Kediler Neden İdrar Kaçırır?

Kediler Neden İdrar Kaçırır?

.

Kedilerde idrar kaçırma sorunu bazen sinir bozucu hale gelebilir. Kedisiyle bu sorunu yaşayan her ebeveyn kediler neden idrar kaçırır merak eder. Can dostunun beklenmedik anlarda idrar yapmasının altında yatan neden herkesçe bilinmelidir. Böylece kedi tedavi ettirilerek idrar kaçırdığı için oluşan sorunlar ortadan kalkabilir.

İçindekiler

    Kedinin idrar kaçırması sahibi için ne kadar sinir bozucuysa kedi için de o kadar sinir bozucudur. Kediler temiz hayvanlardır ve tuvaletlerini ortalığa yapmaktan hoşnut olmazlar. İdrar kaçırma orunları olması idrarlarını kedi kumuna yapmayı tercih ederler. Bu nedenle farkında bile olmadan idrarını yapmak kediyi strese sokabilir.  

     

    Kediler Neden İdrar Kaçırır?

    Koltukta, halıda veya parkede biraz ıslaklık görüyorsanız bunun nedeni sevimli kediniz olabilir. Bazen birkaç damla sızıntı bazen de normal tuvaletini yapar gibi kediler idrar kaçırabilir. Kedinin kum kabının dışına idrarını yapması oldukça can sıkıcı olabilir. Ancak yine de sevimli kedilere kızmadan bunu yapmasının altında yatan neden sorgulanmalıdır.

    Kediler neden idrar kaçırır sorusunun çok çeşitli cevapları vardır. Çünkü idrar kaçırmaya neden olan birçok faktör bulunur. Bunlardan en bilineni yaşlılıktır. Kediler yaşlandıkça kaslarında zayıflama olduğu için mesane ve idrar yolu kaslarına eskisi gibi hakim olamayabilir. Böylece farkında olmadan idrarını kaçırır.

    İdrar kaçağının bir diğer sebebi ise böbrek ve idrar yolu hastalıklarıdır. Diyabet rahatsızlığı nedeniyle de kedilerin idrar kaçırdığı görülür. Diyabet nedeniyle sık sık idrara çıkıldığından idrar yolları hasar alabilir. Diyabet olma riski de yine en fazla yaşlı kedilerde görülür.

    Kedilerde idrar kaçırmaya neden olan diğer durumlara bilişsel bozukluklar, kaza veya çarpma sonucunda vücutta oluşan hasarlar, manx sendromu, artrit sayılabilir. İdrar kaçırmanın direkt olarak bir ilacı olmasa da kas güçlendirici ilaçlar ve farklı tedavilerle kedi bu sorundan kurtarılabilir.

     

    Kedilerde İdrar Kaçırma Nasıl Önlenebilir?

    Kedilerde idrar kaçırma özellikle yaşlandıklarında görüldüğü için 6 yaşından büyük kedileri düzenli olarak veterinerde kontrol ettirmek iyi bir önlemdir. Kaslarının güçsüz düşmemesi için kedinin beslenmesine dikkat edilmelidir. Egzersizler yaptırarak kedinin daima kaslarına hakim ve dinamik olması sağlanmalıdır.

    Pet_Paw 3083 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor