibi kedilerin cinsel sağlık sorunlarıyla da doğrudan uğraşmak zorundadırlar. Hem kedinizin hem de kendi hayatınızın konforunu düşünüyorsanız kedinizi kısırlaştırmayı düşünmelisiniz. Kısırlaştırmadan kaçmak ciddi sağlık sorunlarına ve uykusuz gecelere neden olabilir.

İçindekiler

    Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

    Kedinizi kısırlaştırmak konusunda gerçekten kararlıysanız ve bu nedenle kediler neden kısırlaştırılır diye soruyorsanız çok isabetli bir karar vermişsiniz demektir. Kedilerin sorumsuzca çoğalmasına izin vermek kedi sahiplenme ilanlarımız arasına yeni yuva arayan kedilerin çokça dahil olmasına neden olmaktadır. Kediler kaç yavru doğurur biliyorsanız neden sayılarının artmasının sorun olacağını tahmin edebilirsiniz.

    Kısırlaştırmanın kediler için sağlıklı olduğunu söyleyip süreci önersek bile düşünüp taşınmadan kısırlaştırma işlemine geçmeyi doğru bulmuyoruz. Öncelikle doğru zamanda ve doğru nedenlerle kedinizi kısırlaştırıyor olduğunuzdan emin olmalısınız. Yanlış bir karar vermek, yanlış zamanda müdahale etmek istemezsiniz. Kediler ne zaman kısırlaştırılır adlı içeriğimizi okuyarak sorunsuz bir işleme geçebilirsiniz. Kedilerin kısırlaştırılma süresi kedilerin cinsine göre değişim göstermektedir.

    Kediler cinsel olgunluk dönemine girmeden hemen önce kısırlaştırılmalıdır. Ortalama bir süre vermek gerekirse altı ay kediniz için yeterli olacaktır. Kediniz altıncı ayına girerken bir veteriner hekimden profesyonel destek almalı ve kısırlaştırma için uygun zamanı sormalısınız. Daha sonrasında kararınızı verip işlemin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Kediler vücutları uygun olduğu zaman, genelde 6 aylıkken kısırlaştırılırlar.

    Kısırlaştırılan Kedi Kaç Günde İyileşir?

    Kedilerin kısırlaştırılması ve zamanlaması hakkında konuşurken sadece uygulanacak müdahalenin zamanından bahsetmek yeterli olmayabilir. Kediler kaç aylıkken kısırlaştırılır sorusunun yanıtını artık biliyorsunuz. Peki, kısırlaştırılan kedi kaç günde iyileşir? İyileşme süreci cerrahi müdahalenin başarısıyla, kedinin yaşı ve vücut dirençleriyle bağlantılı olarak değişmektedir.

    Kısırlaştırılan kedi 10-15 gün gibi kısa bir süre içerisinde eski hayatına geri dönecektir. Tüm bu iyileşme sürecinde kediniz kısırlaştığı için cinsel alışkanlıklarını veya kalıtsal bilgilerini kaybetmezler. Kısırlaştırılmış kedi kızgınlık dönemine girer mi adlı içeriğimizde bu konuya detaylıca değinmiştik. Kediniz iki hafta içerisinde kendisine gelecek ve sonraki hayatına kısır, nispeten güvenli, bir şekilde devam edecektir.

    Pet_Paw 267 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor