Kedilerde Doğum Kaç Saat Sürer?

Kedilerde Doğum Kaç Saat Sürer?

Kedilerle zaman geçiren insanları en mutlu edecek haberlerin arasında hamilelik gelir. Kedilerde doğum kaç saat sürer sorusunun merak edilmesinin nedeni de bu süreçte kedilerimizde doğru, sağlıklı şekilde ilgilenmemizi sağlama arzumuzdan kaynaklanmaktadır. Kedilerin doğumu ne kadar sürer diye merak ediyorsanız daha yakından inceleyebiliriz.

İçindekiler

    Kedilerde Doğum Kaç Saat Sürer?

    Öncelikle kedilerde doğumu ikiye ayırmak gerekir çünkü neredeyse doğum ile çoğalan tüm hayvanlarda olduğu gibi kedilerde de doğum süresi yavru sayısıyla orantılıdır. Farklı sayılarda yavrunun doğacak olması doğum süresini doğrudan etkileyecektir. Kediler kaç yavru doğurur diye merak ediyorsanız konu hakkındaki içeriğimizi okumak isteyebilirsiniz.

    • Tekli doğum,
    • Çoklu doğum,

    Kedilerdeki doğumu tekli ve çoklu olacak şekilde iki farklı başlık altında incelenebilir. İki farklı doğum süresinin de ne kadar süreceğini sizlerle paylaşacağız. Kedilerde doğum kaç saat sürer diye merak ediyorsanız sizleri daha fazla bekletmeyelim. Kediler doğum ortalama 5 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.

    Bu süreci iki farklı başlık altında incelememiz gerektiğini söylemiştik, konuya daha iyi hakim olmanın tek yolu da bu incelemedir. Tekli doğumlar kedilerin doğum süresini 5 dakika ile 1 saat arasında olacak şekilde azaltmaktayken, çoklu doğumlar ise kedilerde doğum süresini 1 saat ile 3 saat olacak şekilde arttırmaktadır.

    Kedimin Doğum Süresi Neye Göre Değişir?

    Kedilerde doğum kaç saat sürer sorusuna verilecek yanıt basit bir şekilde hesaplanan ortalama hesaplarından ibarettir. Kesin bir süre, saat vermenin mümkün olduğunu söyleyemeyiz. Kedilerin doğumu kaç saat sürer gibi sorulara yanıt vermemizi zorlaştıran bazı değişkenler vardır. Bu değişkenleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    • Doğacak yavru sayısı,
    • Daha önce doğum yapılmış/yapılmamış olması,
    • Anne kedinin sağlığı,
    • Yavru kedinin sağlığı,
    • Engel durumu,
    • Ve son olarak ortam.

    Listemizden de kolaylıkla anlayabileceğiniz gibi kedilerin doğum anının ne kadar süreceği konusunda net bir yanıt vermek için bilinmesi gereken çok fazla değişken vardır. Bu sürecin ortama süresini öğrenmekten başka şansımız yoktur. Artık ortalama olarak kedilerde doğum kaç saat sürer biliyorsunuz, sürecin uzaması ve zor geçmesi durumunda veteriner hekimlere danışmaktan kaçınmamalısınız.

    Pet_Paw 8579 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor