Kedilerde Karma Aşı Nedir?

Kedilerde Karma Aşı Nedir?

Sadece yavru kedilerin değil, yavru kedi sahiplerinin de ilk olarak duyduğu aşı isimlerinden birisi olan kedilerde karma aşı nedir, ne amaçla kullanılır ve kedinizin hangi hastalıklara karşı koymasına yardımcı olur gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Kediler için karma aşının önemini anlamak her kedi sahibinin sorumluluğudur.

İçindekiler

    Kedilerde Karma Aşı Nedir?

    Kedilerde Karma Aşı Nedir?

    İnsanlarda, köpeklerde ve kedilerde kullanılan çoğu aşıda olduğu gibi karma aşı da canlının yakalanması muhtemel virüslere karşı direncini güçlendirmek amacıyla kullanılan, sisteme virüsün aktif olmayan halini enjekte eden bir sağlık uygulamasıdır. Kedilerde karma aşı nedir sorusuna verilecek en basit yanıt, grip aşısı örneği olacaktır. İçerik olarak kedilerde karma aşı Feline Herpes Virüs-1, Feline Parvo Virüs, Felin Clici Virüs etmenlerini içerir.

    Yavru kedilerin iki ayı doldurmasıyla beraber mutlaka olması gereken karma aşının ne olduğunu daha yakından anlamaya çalışalım. İki aylıktan itibaren düzenli olarak vurulması gereken karma aşının asıl amacı sonucu ölüme varacak kadar güçlü olan bazı hastalıklara karşı kedinin bağışıklık kazanmasını sağlamaktır. Düzen demişken kedilerde karma aşı kaç doz yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz.

    Kedilerde Karma Aşı Hangi Hastalıklara Karşı Uygulanır?

    Kedilerde karma aşı nedir sorusuna yanıt aldığınızda aklınıza başka soruların gelmesi de muhtemeldir. Kedinizin karşılaşması muhtemel virüslere karşı bağışıklık kazanması, sistemlerini güçlendirmesi için karma aşıya ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Peki, kedilerde karma aşı hangi hastalıklara karşı uygulanır?

    Halk arasında kanlı ishal, kedi gribi, viral solunum yolu enfeksiyonu olarak da bilinen bu tehlikeli hastalıklara karşı kedilerimizi korumanın en kolay ve mutlak yolu kedi karma aşı nedir sorusuna yanıt bulmaktır. Kediler için kullanılan karma aşı sayesinde listemizdeki hastalıklara henüz yakalanmadan çözüm üretebilirsiniz. Ayrıca hastalıkların detaylı açıklaması için hastalığın sayfasına gidebilirsiniz.

    Kediler İçin Karma Aşı Sağlıklı Mı?

    Kedilerde karma aşının doğrudan bir zararı olduğunu söylemek mümkün değildir. Günümüzde aşı karşıtlarının konu hakkında farklı fikirleri olsa bile bu konuda yorum yapmanın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Veteriner hekimlerin uzman görüşlerine göre kedilerde karma aşı mutlaka uygulanmalıdır.

    Konu hakkında aklınıza takılan sorular varsa soruları araştırmak, fikir dinlemek yerine alanında uzman veteriner hekimlerden görüş almalı ve düşüncelerinizi, korkularınızı onlarla paylaşmalısınız. Listemizdeki hastalıkların ciddiyetine baktığımızda konunun profesyonel ellerce değerlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

    Kedime Karma Aşı Yaptırmalı Mıyım?

    Kediniz için karma aşının önemi hakkında içerikler okuduktan, araştırma yaptıktan sonra hala kedime karma aşı yaptırmalıyım diye soruyorsanız aklınıza takılan bir soru var demektir. Bu soruyu ortadan kaldırmadan kedinize aşıyı uygulatmak istemiyorsanız sorularınızı sorarak işe başlamak en doğrusudur.

    Tatmin edici yanıtları kısa zamanla alabilmek için Petarkadaş ailesine sorularınızı iletebilir ve daha fazla zaman kaybetmeden kediniz için çok önemli olacak karma aşıyı yaptırma sürecine başlayabilirsiniz. Kedilerde karma aşı nedir diye merak eden kedi sahiplerine açık bir şekilde yanıt vermeye çalıştık. Köpeklerde karma aşı nedir adlı içeriğimizi de okumak isteyebilirsiniz.

    Pet_Paw 862 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor