Kedilerle yaşayan insanların kedileri insan alışkanlıklarıyla hayal ettiğine şahit olmuşsunuzdur. Kediler rüya görür mü sorusunun neredeyse her kedi sahibi tarafından sorulması bir hayal ürünü değildir. Kedilerin uyurken sergiledikleri davranışlar kediler de rüya görür mü diye merak etmenize neden olabilir.

İçindekiler

    Kediler Rüya Görür Mü?

    Yapılan bilimsel araştırmalar sonucu insanlarla yaşayan çoğu hayvan gibi köpeklerin de rüya gördüklerini kanıtlamıştık. Bu konuda daha önce detaylı bir içerik hazırlamıştık. Peki, kediler rüya görür mü? Henüz bilimsel araştırmalar kedilerin rüyaları üzerine yoğunlaşmasa da neredeyse net bir yanıt verebiliriz. Evet, kediler rüya görürler.

    Hem de tüm kedi cinsleri rüya görebilir. İnsanlarla ortak olan duyguları arasında rüyanın da olması birçok kedi sahibini şaşırtsa da kediler rüya görebilirler ve bu süreçte üzerlerine titrenmesi oldukça önemlidir. Kediniz gördüğü rüyanın etkisinde kalabilir ve bazı sorunlar yaşayabilir. Ani uyanışlarda, uyanma sonrası garipliklerde kedinize gereken desteği vermelisiniz.

    Kediler Nasıl Rüyalar Görür?

    Kedilerin rüya görmesi insanların rüya görme sistemleriyle neredeyse aynıdır. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de uyku sırasında REM devreye girdiğinde kedi rüya görmeye başlayacaktır. Kedinizin rüya gördüğünden eminsiniz, kediler rüya görür mü sorusuna evet yanıtını verdik. Kediler ve rüyaları hakkındaki merakınız burada bitiyor mu?

    Kedinizin nasıl rüyalar gördüğünü merak ediyorsanız aslında bu soruya yanıt verebilmeyi çok isterdik fakat biz de kedilerin nasıl rüyalar gördüklerini merak eden taraftayız. Çeşitli ölçüm cihazlarıyla kedilerin rüya gördüklerinden emin olsak da bizlere anlatamadıkları için tam olarak ne gördüklerini bilemiyoruz. Sadece rüya sonrası davranışlardan neler hissettiklerini anlayabiliyoruz.

    Kediler Kabus Görür Mü?

    Kedilerin rüya gördükleri konusunda ikna olduktan sonra kabus gördüklerine inanmamak çok garip olurdu. Kediler rüya gördükleri gibi kötü rüyalar da görebilirler. Kabuslar rüyalarda tamamen aynı olgulardır, sadece daha karanlık ve korkutucu olmaları nedeniyle farklı bir ismi taşırlar. Yani evet, kediler kabus görebilir ve ciddi anlamda etkilenebilirler.

    Kediler Rüyalarında Neden Ağlar?

    Uykusundan uyandığında ağlayan bir kediyle karşılaşırsanız ne yaparsınız? Uyurken bir rüya belki kabus görmüş olabileceğini unutmamalı ve kedilerin ağlamasına rüyaların etki ettiği konusunda emin olmalısınız. Eğer kediniz uyandığında ağlıyor durumdaysa veya doğrudan uyurken ağlıyorsa ona çok nazik davranmalısınız.

    Uyurken ağlayan bir kedi asla aniden uyandırılmamalıdır. Mümkün olduğu kadar kedinin uyanması beklenmeli ve uyandığında ona her şeyin yolunda olduğunu gösterecek davranışlar sergilenmektedir. Böyle önemli durumlarda uygulanan yanlış yöntemler kedilerin küsmesine veya kedi depresyonu denen soruna neden olabilir.

    Kediler Uykularında Neden Konuşur?

    Kedinizin uykusunda miyavladığını, konuştuğunu duyuyorsanız çok büyük ihtimalle rüya görüyor demektir. Kediler rüya görür mü konusunun yanıt beklemesinin en büyük nedenlerinden birisi de kedilerin uykularında konuştuklarına şahit olan kedi sahipleridir. Kediniz uykusunda konuşuyorsa rüyasında miyavlamasını gerektiren bir durum görüyor olabilir.

    Süreç normalin çok ötesindeyse ve kediniz neredeyse her uyuduğunda miyavlıyorsa profesyonel bir destek almaktan çekinmemelisiniz. Kedilerin uyurken aşırı miyavlamaları bazı sorunların belirtisi olabilir ve en kısa sürede veteriner hekimlerce incelenmelidir. İçeriğimizin sonunda gelirken kedinizin rüyanızda sizi de görebileceğini unutmamanız gerektiğini söylemek isteriz.

    Pet_Paw 638 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor