Kedilerde Böbrek Sorunları

 Kedilerde Böbrek Sorunları

.

🔆 kedilerde böbrek sorunlarını ele almaya çalıştım. bildiklerimi ve araştırdıklarımı toparladım. sağa kaydırınca detaylı bilgiye ulaşacaksınız 🐾 çok detaylı bir konu umarım sıkılmadan okursunuz.

İçindekiler

    ➰ bu kısımda size böbrek sağlığını korumak için neler yapabiliriz ondan bahsedeceğim. ilk önce su konusuna değinelim. günlük 60 ml (1 çay bardağı) su içmelidir. bununla ilgili bir post hazırlamıştım, hikayeye ekleyeceğim. lütfen çeşme suyu vermeyin. suyun içindeki kireç ve klor olumsuz etkiliyor.

    ▪️erkek kedilerin böbrek ve idrar yolları ile sağlık sorunu yaşama olasılığı kıyasla dişi kedilere daha yüksektir. çünkü erkek kedilerin üretrası daha uzun ve dardır.

    ▪️gereksiz vitamin kullanımı, hormon iğneleri ve tüy dökümü için yapılan iğneler/ilaçlar böbrek sağlığını olumsuz etkilemektedir. hormon iğnesini ve tüy dökümü için kullanılan ilaçları ekstrem durumlar haricinde hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. keyfi vitamin kullanımını da aynı şekilde.

    ▪️yüksek proteinli ve yüksek fosfor oranına sahip mamalar bu durumu tetiklemektedir. bundan dolayı her kediye orijen, acana veya nd gibi yüksek proteinli mama önermiyorum.

    ▪️yeterli egzersiz (oyun) ve stressiz bir yaşam böbrekler için önemli. araştırmalara göre obez ve mutsuz kedilerde sık rastlanmaktadır.

    ▪️d vitamini ve omega 3 böbrekleri destekler.

    ▪️kumun ve kum kabının temiz olması da çok önemli. kumu mutlaka günlük temizleyin, kediniz böbrek sorunları yaşıyorsa temizliği sıklaştırın.

    ▪️yaş mama kullanımı da önemli içinde yoğun miktarda su olduğu için böbrekleri destekler.

    ▪️mesela kedinizin yatkınlığı varsa üriner macun kullanabilirsiniz.

    ▪️son olarak diş sağlığından bahsedeyim. dişlerdeki sorunlar tüm vücudu etkiler ve vücuda baskı yapar. genelde ağız kokusu (kediniz diş çıkarmıyorsa veya mama kaynaklı değilse) ve diş sorunları, böbrekleri ve karaciğeri işaret eder.

    ✔️ deneyimler önemli, bizimle paylaşabilirsiniz 🐾

    📍kaynaklar, international cat care, vca hospitals, fetch by webmd, pdsa, wag walking, pet health network, msd vet manual, american veterinary medical association, college of veterinary medicine ve petmd.

    Pet_Paw 933 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor