Kedilerde Kene Nasıl Çıkarılır?

Kedilerde Kene Nasıl Çıkarılır?

Sıcak havaların kabusu olarak kabul edilen keneler kediler için de kabus olarak nitelendirilebilecek kadar zararlıdır. Kedilerde kene nasıl çıkartılır diye merak ediyorsanız kedinizi bolca dışarıya çıkartıyor ve her seferinde kenelerle karşılaşıyorsunuz demektir.

İçindekiler

    Kedilerde Kene Nasıl Çıkarılır?

    Kedinizin vücudunda siyah ve kahverengi renklere benzer küçük nokta şeklinde böcekler olarak bizlere görülmektedir. Kedinizin bölgesel rahatsızlıklarından fark etme ihtimalimiz oldukça yüksektir. Pek çok kene çıkarma yöntemi bulunmaktadır. Sizler için kedilerden kene çıkarma yöntemlerini sıralayacağız.

    • Vazelin
    • Cımbız
    • Kene Şampuanı

    Vazelin ile Kene Çıkarma

    Kedinizin vücudunda kene gördükten ve emin olduktan sonra o bölgeye vazelin ve içeriği aynı maddeler olan kremler sürüldüğü taktirde mevcut bölgede kenenin nefes alması engellenerek vücuttan ayrılmasını sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken ise vazelin sürülen bölgeye kedinizin temas etmesini engellemek olacaktır. Temas ettiği taktirde o bölgeyi yalayacağı için oldukça tehlikeli bir durum oluşabilmektedir.

    Cımbız ile Kene Çıkarma

    Cımbız ile kene çıkarma yöntemine başvurmadan önce mutlaka uzman bir veteriner hekimden destek alınması gerekir. Cımbız ile kene çıkarmadan önce muhakkak cımbızın dezenfekte edilmiş olması, çıkaran kişinin elinde steril eldiven bulunması gerekir. Mikrop kapmasına çok müsait bir durum olabileceği için bu süreçte hijyenik olmak oldukça önemlidir.

    Keneyi çıkarırken kesinlikle parçalamamalı ve direkt çıkarmak oldukça önemlidir. Cımbız ile kene çıkarma yöntemi genellikle kenenin kafasını kedinizin vücudunda çıkarması durumunda uygulanır. Aksi halde kedinizin derisini zedeleyebilir ve canını yakabilirsiniz.

    Kene Şampuanı ile Kene Çıkarma

    Hemen hemen tüm kediler için bu yöntem kullanılabilir ve en sağlıklı kene çıkarma yöntemi olarak kabul edilmektedir. Kene şampuanı ve kene spreyinin içerisinde yer alan etkin maddeler kedinizin vücuduna yapıştıkları yerden ayrılmalarını sağlar. Ancak kene spreylerinin yavru kediler için kullanılması tavsiye edilmemektedir. Profesyonel destek almak kene çıkarma sürecinde oldukça önemlidir. 

    Kedilerde Kene Nasıl Fark Edilir?

    Keneler yumuşak ve sert keneler olmak üzere iki farklı çeşitte incelenmektedir. Kedilerin derisine yerleşerek yaşamlarını sürdüren keneler ise genellikle kırmızımsı, kahverengi ve siyah renklerde olup kedi kenesi olarak bilinmektedir. En sık rastlanan tür ise kedi kenesi olarak geçmektedir.

    Havalar ısındığında ortaya çıkan keneler genellikle sıcak yaşam alanlarını tercih eder. Genellikle ağaçlı, bol yeşil ve otların olduğu ortamlarda sıkça görülmektedir. Eğer kedimiz bu tarz bölgelere uğradı ise oldukça büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

    Sevimli dostlarımızın uzun tüyleri arasında nüfus ederek kedimize yapışır ve kanlarını emerek hayatlarını sürdürürler.  Isırma özelliğine sahip keneler ise kedilerimize bulaştıktan sonra farklı rahatsızlıklar yaratarak hastalık taşımaktadır.

    Eğer kedimizde fark ettiğiniz bir kene varsa herhangi bir şekilde zaman kaybetmeden keneyi kedinizin vücudundan çıkarmak gereklidir. Ancak bu süreçte dikkat etmemiz gereken bir durum ise kenenin zehirli olmamasıdır. Zehirli bir kene var olma ihtimaline karşı mutlaka veteriner hekimden destek almak gerekir.

    Pet_Paw 6271 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor