Kediler Neden Konuşur Gibi Mırıldar?

Kediler Neden Konuşur Gibi Mırıldar?

Artık hayvanlar da insanlarla yaşamaya alıştı. Kediler neden konuşur gibi mırıldar sorusunun sorulma nedeni de bu olsa gerek. Aynı dili konuşup aynı tepkiyi vermesek bile evcil hayvanlarımızla anlaşabiliyor ve ne istedikleri hakkında fikir yürütebiliyoruz. Kedi bakan insanlardan da duyabileceğiniz iletişim konusu konuşan kediler olarak gündeme geliyor.

İçindekiler

    Kediler Neden Konuşur Gibi Mırıldar?

    Kediler evcil hayvan kategorisinde en çok sahiplenilen canlıdır. Sürekli dışarıya çıkarılma zorunluluğu olmaması, tuvaletini kendi yapması ve miskin olması onları daha da sevecen ve cazip kılıyor. Üstelik kediler evlerde yalnız başlarına bir iki saat veya daha fazla sürelerde de kalabiliyorlar. Uzun yıllardan beridir kediler insanlarla beraber yaşamaktadır. Beraber yaşamanın getirdiği tanımışlık artar ve kediler insanlarla rahatça iletişim kurabilir.

    Konuşan kediler bu duruma en güzel örnektir. Genellikle kediler yüksek ses miyavlamazlar. Ancak acil ve tehlikeli bir durumda yüksek ses çıkarırlar. Daha çok onları mırlarken duyarsınız. Kedinize bakarak ve yanınıza alarak söylediğiniz şeylere mırlama olarak cevap verirler. Bu kedinizin sizi anladığını gösterir. Bazı evcil kediler de mırlama seslerini size sevgi gösterirken çıkarırlar. Kendini huzurlu ve güvende hisseden kedilerde bu davranış sıklıkla gözlenir.

    Mırlama sesi çıkarırken kedinizin boyun kısmında titreşim de hissedebilirsiniz. Çünkü mırlama sesini boğazlarını titreştirerek çıkarabilirler. Bazı kediler de çok acıktığı zamanlarda sizlere daha çok sevgi gösterirler ki onlara hemen mama verebilin. Bu aslında kedilerin biraz da kurnazlığından kaynaklanmaktadır. Yine de çıkardıkları bu sesler ile konuşan kediler, iletişim kurmayı kolay hale getiriyor. Kediler neden konuşur gibi mırıldar diyorsanız doğru nedenlere odaklanmalısınız.

    Sizler de özellikle kedi sahiplenmek isterseniz birbirinizle yaşamaya başladıktan sonra biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Belirli bir süre ve yaşanmışlık sonunda kedilerinizin sizinle konuşarak, hafif mırlayarak veya hareketleriyle iletişim kurmaya çalıştığını rahatlıkla gözlemlersiniz. En önemli yanı da hem kendiniz hem de kediniz için huzur ortamını yaratmada iletişimin önemidir. Kedinizi dinleyerek kısa sürede ne anlatmaya çalıştığını keşfedebilir ve onun daha konforlu yaşamasını sağlayabilirsiniz.

    Kediler Konuşur Mu?

    Elbette ki hayvanlar kelimelerle anlaşamaz. Onlarla yaşamaya başladığımızdan beri iletişimin yollarını da geliştirdik. Artık beraber yaşadığımız evcil hayvanlarımızın çıkardıkları seslerden, davranışlardan veya tepkilerinden ne demek istediklerini kolaylıkla anlayabiliyoruz. Bu süreç konuşan kediler gerçekten var mıdır sorusunu da beraberinde getiriyor. Aslında bizlerin çıkardığı tiz sesleri taklit edebilme yeteneğine sahiptirler. Bizler onların konuştuklarını düşünürüz. Konuşan kediler aslında bizlere bir şey anlatırken mırıldanan kedilerdir.

    Örneğin mama konulacağı zaman farklı ince sesler çıkarırlar ve bu mamayı sabırsızlıkla yemek için beklediklerine işaret eder. Uzun süreli ve ince bir ses çıkarıyorsa da bu kedinizin rahatsız olduğunu, korktuğunu veya sinirli olduğunu gösterir. Bu gibi durumlarda kedinizin bulunduğu ortamı ona göre düzenlemeli ve onu rahatsız eden şeyi uzaklaştırmalısınız. Kedilerinizin çıkardığı sesler ile onları kolaylıkla anlayabilirsiniz. Kediler de aslında bizlerle bir bakıma konuşur ve bu sayede beraber yaşamak kolaylaşmaktadır.

    Kedilerin konuştuğunu iddia eden birçok evcil hayvan sahibi vardır. Aslında pek de haksız sayılmazlar. Çünkü kediler tiz sesler çıkararak sanki anne veya mama diyor gibi algılanabilir. Bu nedenle kedilerin konuştuğunu söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Teoride konuşmalarının mümkün olmadığını bilsek de bizlerle bir şekilde iletişim kurabildiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kediler neden konuşur gibi mırıldar sorusundan da anlayabileceğiniz gibi kediler konuşmazlar, konuşur gibi mırıldarlar.

    Konuşan Kediler Ne Anlatmaya Çalışıyor?

    Bilindiği gibi evcil hayvanlarımız ile yaşamaya başladığımızdan itibaren onların farklı birçok yönünü keşfederiz. Hangi mamayı yedikleri, nelerden hoşlandıkları, ne yemekten hoşlanmadıkları gibi farklı bilgileri zaman geçtikçe kaydederiz. Evcil hayvanlarımız da bizlerin özelliklerini öğrenir. Bu sayede sağlıklı bir iletişim ve uyumlu bir yaşam yakalamak mümkündür. Kediler neden konuşur gibi mırıldar sorusunu sordurturken neyi amaçlarlar?

    Konuşan kediler sahiplerine huzursuz oldukları durumları bildirmek için tıslama veya uzun soluklu bir miyavlama sesi çıkarırlar. Bu durum tehlikede hissettiği anlamına gelir. Acilen onu huzursuz eden şeyi uzaklaştırmak veya kedinizi okşayarak sakinleştirmek gerekir. Öte yandan kedinizi okşarken mırlama tarzında bir ses duyarsanız konuşan kediler için bu huzurlu ve güvende hissettikleri anlamına gelir. Bu durum her kedi için benzer tepkilerle ölçülür.

    Bir kedi size mırlıyorsa bilin ki sizden çok hoşlanmış ve kendini güvende hissetmiştir. Kediler çoğunlukla karınları acıktığında ses çıkarma eğilimindedirler. Çünkü hızlıca anlamanızı ve onları doyurmanızı beklerler. Bir diğer çıkardıkları sesler de kısıklı miyavlamalardır. Bu sesler genellikle bir kuş veya böcek gördüklerinde çıkardıkları sestir.

    Kedi sahipleri tüm bunlara şahit oldukça kedilerinin daha da çok konuşabildiğini ve iletişim giderek kolaylaştığını söylerler. Bu durum her iki canlı içinde avantajlı ve konforlu bir durumdur. Sizler de kedilerinizin çıkardığı farklı ses ve tavırlardan ne demek istediğini, anlattıkları şeylerle nelere ihtiyaçları olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 3739 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor