Kediler Neden Masaj Yapar?

Kediler Neden Masaj Yapar?

Kedi sahiplerinin, özellikle evinde yavru kedi besleyenlerin en sık araştırdığı konular arasında kediler neden masaj yapar sorusu gelmektedir. Petarkadaşın sizler için hazırladığı içerik sayesinde hem kedilerin masaj yapması hakkında bilgi sahibi olacak hem de akla gelecek benzer sorulara da kolaylıkla yanıt bulabileceksiniz.

İçindekiler

    Kediler İnsanlara Masaj Yapar Mı?

    Kediler neden masaj yaparlar sorusuna yanıt vermeden önce kediler insanlara masaj yapar mı diye düşünmek gerekir. Kedi sahiplerinin moralini bozmak en son isteyeceğimiz şey olsa bile ne yazık ki bu konuda yapabileceğimiz tek yorum hayır olacaktır. Ne yazık ki kediler masaj yapmazlar. Kedilerin insanlar için özellikle masaj hizmeti vermek gibi bir alışkanlıkları veya eğilimleri yoktur.

    Fakat kedilerin sahip oldukları bazı alışkanlıklar, yavruluk dönemlerinden kalan bazı ritüeller insanlar üzerinde gerçekleştiğinde masaj imajı verebilir, insanlar tarafından masaj olarak anlaşılabilir. Bu durumdan rahatsız değilseniz endişelenmenize gerek yok demektir. Anın tadını çıkartmaya devam edebilirsiniz. Yine de hala merakınız cezbediliyorsa kediler neden masaj yapara yanıt aramayı ihmal etmemelisiniz.

    Kediler Neden Masaj Yapar?

    Kediler Neden Masaj Yapar?

    Kediler neden masaj yapar diye merak ediyorsanız sizleri tatmin edecek en bilimsel ve geçerli yanıtlarla buluşturucağımızdan emin olabilirsiniz. Öncelikle kedilerin doğrudan masaj yapmadığını sizlerle paylaşmıştık. Evet, kedilerek isteyerek size masaj yapmazlar ama patileriyle yaptıkları bu masaj hareketinin hayatlarında bir karşılığı vardır. Yavru kediler annelerinin memelerinden süt içerken bazı hareketler yaparlar.

    Sütün daha kolay gelmesi, annesinin huzursuz olmaması için yapılan hareketleri gözlemleyecek olursak kediler tırnaklarını çıkarıp geri sokarak, patileri yavaş yavaş bastırıp ileri geri gezdirerek süt yollarına masaj yapar gibi davranızlar. Bu hareket düzenli olarak her beslenmede hayata geçmese bile çoğu sefer gözlemlenebilir durumdadır. İstediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Yavru kedi sahiplenme ilanları arasından bir yavru edinerek masaj yaptırmaya başlayabilirsiniz :)

    Kediler Neden Masaj Yapar Gibi Hareket Eder?

    Peki, kediler neden masaj yapar gibi hareketler yaparlar? Kedilerin normalde süt içerken, annelerini emerken annelerine yaptıkları bu hareketi sizler için de hayata geçirmesinin nedenini merak ediyorsanız çok mutlu olacağınızı söyleyebiliriz. Hareket beslenme, süt için yapılıyor gibi görünse bile aslında karşılıksız bir sevginin ürünüdür. Kediniz masaj yapar gibi davrandığında size sevginisi gösteriyor olabilir.

    Tabi hayatımızın her alanında olduğu gibi karşılık beklenerek de bazı eylemler hayata geçirilmektedir. Kediniz sizi annesi olarak gördüğü gibi sizden mama, besin bekliyor da olabilir. Eğer kedinizin masaj yapmasından keyif alıyorsanız bu eylem gerçekleştiğinde kedinize ödül mamaları vererek sürekli olarak masaja maruz kalmayı başarabilirsiniz. Kedinizle daha mutlu günler diliyoruz.

    Pet_Paw 837 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor