Kediler Neden Saç Yalar?

Kediler Neden Saç Yalar?

Günlerinin büyük kısmını uyuyarak geçiren hayvanlar arasında olan kedilerin neredeyse tüm gün uyurlar. Uyandıklarında ise uzun uzadıya yalanma ihtiyacı duyarlar. Kediler neden saç yalar, kedim saçımı yalama çalışıyor diyen kedi sahipleri arasındaysanız kendinizi özel hissetmekten vazgeçmelisiniz. Evet, kediler çok özel canlılar ama ne yazık ki biz kedi sahipleri hep ortak dertlerden müzradip durumdayız.

İçindekiler

    Kediler Neden Saç Yalar?

    Kedilerin kendi tüylerini yalamasının birçok farklı nedeni vardır. Temiz olmak zorunda olmaları bu nedenlerin başında gelmektedir. Temiz olmak, temizlenmek için yalanmalarının dışında kediler genel olarak yalanmayı severler. Bu nedenledir ki kediler neden sabun yalar gibi saçma görülen sorularla bile karşılaşmaktayız.

    Kediler yalanmak için adeta neden arayan tatlı canlılardır. Bu minik hayvanların bizlerle yaşarken gösterdi davranışlar arasında saçlarımızı yalamaları da gelmektedir. Kediler bildiğiniz gibi sadece kendilerini değil, dostlarını, yavrularını da yalayarak temizleyebilirler. Bizleri, saçlarımızı yalamaya çalışmalarını da bu şekilde açıklayabiliriz. 

    Kedim Neden Saçımı Yalamaya Çalışıyor?

    Kedilerin yalanma nedenlerinin çok büyük ölçüde temizlikten kaynaklandığını söylemiştik. Buradan yola çıkacak olursak kedinizin saçınızı yalaması da sizi temizlemeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Tabi bu durum saçınızın kedinize göre kirli olduğuna anlamına gelmemektedir. Kediler size olan sevgilerini göstermek için temizleme çalışmasına başlamı olabilirler.

    Kedim neden saçımı yalamaya çalışıyor diye düşünüyorsanız konudan fazla sapmanıza, ekstra düşünmenize gerek yok demektir. Kediniz size olan düşkünlüğünü anlatmaya, sevgisini göstermeye çalışıyor olabilir. Kediler insanların saçlarından beslenmek gibi bir davranış göstermeyeceklerine göre saçınızın yalanmasının tek nedeni klasik temizlenme ve temizleme ihtiyacıdır.

    Kedilerin İnsanları Yalaması Ne Anlama Gelir?

    Kediler neden saç yalar sorusuna yanıt verirken üzerinde en çok durduğumuz konu olan temizlik konusu ilk defa yazımızın bir başlığında anlamını yitirmektedir. Kedinizin saçınızı yalaması daha önce de dediğimiz gibi saçınızın kirli olmasıyla alakalı değildir. Kediniz size karşı olan duygularını ifade etmenin bir yolunu bulmuş diyebiliriz. Kediler sadece olumlu duygular hissettikleri canlıların temizlikleriyle ilgilenirler.

    • Sizi ailesi olarak gördüğü,
    • Temizlenmenize yardımcı olmak istediği,
    • Sevginize karşılık verdiği,
    • Konforlu hissettiği anlamına gelir.

    Daha önceki yazılarımızdan olan kediler neden sahiplerini yalar adlı içeriğimizde de bu konu hakkında uzun uzadıya konuşmuştuk. Kedinizin sizi yalamasının her zaman bir nedeni olmayabilir ama bu etkinliği olumlu düşünmek ve olumlu hale getirmek tamamen sizin elinizdedir. Kedinizle olan ilişkinizi güçlendirmenin güzel bir yolu yalanmasına müdahil olmamaktır.

    Pet_Paw 15673 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor