Kedilerde Göz Çapaklanması Tedavisi

Kedilerde Göz Çapaklanması Tedavisi

İnsanlarda ve hayvanlarda çoğu organ ortak şekilde bulunur. Kedi ve köpeklerde bulunan göz ve burun gibi organlar bizlerle ortaktır. Bu sebeple oluşacak hastalıklar da benzerlik gösterir. Kedi ve köpeklerde sık görülen hastalıklardan bir tanesi ise göz çapaklanmasıdır. Kedilerde göz çapaklanması ve bunun sebepleri insanlar tarafından merak edilir. Genellikle dışarıdaki kedilerde daha sık görülür.

İçindekiler

    Kedi Gözü Çapaklanması Neden Olur?

    Kedilerde göz çapaklanması birçok sebebe bağlı olabilir. Farklı olarak dışarıda veya sokakta yaşayan kedilerde görülmektedir. Bunun ilk sebebi beslenme ile alakalı olabilir. Sokak kedileri kaliteli besini alamadıkları için daha bitkin olurlar. Bu sebeple kedi gözü çapaklanması sokak kedilerinde yaygın halde bulunur. Fakat sadece sokak kedilerinde görülmez.

    Evcil ve evde yaşayan kedilerde de rastlanan olaylardan biridir. Bu sebeple panik yapılacak bir durum değildir. Kedi gözü çapaklanması sadece besinle ilişkili değildir. Kediler çöp ve pis alanlarda oynamayı severler. Bu gibi durumlarda kedi gözü çapaklanması ortaya çıkarılabilir. Bu yüzden sokak kedilerinde kedi gözü çapaklanması daha fazla rastlanan olaylardan biridir.

    Kedi gözü çapaklanması yavru kedilerde de görülür. Bünye ve dayanıklılık olarak yetişkin kedilere göre daha zayıf oldukları için kedi gözü çapaklanması yavru kedilerde sık görülür. Aslında bu durum insanlarla aynıdır. Bebeklerde de çapaklanma olayı sık rastlanır. Yetişkin insanlarda genellikle uykusuzluk veya yorgunluk sonucu oluşur.

    Fakat kedilerde tamamen aynı sebepten oluşmaz. Hayati bir durum söz konusu değildir. Panik yapmak veya stres yapmayı gerektiren bir olay değildir. Dolayısıyla Çok fazla ciddiye alınacak bir konu değildir. Karşılaşıldığı takdirde basit çözümlerle halledilebilir. Kedilerde göz enfeksiyonu belirtileri hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz.

    Kedi Gözü Çapaklanması Nasıl Tedavi Edilir?

    Kedi gözü çapaklanması korkulacak bir durum değildir. İnsanlar tarafından kedilerde göz çapaklanması neden olur konusu fazlaca merak edilir. Bu konu hakkında beslenme ve mikrop durumları etkendir. Bitkinlikte dolaylı yolda tesir eder. Kedilerde göz çapaklanma tedavisi için bir çok çözüm ve yöntem vardır.

    Bununla ilgili göz damlaları veya çeşitli takviyelerde bulunur. Ayrıca insanlardaki gibi pamuğa çay dökülerek o bölge silinebilir. Kedilerde göz çapaklanması eğer ileri boyutta ise gözün kapanmasına sebep olabilir. Bu durumda gerekli göz damlaları uygulanır. Aksi durumlarda ise veterinerden yardım alınmalıdır.

    Yavru Kedilerde Göz Çapaklanması Tedavisi

    İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da tedaviler benzerlik gösterir. Kedi gözü çapaklanması sonucunda kedinin gözü hafif veya daha fazla kapanabilir. Bu durum sonucunda pamukla o bölge temiz bir şekilde silinmelidir. Ayrıca eczane veya veterinerlerden göz damlası alınmalıdır. Göz damlaları damlatılarak geri gözü çapaklanması engellenir. İleri derecede boyutlarda ise veterinere götürmek doğru olacaktır.

    Yavru kediler daha hassas olduğu için bazı hastalıklar daha fazla görülür. Bu hastalıkların başında kedilerde göz çapaklanması gelir. Yavru kediler vücut ısısı olarak da daha fazla sıcaklığa sahiptir. Genel olarak yavru kediler gelişmemiş oldukları için daha hassas bir yapıda bulunurlar. Kedi gözü çapaklanması yavru kedilerde de aynı şekilde tedavi edilmelidir.

    Fakat daha hassas ve narin yaklaşmak gerek. Kediye veya gözüne zarar vermemek için dikkatli davranmak önemli bir noktadır. Aksi halde enfeksiyon veya iltihap kapması kaçınılmaz olacaktır. Bu gibi komplikasyonları engellemek için narin ve hijyenik yaklaşmak önemlidir. Eğer Yavru kedinin kedilerde göz çapaklanmasına sahip ise yavaşça hareket etmeniz gerekir.

    Gözü Çapaklanan Kediler Görebilir Mi?

    Kedilerde göz çapaklanması sık sık görülür. Kedi gözü çapaklanması sonucunda kedilerin gözü kapanabilir. Durumu şiddetine göre kedi görme kaybı yaşayabilir. Fakat bu durum bizdeki arpacık olayına benzerlik gösterir. Tamamen kör olma gibi bir durum söz konusu değildir. Buradaki asıl konu gözün rahatsız olması olacaktır. Sebeple tedavi hızlı şekilde yapılmalıdır. Eğer beslenme ile alakalı bir durum söz konusu ise beslenme dikkatle seçilmelidir.

    Mikrop ve bakteri ile alakalı bir durum ise göz bölgesi steril hale getirilmelidir. Eğer yorgunluk veya bitkinlik ile alakalı bir durum ise kedi çok fazla yorulmamalıdır. Mümkünse uyuması ve dinlenmesi sağlanmalıdır. Bütün bu söylenen durumların haricinde süreç hala iyileşmeye geçmediyse veterinere başvurmanızda fayda vardır. Anlaşmalı veterinerler veya kedinizin hayvan sigortası bulunuyor ise gidilen veterinerler sizlere yardımcı olacaktır. Bekle imkanlar elimizde yok ise tek çözüm veteriner klinikleri olacaktır.

    Pet_Paw 19613 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor