Kediler Nelerden Korkar?

Kediler Nelerden Korkar?

Kediler pek çok farklı sebebe bağlı olarak sıklıkla korkabilirler. Ancak kedileri en çok korkutan şeylerin pek çoğu düşündüğümüz durumlar olmayabilir. Buna bağlı olarak kediler korktuğu zaman onların stresli, gergin hallerinin geçmesi ve kendilerini daha iyi, güvende hissetmelerini sağlamak açısından bu süreçle nasıl başa çıkmamız gerektiğini bilmemiz gerekir. Peki, kediler nelerden korkar, Kediler korktuğunda ne yapılması gerekir gibi pek çok sorunun cevabını Petarkadaş ailesi olarak sizlerle paylaşacağız.

İçindekiler

    Kediler Nelerden Korkar?

    Hemen hemen her kedinin korktuğu şey değişmekte ve bu durumda kedimizin göstereceği tepkilerde değişecektir. Genellikle kedilerin yaygın gösterdiği tepkiler arasından kedimizin kaçması, zıplaması, denge kaybetmesi ve saklanması şeklinde davranışlar gösterdiğini görmekteyiz. Kedilerimiz korktuğunda ilk olarak oldukça eğlenceli ve komik görüntüler ortaya çıksa da bu kesinlikle özellikle yapılmamalıdır. İlerleyen zamanlarda onu korkutan kişilere bağlı olarak güvensizlik durumu oluşabilir. Kediler nelerden korkar sorusuna yanıt bulmanın çok farklı faydaları vardır. Çünkü kedileri korkutmak onlarda kalıcı psikolojik bazı rahatsızlıklara sebebiyet verebilir, bu süreçte oldukça dikkat edilmeli ve mümkünse özen gösterilmelidir. Kedimizi korkutan durumları ortadan kaldırmalı ve süreci yok etmelisiniz. 

    Kediler nelerden korkar konusunda her kedinin farklı korkuları olabileceğini de unutmamak gerekir. Kedinizin korktuğu durumları iyi analiz edip, unutmamalı ve takip etmelisiniz. Eğer bir problemi olduğunu düşünüyorsanız bu korkuların bilinçsizce üzerine gitmek yerine bir veterinere danışmalı ve uzmanlardan yardım almalısınız. En az insanlarda olduğu kadar kedilerde de korku çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

    Kediler Sudan Korkar Mı?

    Kedilerin korkması için pek çok zaman özel bir şey yapmaya gerek yoktur. Bazı kedileri günlük hayatta, ev içerisinde karşılaştıkları durumlardan ötürü de nedensiz bir şekilde korkabilirler. Her zaman kesinlikle bu ya da şu sebepten dolayı dememiz mümkün değildir. Yaşadıkları korku sonrası kedimiz oldukça içine kapanık bir kişiliğe bürünebilirler. Peki, kediler en çok nelerden korkar? Kediler köpeklerden korkar mı? Kediler sudan korkar mı tarzında pek çok soru karşımıza çıkmaktadır. Siz değerli kedi severler için bu sorularımız cevaplar arayacağız. 

    Kedilerin pek çoğu sudan hoşlanmaz. Özellikle baş kısmına temas eden su onu oldukça fazla bir şekilde rahatsız edebilir. Kedileri sık sık yıkamak doğru değildir. Eğer yıkamak istiyorsanız da başına su getirmeyecek şekilde yıkamalı ve onu korkutmamalısınız. Yavru kedi itibariyle evden ayrılmayan, insanlarla ve diğer hayvanlarla hiç karşılaşmayan kedilerin daha çok korktuklarını söyleyebiliriz. Bazı kediler de bu sebeple köpeklerden fazlasıyla korkabilir.

    Genellikle korkmasa da onun kendisi için bir tehlike arz ettiğini düşünerek uzaklaşacaktır. Korkan kediler genel olarak alışkanlıklarını yerine getiremez ve tuhaf davranışlar sergiler. Tüm buna bağlı olarak korkak kedilerin sindirim sistemlerinde ve ciltlerinde bazı problemler görülmektedir. Sık sık tüylerinde dökülme, kaşıntı, egzama da görebilmeniz mümkündür. Korkmaları sebebi ile uzun süre saldırgan davranışlar sergileyebilir. 

    Kediler Hangi Sesten Korkar?

    Kediler genellikle yüksek seslerden korkabilir. Aniden gülme, yüksek sesli konuşma, eşyaların yer değiştirme sesleri onları ürkütebilir. Özellikle eğer kedi besliyorsanız ev içerisinde temizlik zamanı geldiğinde elektrik süpürgesi sesi onu inanılmaz derecede korkutur. Tüyleri diken diken olup köşe bucak kaçacaktır. Yeni bir ortama giren kedilere biraz zaman tanımanız gerekir. Ortamın sesine adapte olması için kısa da olsa bir süre geçmesi gerekir. Kediler nelerden korkar sorusuna yanıt ararken yüksek seslerden bahsetmemek olmazdı.

    Bazı kediler korktukları zaman ortamı terk ederken bazı kedilerde en ufak bir sevilme sonrası mışıl mışıl uyuyabilirler. Genellikle tanımadıkları insanlara ve seslere karşı saldırgan davranışlar sergileyebilir. Bu örneklerin yanı sıra kediler neden korkar sorumuzun bir diğer cevabı ise altında şiddet ve sevgi eksikliği, terk edilme korkusu da yer alabilir. Kedinizi severken sevginizi sonuna kadar ona hissettirmeniz ve onun güvende hissetmesi oldukça önemlidir. Kedinizin bu tarz davranışları uzun süre göstermesi ve hemen hemen her şeyden korkması halinde mutlaka uzman veteriner hekimden profesyonel bir destek almanız gerekir.

    Pet_Paw 1050 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor