Kediler Neden Kendilerini Sevmeyenleri Sever?

Kediler Neden Kendilerini Sevmeyenleri Sever?

Kediler anlaşılması zor, öğrenilmesi zaman alacak canlılardır. Kediler neden kendilerini sevmeyenleri sever diye düşünüyorsanız bu konuyu kafaya takan milyonlarca insandan sadece bir tanesisiniz demektir. Hatta bu konuda yapılan bir üniversite araştırması olduğunu bile söylemeliyiz. Kediler ve davranışları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

İçindekiler

    Kediler Neden Kendilerini Sevmeyenleri Sever?

    Evlerinde kedi besleyenlerin karşılaşmak istemedikleri en garip durumlardan bir tanesi kesi sevmeyen misafirlerdir diye düşünüyoruz. Çünkü kediler sevilmediklerini anladıklarında kendilerini sevmeyen misafire iyice yaklaşırlar ve misafirlik iki taraf için de büyük bir işkenceye dönüşür. Peki, kediler bu eylemi bilerek ve isteyerek mi yapıyorlar? Kediler neden kendilerini sevmeyenleri sever, hiç düşündünüz mü?

    İçeriğimizi okuduğunuza göre evet, düşündünüz. Ama sadece siz veya biz Petarkadaş içerik üreticileri değil. Dünyanın en büyük üniversitelerinden bir tanesi de bu konuyu kafaya takmış ve ciddi bir araştırma yapmış. Deneyde kedilerin olduğu odaya kedilerle çok iyi anlaşan insanlar ve onlara yanaşmak istemeyen insanları koymuşlar. Kediler başlarda kedi kokusu aldıkları için kedi besleyen insanlarla zaman geçirseler de genelde kendilerine yaklaşmayan, kendilerini sevmeyen insanlarla iletişime geçmeye çalışmışlar. Neden mi?

    • Kediler özgürlüklerine düşkün canlılardır, tutulmayı, sarılmayı pek sevmezler,
    • Başka birinden ilgi alma duygusu özellikle yavru kedileri cezbeder,
    • Kendilerine dokunmayan insanlardan zarar görmeyeceklerine inanırlar,
    • Kendilerini sevmeye çalışmayan insanların yanında daha güvende hissederler.

    Daha önce sizlerle Kediler Sevildiğini Anlar Mı adlı bir içerik paylaşmıştık. Eğer ilginizi çekiyorsa ilgili içeriğimizi okuyarak konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

    Kediler Sevilmeyi Sevmezler Mi?

    Tüm bunları okuduktan sonra kediler sevilmeyi sevmezler mi diye düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Aslında kediler sevilmeyi çok isterler. Fakat sevilmekten kasıt sürekli mıncıklanmak, çocuklar tarafından sıkıştırılmak olduğunda ortamdan kaçmayı her şeyden çok isterler. Kediler neden kendilerini sevmeyenleri sever başlığındaki sevmek kelimesi aslında duygusal bir ilişki değil doğrudan temas kaynaklıdır.

    Bu durumda şöyle bir özet çıkartabiliriz; kediler aşırı derecede temastan ve özgülüklerinin kısıtlanmasından hoşlanmazlar. Sadece kendileri istedikleri zaman fiziksel olarak sevilmek isterler. Ancak tüm bunların yanında duygusal olarak sevilme ihtiyacı biz insanlarda olduğu gibi kedilerde de oldukça yaygın ve gereklidir. Sevilmeyen kedilerin ömürlerinin kısaldığını söylesek abartmış olmayız diye düşünüyoruz. Ne dersiniz, kediniz sizin tarafınızdan sevilmeyi seviyor mu?

    Pet_Paw 1015 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor