Kediler Peynir Yer Mi?

Kediler Peynir Yer Mi?

.

Kediler yemek yeme konusunda oldukça meraklıdır. Farklı tatları denemeyi severler. Kedisine yeni bir lezzet tattırmak isteyen pek çok kişi kediler peynir yer mi merak eder. Peyniri kedisinin diyetine eklemeyi düşünenler vardır. Özellikle mama olmadığı durumlarda kediye ne yedirebilirim diye kara kara düşünen pek çok kişinin aklına sıklıkla tükettiğimiz bir besin olan peynir gelir.

İçindekiler

    Tabi ki bir besini kedilere verebilmek için kedinin onu seviyor olmasına ve besinin kediye zararı olmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle kediler peynir yer mi emin olmadan hiçbir kedinin diyetine peynir eklenmemelidir.

     

    Kediler Peynir Yer Mi?

    Kediler peynir yer. Hatta tadını beğenerek yerler. Peynirin içeriğinde bol miktarda yağ ve tuz olduğu için bir kedinin yüksek miktarda peynir tüketmesi iyi değildir. Bu nedenle peynir bir kedinin öğününde önemli bir yere sahip olmamalıdır. Yalnızca kedinin tatması, tadını bilmesi için verilebilir.

    Kedilere peynir yedirmek ölçüyü kaçtığında sakıncalı bir hal alır. Peynir süt ürünü olduğundan laktoz içerir. Kediler de laktozu sindiremediğinden ishal olabilir. Bu sebeplerden dolayı evde mama yoksa öğün olarak kediye peynir verilmemelidir. Peynir yalnızca ara sıra ödül maması gibi tercih edilebilir.

     

    Peynir Kediler İçin Zararlı Mı?

    Bir kediyle aynı evi paylaşmak her yönüyle harikadır. Birlikte oyun oynamak, vakit geçirmek, eğlenmek ve hatta yemek yemek çok keyiflidir. Sahipleri yemek yerken kedinin yemek masasına gittiği çok sık görülür. Kahvaltı ettiğinizde tam peyniri ağzınıza atacakken kedinizle göz göze eğliyor olabilirsiniz. Çünkü kediniz peynire büyük bir iştahla bakar ve sizden peynir bekler. İşte tam da o anda peynir kediler için zararlı mı diye ikilemde kalabilirsiniz.

    Peynir, çok fazla tüketildiğinde kediler için zararlıdır. Kediler peynirin tadını çok seviyor olsa da laktozu yeterince sindiremediklerinden peynir, sindirim sorunlarına neden olur. Peynir yiyen kedilerde sıklıkla ishal görülür. Ayrıca peynirler bol yağlı ve tuzlu olduğu için kedinin susuz kalmasına neden olabilir. Sürekli peynir tüketen kedilerde susuzluğa bağlı rahatsızlıklar baş gösterebilir. Bu nedenle kedi sahiplenme düşüncesi olanlar veya hali hazırda kedi sahibi olanlar, kedinin öğününden peyniri uzak tutmalıdır.

    Pet_Paw 2256 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor