Kediler Sıcaktan Etkilenir Mi?

Kediler Sıcaktan Etkilenir Mi?

Mevsim değişikliklerinden, taşınma durumlarından etkilenen sadece biz insanlar değiliz. Birlikte yaşadığımız kediler de hayatımızdaki mevsim değişikliklerinden oldukça yüksek oranda etkileniyorlar. Kediler sıcaktan etkilenir mi sorusu sadece beslediğimiz kediler için de değil, sokakta kalan canlarımız için de sorulmakta ve çözüm yolları merak edilmektedir. 

İçindekiler

    Kediler Sıcaktan Etkilenir Mi?

    Kendi kediniz başta olmak üzere sokakta yaşayan tüm kedilerin yaz aylarında ne yaşadıklarını, nasıl hayatta kalacaklarını merak ediyorsanız, kedilerin sıcaktan etkilenip etkilenmediğini öğrenmeli ve neden sonuç ilişkilerine göre soruna uygun çözüm önerileri getirmelisiniz. Daha önce sizlerle paylaştığımız kediler üşür mü konusuna benzer olarak kedilerin sıcak yaz günleri hakkında bilmeniz gerekenleri paylaşmak istiyoruz. Peki, kediler sıcaktan etkilenir mi?

    Özellikle yaz aylarında, sıcak şehirlerde kedilerin güvenliğinden emin olmak için net bir yanıt vermek en iyisi olacaktır. Evet, kediler sıcaktan etkilenirler. Birçok hayvanda olduğu gibi kedilerde de aşırı soğuk ve aşırı sıcak kedinin sağlığı için zararlı olacaktır. Kedilerin sıcak havalarda sağlıklı kalabilmesi için gerekli önlemler alınmalı ve sıcak etkilenmesine karşı dikkatli olunmalıdır.

    Kediler sıcaktan olumsuz yönde etkilenirler. Kış aylarında tüyleri sayesinde sıcak kalmaya çalışan kediler, yaz aylarında da kendilerini serin tutmak için ellerinden geleni yaparlar. Fakat yazın en sıcak günlerinde kediler için tehlikeli zamanlar yaşanabilir ve en önemlisi bu sıkıntılar bilinçli kedi sahipleri tarafından engellenebilir. 

    Kedilerde Sıcak Çarpması Nasıl Önlenir?

    Kedilerin sıcaklığın etkisi konusu sıcak çarpması olarak karşınıza çıkabilir. Uzun süreli güneşe maruz kalma, sıcak ortamlarda olması gerektiğinden fazla kalma ve serinleyememe gibi nedenlerle kedilerimiz sıcak çarpmasıyla tanışabilirler. Kedilerin sıcak çarpmasından uzak durması, sıcak tehlikesinden kolay kurtulması için alınabilecek önlemleri sizler için sıraladık. 

    • Dehidrasyonu Önlemek
    • Güneş Yanığını Önlemek
    • Serin Ortam Sağlamak

    Kedilerde sıcak çarpmasını önlemenin en basit ve uygulanabilir yöntemleri listemizde belirttiğimiz gibidir. Kediler sıcaktan etkilenir mi sorusuna yanıt verdiğimize göre sadece evimizde beslediğimiz kediler için değil, tüm patili dostlarımız, tüm kediler için uygulanabilir olan bu yöntemleri daha yakından ve daha detaylı olarak inceleyelim.

    Dehidrasyonu Önlemek

    Herkesin daha kolay anlayabileceği adıyla dehidrasyon yani su kaybı, aşırı sıcaklarda sadece kediler için değil tüm canlılar için temel olarak önlenmesi gereken bir sorundur. Dehidrasyonu özetlemek gerekirse dehidrasyon, aldığınız sudan fazlasını harcamanız durumudur. Kedinizin aşırı terlediğini, aşırı sıcağa maruz kaldığını düşündüğünüzde kedinizle yeterli suyu buluşturmalısınız. Kedilerin sıcak dönemlerde sudan uzak kalması, ihtiyaçları olan suya ulaşmamaları çok tehlikeli olabilir.

    Evde beslenmeyen, sahibi olmayan kediler için yaz aylarında en azından bir kap su koymaya üşenmeyerek sokaklarda zor şartlarda yaşayan kedilerin dehidrasyon sorunu yaşamalarına engel olabilirsiniz. Aynı zamanda aşırı sıcağa maruz kalmış kediler için kedi sahiplenme sayfamızda ilan oluşturabilir ve sizin elinizden gelmeyenleri yapabilecek birilerini de arayabilirsiniz.

    Güneş Yanıklarını Önlemek

    Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de güneşe doğrudan maruz kalma durumlarında güneş yanıkları oluşabilir. Güneş yanıklarını önlemek sıcak çarpmasını önlemenizde size oldukça yardımcı olacaktır. Güneş yanıklarına karşı koymak için kediler adına özel üretilmiş güneş kremlerini kullanabilir veya sokaktaki ve evdeki kedileriniz için gölge ortamı yaratmaya çalışabilirsiniz. Güneşe doğrudan maruz kalma engellendiğinde güneş yanıkları bir tehdit olmaktan çıkar. 

    Serin Ortama Geçmek

    Kedileri sıcak çarpmasından korumanın bir diğer kolay ve uygulanabilir yolu da kedinizi daha serin bir ortama taşımaktır. Fakat bu yöntem uygulanırken kedinizde aniden sıcaklık değişikliklerine karşı tek başına bırakmamalısınız. Aniden aşırı sıcaktan aşırı soğuğa geçen kedilerde hastalıklar baş gösterebilir ve sıcaktan korumaya çalıştığınız kediyi hasta edebilirsiniz.

    Kedilerin Başına Güneş Geçer Mi?

    Kedilerin başına güneş geçer mi için yanıt aramadan önce kediler sıcaktan etkilenir mi konusunu iyice anlamak gerekir. İnsanlarda görülen yaz sıcağı sorunlarının çoğunun kediler ve diğer hayvanlar için de benzer etkileri olduğunu fark etmişsinizdir. Tahmin edebileceğiniz gibi kedilerin başına güneş geçebilir. Kedinizin başına güneş geçmesini engellemek için kedilerde sıcak çarpmasını engellemek için ne yapılır başlığı altındaki önerileri uygulayabilirsiniz.

    Aldığınız tüm önlemlere rağmen kedinizin başına güneş geçtiğinden şüpheleniyorsanız daha şüpheleriniz ciddiyet kazanmandan bir veterinerden yardım almalı ve kediniz için profesyonel desteği sağlamalısınız. Artık kedilerin sıcakla savaşında kediler sıcaktan etkilenir mi benzeri aklınıza takılan soruların yanıtlarını biliyorsunuz. 

    Pet_Paw 6188 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor