Kedilerde Alerji

 Kedilerde Alerji

.

Kedilerde alerji konusuna değinmemi istemiştiniz ben de sizin için bildiklerimi ve araştırdıklarımı topladım. sağa kaydırınca alerji türlerini göreceksiniz ✨

İçindekiler

    ➰ araştırmalara göre kedilerde alerjik reaksiyon olarak %10-15 oranında kusma ve ishal görülmektedir. bunların yanında kaşıntı, hapşırma, öksürük, burun tıkanıklığı, tekrarlayan kulak enjeksiyonu veya göz akıntısı/kızarıklığı/şişliği görülebilmektedir.

    ➰ bahsettiğim alerji türleri dışında verilen reçeteli ilaçlar da alerji yapabilmektedir. örnek olarak iç parazit aşısı verilebilir. sizlerden yaşayanlar olmuştu.

    ➰ atopik dermatit de bir belirti olabilir. yani deride yara, kabuklanma ve kızarıklık görülebilir. ayrıca bölgesel veya genel tüy dökülmesi yaşanabilir. genelde gıda alerjilerinde görülmektedir.

    🔸 gıda konusuna gelirsek sadece başta bahsettiklerim değil mama içinde bulunan yumurta, arpa, buğday, patates veya hindi etinden dolayı alerji yaşanabilir.

    🔸mama kaynaklı bir alerji yaşanıyorsa bunlara dikkat edilmeli. mesela geyik etli/kuzu etli/ördekli mama veya tahılsız mama deneyebilirsiniz. hekiminiz duruma göre reçeteli mama verebilir veya özel diyet uygulayabilir.

    🔸evi temiz tutmak, kedinizin yatağını düzenli olarak yıkamak, tozsuz kedi kumu seçmek ve doğal içerikli temizlik ürünleri kullanmak iyi olacaktır. ayrıca plastik mama/su kabı kullanmamak daha iyi olur. çelik kap kullanıyorsanız kalitesine dikkat etmek gerekiyor.

    ➕ sorunun kaynağını adım adım giderek çözmek gerekiyor. bizimkilerin diş eti kızardığında düşündük. mama da değişiklik yoktu. malt ve somon yağı kullanıyorduk onları vermeyi kestik. baktık hala devam ediyor mama kaplarına odaklandık. sorun çelik mama kaplarıydı ve direk kullanımı bıraktık.

    ❓diğer ülkelerde deri testi ve kan testi olarak alerji testleri yapılıyor ama ülkemizde yapılan uygulamalar hakkında tam bilgiye ulaşamadım. bilginiz varsa yorum yazarsanız, sevinirim ✨

    📍kaynaklar vca, webmd, easy dna ve college of veterinary medicine.

    Pet_Paw 586 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor