Kedilerde Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Kedilerde Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Kedilerin daha sağlıklı bir hayata kavuşmaları için, ileride sağlık sorunları yaşamamaları için tercih edilen balık yağının nasıl kullanıldığını bilmek kedi sahipleri için çok önemlidir. Kedilerde balık yağı nasıl kullanılır bilmeyen kedi severler kedilerinin ağız tadına uygun yağ bulmak konusunda oldukça zorlanıyorlar. 

İçindekiler

    Kedilerde Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

    Kedinizin sağlıklı hayatına devam etmesi için balık yağı kullanmanız gerektiğini düşünüyorsanız, bu yönde veteriner hekim tavsiyesi aldıysanız kedilerde balık yağı nasıl kullanılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Ne yazık ki tatlı kedilerimiz balık yağını seve seve tüketmeye çok uzaklardır. Balık yemek konusunda istekli olsalar da balık yağına aynı iştahla yanaşmazlar. Bu durumda kedilerin balık yağı tüketmesi için yapılabilecek bazı eylemler vardır.

    Kapsül Balık Yağını Kedilere Yedirmek

    Kedilerin hap yutmak konusunda nasıl inatçı olduğunu bilmeyen yoktur. En önemli anlarda bile kedilere kapsül hapları yutturmak oldukça zorlayıcı olduğu için balık yağı konusunda da sizi zorlayabilirler. Hem kedinizin sevmediği bir olayı yaşamasını engellemek hem de boş yere yorulmamak için balık yağı hapını mamaya bulayıp kedinize yedirebilirsiniz.

    Sıvı Balık Yağını Kedilere Yedirmek

    Yaptığınız harika köfteyi, balık yağı topunu kediniz algılayacak, anlayacak kadar zeki olabilir. Eğer ağız tadı gerçekten kuvvetli ve pek iştahı olmayan bir kediniz varsa hapı mama içerisinde bile olsa yemeyebilir. Böyle durumlarda sıvı balık yağı kullanmak en mantıklı seçimdir. Kedinize çay kaşığı ile doğrudan içirebilir veya yemeklerine karıştırabilirsiniz. Kediler için balık yağının önemini anlatmıştık. 

    Kedilerde Balık Yağı Neden Kullanılır?

    Kedi sahiplerinin balık yağı kullanmasının altında hangi nedenlerin yattığını da merak ediyor olabilirsiniz. Her kedi sahibi için balık yağı çekici gelmeyebilir fakat veteriner hekimlerle uzun zamanlar geçiren kedi sahipleri balık yağını kullanmaya çalışıyorlar. Kedilerde balık yağı kedinin gelişimini hızlandırmak amacıyla kullanılır.

    Kedilerde karma aşı döneminden önce kedilerin belli vücut ağırlığına ve güce kavuşmaları oldukça önemlidir. Böylesine hızlı gelişimin gerektiği durumlarda balık yağı kurtarıcı olarak hayatınıza girebilir. Nasıl ve ne amaçla kullanıldığını öğrendiğinize göre kediniz için güzel bir ziyafet hazırlamaya başlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 7974 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor