Kedilerde Kene Önlemleri ve Kene tasmaları

Kedilerde Kene Önlemleri ve Kene tasmaları

.

✳️ havalar ısınıyor ve birçoğumuz kedimizi dışarı çıkarıyoruz. kedilerde kene konusuna değinmek gerekiyor. nasıl önlem alabiliriz, pire/kene tasması alınmalı mı? tüm soruları cevaplamaya çalışacağım 🐾

İçindekiler

    ➰ keneler en çok mayıs ve haziran ayında görülürken genelleme yaparsak ilkbahar ve yaz aylarında dikkat etmeliyiz diyebilirim. ayrıca eylül ve ekim aylarında da vakalar artmaktadır.

    ▪️keneler, hastalık taşıyabilmektedir. 12 saat içinde kene çıkarılırsa hastalık bulaştırma ihtimali en aza düşmektedir. 12 saat içinde keneler midesindeki salgıyı vücudundan içeri veremiyormuş.

    ▪️bu hastalıklardan birine örnek verirsek, lyme. lyme eklemelerde şişlik, ateş ve uyuşukluk yapabilir. antibiyotik tedavisi ile hastalık tedavi edilmektedir.

    ❓kediniz dışarı çıktıysa eve dönünce tüylerini kontrol etmeniz iyi olur. genellikle baş ve boyun bölgesinde görülmektedir ancak bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. keneler sıcak yerleri tercih etmektedir. kulak arkası, koltuk altı, pati altı, göbek veya kasıklarda da rastlanabilmektedir. yani kedinizin tüylerini/derisini iyice kontrol edin.

    ❗kedinizde kene görürseniz lütfen siz çıkarmaya çalışmayın, üstüne alkol/kolonya dökmeyin. tek yapmanız gereken en hızlı şekilde kliniğe gitmek, orada sorunsuz bir şekilde kene çıkarılacaktır.

    ➕ korunma yolu olarak, kediniz dışarı çıkıyorsa hekiminizle konuşup iç ve dış parazit aşılarının yapılma sıklığını artırabilirsiniz.

    ❗pire/kene tasması hakkında da sorular gelmişti ve araştırmalara göre: internette veya petshoplarda satılan tasmalar veya damlalar hiçbir şekilde tavsiye edilmiyor. içinde bulunan kimyasallar kedilerin beynine zarar verebiliyormuş. bana da mantıklı geldi yine bu konuda uzman görüşü almak ve ona göre hareket etmek gerekiyor. gerekirse kliniklerden tasma satın alabilirsiniz.

    📍 destek kaynaklar, rscpa, my pet an i, four paws.

    Pet_Paw 1763 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor