Kedilerde İç Kanama Kaç Saat Sonra Belli Olur?

Kedilerde İç Kanama Kaç Saat Sonra Belli Olur?

Kedilerimiz ne yazık ki yüksekten düşüyor, araba kazalarına karışıyorlar. Böyle kazalarda akla ilk gelen soruların başında kedilerde iç kanama kaç saat sonra belli olur oluyor. Eğer kedinizin iç kanamasının olup olmadığından şüpheleniyorsanız öncelikle kedinizin gösterdiği belirtileri çok dikkatli gözlemlemeli ve kedinizi yanınızdan bir saniye olsun ayırmamalısınız.

İçindekiler

    Kedilerde İç Kanama Kaç Saat Sonra Belli Olur?

    Korkulacak belirtilerin kediniz tarafından sergilenmediğini veya henüz belirtiler için yeterli zaman geçmediğini düşünüyorsanız kedilerde iç kanama kaç saat sonra belli olur diye soruyor olabilirsiniz. Kazanın şiddetine bağlı olarak ilk yapmanız gereken kedinizi en yakın veteriner kliniğine götürmektir. Eğer kedinizin veteriner hekimlerce kontrol edilmesine gerek kalmayacak kadar küçük bir kazadan bekliyorsak belirtileri beklemek mantıklı olabilir.

    Her türlü önlemin alınması amacıyla ne olursa olsun profesyonellerce kedinin muayene edilmesinin daha doğru olduğunu tekrar belirtmek isteriz. Kedilerde iç kanama kaç saat sonra belli olur sorusuna doğrudan yanıt vermenin, kesin konuşmanın imkanı yoktur. Kedinizin yaşadığı soruna bağlı olarak kediler 1-3 saat içerisinde belirtileri göstermeye başlarlar. Yaşanın olayın sonuçlarının 1 hafta sonra ortaya çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Köpeklerde iç kanamaya da daha önce değinmiştik.

    Kedilerde İç Kanama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Bazı sorulara yanıt bulduktan sonra yaşadığınız problemin genel hatlarına daha yakından bakmak isteyebilirsiniz. Kedinizin iç kanaması olduğundan en ufak şüpheniz varsa veteriner hekimlerle görüşmenizin en doğrusu olacağını söylemiştik. Bu şüpheyi ve korkuyu ortadan kaldırmanın bir diğer yöntemi de konu hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmaktır.

    • Kedinizi her zamankinden daha fazla gözlemleyin,
    • En azından bir gün yanından ayrılmayın,
    • Şoka girmesini engelleyin,
    • En ufak belirtide profesyonel destek alın,

    Daha önce kedilerde iç kanama hakkında çok detaylı bir içerik hazırlamıştık. İçeriğimize ulaşarak kedinizin nasıl bir dönemin içerisinde olabileceğini daha iyi anlayabilirsiniz. Kazalardan sonra sadece iç kanamalardan korkmak değil aynı zamanda kırıklardan da sakınmak gerekmektedir. İç kanama belirtilerine odaklanırken kedilerde görülen kırıkları gözden kaçırmak istemezsiniz. Bir kediyi sahiplenmek, kedilerle yaşamak her hastalıkta sakin kalmaya, doğru olanı yapmaya hazır olmayı gerektirir.

    Pet_Paw 5545 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor