Kedilerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri Tedavi Yöntemleri

Kedilerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri Tedavi Yöntemleri

Görme yetisi insanlar gibi hayvanlar içinde önemli bir özelliktir. Kedilerde göz enfeksiyonu yaşamamak için kedilerin gözlerine dikkatli bakmamız gerekir. Aynı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da gözler önemli bir organdır. Köpek mi kedilerde göz enfeksiyonları sık sık görülür.

İçindekiler

    Kedilerde göz enfeksiyonu yaygın halde rastlanan hitap çeşitlerinden biridir. Hassas şekilde yaklaşmak gereklidir. Göz enfeksiyonu ciddiye alınmaz ise kedilerde görme kaybı veya iltihapta ilerleme görülür. Bu nedenle tedavi gerektirir.

    Kedilerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri

    Kedilerde göz enfeksiyonu belirtileri rahatlıkla anlaşılan durumlar arasında yerini alır. Kedilerde göz enfeksiyonu bulunuyor ise gözde küçülme veya kapanma durumları oluşur. Genellikle sokakta yaşayan kedilerde mikrop ve bakteri dolayısıyla daha yaygın bulunur. Kedilerde göz enfeksiyonu belirtileri gözde değişik etkiler görülür. Gözde kızarma bu etkilerden biridir.

    İnsanlardaki gibi kedilerde de göz kızarması görülür. İkinci olarak gözde akıntı yani sulanmada bu durumun belirtileri arasında yerini almaktadır. Sulanan ve akıntı halinde bulunan gözler enfeksiyon kapmış olabilir. Kedilerde göz enfeksiyonu belirtileri içerisinde yer alan bulgulardan biri de gözlerin şişmesidir. Şişen göz enfeksiyon ve iltihap durumunun habercisidir. Bu durumlarda tedavi gereklidir. Aksi halde enfeksiyon kötü sonuçlar doğurabilir.

    Yavru kediler daha hassas oldukları için hastalıklar daha yaygın görülür. Kedi gözü enfeksiyonu yavru kedilerde özellikle ilk aylarda rastlanır. Gözde irin birikmesinden dolayı hassas yavru kedilerde oluşur. Bunun haricinde mikrop ve bakteri temellide olabilmektedir. Kedilerin göz kapağı üç kısımda bulunmaktadır. İnsanlara göre daha farklı şekilde bulunur.

    Alt göz kapağı ilk kısımdır. Gözün alt tarafında bulunur. Üst göz kapağı gözün üst kısmında yer almaktadır. Yavru kedilerde gözler belli bir zamandan sonra açılır. Aynı bebeklerde olan durumla paraleldir. Bebekler yeni doğduklarında gözlerinde bir perde olur ve boş bakarlar. Yavru kedilerde de buna benzer durum oluşur. Zamanla görme yetisi yerine oturur.

    Kedilerde Göz Enfeksiyonu Belirtileri

    Kedilerde göz enfeksiyonu belirtilerinden en yaygın olanı alıntıdır. Bu akıntı bazen yeşil renkte iken bazı durumlarda şeffaftır. Kan ile harmanlanmış durumlarda yeşil rengine dönüşebilir. Bu sebeple gerekli tedavi yapılması gerekir. Aksi halde kötü sonuçlar veya görme kayıpları oluşur. Kedinin göz kapakları birbirlerine yapışık durumda ise ikisini ayırarak aradan ürünün yani akıntının akması sağlanmalıdır. Bu akıntı almadığı taktirde gözde şişkinlik veya büyüme yaratabilir.

    Bu nedenle çözüm odaklı gitmek doğru olacaktır. Ayrıca veterinerler ile kontak kurarak durumu bildirmek yerinde olacaktır. Evcil hayvan sigortası var ise anlaşmalı veterinerler ile iletişime geçilir. Sigorta bulunmuyor ise en yakın veterinerden bilgi alınır. Onun haricinde internet ortamından veya hayvan bilgilendirme sitelerinden gerekli bilgi araştırması da yapılabilir.

    Yavru Kedilerde Göz İltihabı İlaçları Kullanımı

    Kedilerde göz iltihabı veya göz enfeksiyonu tedavisi kolaydır. Bu tedavi yönteminde ilk olarak bölge temizliği gerekir. Bir bez veya pamuk üzerine göz losyonu sürülerek bölge hassas şekilde temizlenir. Bu sayede hijyenik göz elde edilir. Koca karı yöntemleri arasında yer alan pamuğa çay sürüp temizlemekte kullanılan yöntemler arasında yer alır. Çünkü çayın dezenfektan özelliği vardır.

    İçindeki madde sayesinde bu durumdan faydalanılır. Ancak tercih etmemek daha doğru olacaktır. Alerjik bir durumla karşılaşmamak adına veterinerden alınan göz losyonları ile temizlemek daha doğru seçim olur. Temizlendikten sonra kedi gözü iltihabı için göz damlası damlatılarak tedavi yapılır. Bir kaç günde bu durum ortadan kalkar. Kedi gözü enfeksiyonu bu sayede geçmiş olur.

    Sokak Kedileri Neden Göz Enfeksiyonuna Yakalanır?

    Sokak hayvanları zor şartlarda yaşadıkları için birçok sıkıntılı süreç geçirirler. Özellikle sokakta mikrop, bakteri ve mantar gibi durumlar bulunur. Sürekli sokakta kalan kedi ve köpekler kolay şekilde hastalık kaparlar. Bu sebeple sokak kedilerinde hastalıklar fazla görülür. Ev ortamındaki bir kedinin hastalık şekli ile sokaktaki kedininki başka olacaktır.

    Sokak kedilerinde fazla rastlanan durumlardan biri göz enfeksiyonudur. Kedilerin göz enfeksiyonu sokakta kapılan mikropla paralel olabilir. Ya da sağlıksız ve kötü beslenme de bu durumu tetikleyen faktörlerden biridir. Yorgun olan kedilerde de bu durumlar görülebilir. Ancak çözümü kısa sürede halledilir. Basit bir çözüm ile sonuca ulaşmak mümkün olacaktır. Eğer kedinizde göz enfeksiyonu var ise veterinere götürmeniz sağlıklı bir karar olur.

    Pet_Paw 591 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor