Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Kedilerle yaşamanın hem resmi hem de resmi olmayan kurallarca en önemli koşulu aşılardır. Kedilerde iç dış parazit aşırı ne zaman yapılır, kaç ayda bir yapılır gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Parazit aşılarının kedilerin yaşamı için ihtiyaçtan çok zorunluluk olduğunu unutmamalı ve gereken önemi vermelisiniz. Kedi sahiplerinin en önemli sorumlulukları iç dış arasında parazit aşıları vardır.

İçindekiler

    Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Nedir?

    Yeni bir dost ile tanıştığınızda, bir yavru kedi sahiplendiğinizde ilk düşünmeniz gereken şey yavrunun aşılarının ne zaman yapılabilir olduğu olmalıdır. Özellikle yavru kedilerde çok ciddi sorunlara neden olabilecek virüsler, parazitler kedinin dirençsiz vücudunda bulunmamalıdır. Kedi sağlığının temel taşı olan iç ve dış parazit aşılarını iyi öğrenmek, uygulanmasını sağlamak kedinin geleceğini şekillendirir.

    Tüm canlıların üzerlerinde veya içerisinde canlıdan faydalanarak, canlıya tutunarak yaşayan farklı canlılar, parazitler vardır. Derinin üzerinde ve tüylerde beslenen, yaşayan canlılara dış parazitler, derinin içerisinde, organlarda yaşayan canlılara ise iç parazitler denmektedir. Kedilerde iç dış parazit aşısı nedir sorusunun yanıtı da bu parazitlerle alakalıdır.

    Kedilerde iç dış parazit aşısı sayesinde kedilerin derilerinde oluşabilecek, iç organlarını sarabilecek parazitlerin oluşması ve diğer canlılara bulaşması engellenir. Kedinizin anlık güçsüzlüğünden faydalanmak için her saniye tetikte olan parazitlere karşı hazırlıklı olmanın tek ve en etkili yöntemi kedilere parazit aşısı yaptırmaktır. Peki, kedilerde iç dış parazit aşısı ne zaman yapılır?

    Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

    Kedilerin aşılardan faydalanması, hastalıklara karşı dirençli hale gelebilmesi için öncelikle yapılacak aşının yan etkilerine ve vücuda enjekte edilecek pasif virüslere karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Dayanıklı olmaktan kasıt iyi beslenmek ve gerekli yaşa, olgunluğa ulaşmaktır. Kediler için kullanılan aşıların içerisinde engellenecek hastalığın pasif virüsleri bulunur, bu nedenle kedi yeteri kadar olgun olmalıdır. Her kedi cinsine iç ve dış parazit aşırı yapılmaktadır.

    Kedilerde iç dış parazit aşısı ne zaman yapılır diye merak ediyorsanız öncelikle yavru kedinin gelişimini yakından takip etmelisiniz. Kediler ancak 45 günlük olduklarında aşının pasif etkilerini kaldırabilecek kadar güçlü hale gelirler. Eğer kedinizin aşıyı kaldıracak kadar dirençli olmadığı tarafınıza bildirilirse hemen endişelenmeyin. Veteriner hekimlerin desteği ile vitamin ve besin takviyesi alan kediler 1-2 hafta içerisinde aşıya hazır hale gelebilirler. Kedilerde iç dış parazit aşısı 45. Günde yapılır.

    Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Kaç Ayda Bir Yapılır?

    Kedilerin atik ve esnek vücutlarını sağlıklı tutmak, parazitlere karşı korumak ne yazık ki bu kadar kolay değildir. Tek seferlik uygulamalar kediniz için yeterli olmayacaktır. Düzenli uygulama ile parazitlerden tamamen uzak durabilir ve bu düzenli uygulama esnasında kedinizin diğer sorunlarını da veteriner hekimlerle görüşebilirsiniz. Kedilerde iç dış parazit aşısı kaç ayda bir yapılır daha yakından bakalım.

    Kedinizin parazitlere karşı hazırlıklı olması için iki ayda bir iç dış parazit aşısı olmasını sağlamalısınız. Düzenli olarak uygulanmayan aşılar kedinin çok kısa sürede parazitlerle savaşmasına hatta bu parazitleri çevredeki canlılara bulaştırmasına neden olabilir. Kedinizin iç ve dış parazitlere karşı tam anlamıyla korunmasını istiyorsanız iki ayda bir aşının tekrarlanmasını sağlamalısınız.

    Kedime İç ve Dış Parazit Aşısı Yaptırmalı Mıyım?

    Yakın zaman içerisinde insanlar arasında aşı karşıtlığı gibi farklı görüşler, bilimden uzak düşünceler yaygınlaşmaya başladı. Bu insanlar aşılara ne gözle bakarlarsa baksınlar hayvan sevgileri ile kedi besliyor olabilirler. Eğer kedinize aşı yaptırmak konusunda isteksizseniz, aşılara inanmıyorsanız veya sadece naifçe kedime iç ve dış parazit aşısı yaptırmalı mıyım diye düşünüyorsanız yanıtlayalım.

    İç ve dış parazit aşıları kediler için hayati önem taşımaktadır yani ne düşünüyor olursanız olun, kediniz ne kadar korkuyor olursa olsun iş dış parazit tedavisini almak zorundadır. Tedavinin en etkili yöntemi de düzenli aşılanmaktır. Aşıyı kesinlikle istemeyen kedi sahipleri için haplar kullanılabilir ancak bilimsel araştırmalar aşının çok daha verimli ve koruyucu olduğunu kanıtlar niteliktedir. Petarkadaş ailesi olarak kedilere iç dış parazit aşısı yaptırmanızı öneriyoruz.

    Kedilerin İç Dış Parazit Aşısı Gecikirse Ne Olur?

    Gerek aşının yapılacağı kedinin henüz yeteri kadar güçlü olmaması, gereken kedi sahiplerinin vakti veya sağlığı yetmemesi gerekse unutulma gibi anlık sorunlar nedeniyle kedilere yapılması gereken iç dış parazit aşıları gecikebiliyor. Peki, kedilerin iç dış parazit aşısı gecikirse ne olur? İki ayda bir yapılması gereken aşı yapılmadığında kediler neler yaşar, inceleyelim.

    İçeriğimizi dikkatlice okuduğunuzu düşünüyoruz. Artık kedilerin neden iç dış parazit aşısı olması gerektiğini biliyorsunuz. Aşının gecikmesi kedinin derisinde veya iç organlarında parazitlerin en kısa sürede çoğalmasına neden olmaktadır. Böyle bir çoğalma sonrası aşının uygulanmasından da önce çoğalan parazitlerin ortadan kaldırılması gerekecektir. Yani gitmeye üşendiğiniz veya unuttuğunuz kliniklerde geçireceğiniz zaman artacak. Kedinizin canı biraz daha fazla acıyacaktır.

    Kedilere İç ve Dış Parazit Aşısı Yapılmazsa Ne Olur?

    Aşıların gecikmesi kadar hiç yapılmaması da söz konusudur. Kedilerin iç ve dış parazit aşısı yapılmazsa ne olur diye merak ediyorsanız kedinize aşı yaptırmak konusunda isteksiz olabilirsiniz. Kedinize iç dış parazit aşısı yaptırmadığınız durumlarda kedinin derisinde ve derinin içerisinde parazitler çoğalmaya başlar, kedi çok kısa süre içerisinde parazitler tarafından kullanılmaya başlar.

    Aşı olmayan kediler dışarıdaki tehlikelere oldukça açık olduğu gibi içerideki yani kendi ürettikleri tehlikelere karşı da risk altında kalırlar. Kedinizin sağlığını biraz olsun düşünüyorsanız en kısa süre içerisinde iç ve dış parazit aşılarının tamamlanmasını ve düzenli olarak uygulanmasını sağlamalısınız. Hem sorumluluğunuz hem de gereken aşı uygulamasının yapılması gerektiğini gösterir.

    İç Dış Parazit Aşısı Ne Kadar?

    İç ve dış parazit aşısının fiyatı büyük oranda değişiklik göstermektedir. Ancak veteriner kliniklerinden gelen ortalama fiyatları düşünecek olursak uygulamanın her tanesi ortalama 200 TL civarında olacak şekilde uygulanmaktadır. Fiyat sadece bir aşının temsilidir. Yani hem iç parazit aşısı hem de dış parazit aşırı için ayrı ayrı ödeme gerekmektedir. Ücretsiz kedi aşıları nerede yapılır adlı içeriğimizi incelemek isteyebilirsiniz.

    Pet_Paw 6838 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor