Kediler Neden Uyuz Olur?

Kediler Neden Uyuz Olur?

Kedi severlerin en sık rastladığı hastalıklar arasında olan kedi uyuzu hakkında sorulan sorulardan birisi olan kediler neden uyuz olur sorusuna yanıt arayacağız. Kedilerin uyuz olabildiğini biliyorsanız fakat nereden ortaya çıktığını ve neden olduğunu anlamakta güçlük çekiyorsanız içeriğimizi okumak size çok iyi gelecektir.

İçindekiler

    Kediler Neden Uyuz Olur?

    Kediler belirli nedenlerle ve sonuçlarla bit, kene, pire gibi parazitlerle birlikte yaşamak zorunda kalırlar. Bu zorunluluğun sonucu olarak ortaya çıkan uyuz hastalığı kedilerin ve kedi sahiplerinin hayatını oldukça zorlaştırmaktadır. Kediler neden uyuz olur diye merak ediyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok farklı madde olacaktır. Kedi;

    • Temizlenmeme ve aşırı kirle,
    • Yanlış alışkanlıklarla,
    • Parazitler nedeniyle oluşan deri hastalıklarına yakalanırlar.

    Maddelerin etkisiyle kedilerin yakalandıkları hastalığa kedi uyuzu denmektedir. Petarkadaş ailesi olarak daha önce kedilerde uyuz belirtileri ve tedavi yöntemleri adlı bir içerik oluşturmuştuk. İçeriğimizi okuyarak uyuz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Kediler neden uyuz olur sorusuna daha da net bir yanıt arıyorsanız bulaş durumuna göz atmanızı öneriyoruz.

    Kedilere Uyuz Nereden Bulaşır?

    Kedilerin belirli nedenlerle uyuz hastalığına yakalanabileceği hakkında bilgi sahibi olduktan sonra sorabileceğiniz bir diğer soru da kedilere uyuz nereden bulaşır olacaktır. Kedilerin uyuz hastalığına yakalanması için öyle çok ihtimal vardır ki yakınlarda bir uyuz rahatsızlığı varken dostunuzu uyuzdan korumak çok ama çok zordur. Kedilere uyuz;

    • Ortak eşyalardan,
    • Temastan,
    • Başka hayvanlardan,
    • Ortak yaşam alanlarından bulaşır.

    Kedinizi büyük bir sorundan kurtarmak, uyuz hastalığına yakalanmasını engellemek için yapabileceğiniz en önemli hamle kedinizle uyuz hastalığına yakalanması mümkün canlıların temasını en aza indirmektir. Kedinizin temas ettiği eşyaların temizliğine, canlıların hastalık durumlarına dikkat ederek kedinize uyuz bulaşmasını engelleyebilirsiniz.

    Pet_Paw 540 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor