Bir kediyle evinizi paylaşmaya başladığınızda ona hediyeler almak, kedinizi mutlu etmek istersiniz. Ödüllerin ve eğitimin en başında da kedilerde ödül eğitimi gelmektedir. Eğer kedinize gerçekten isabetli ve doğru zamanda bir ödül eğitimi verirseniz kedinizi birçok eğitime hazır hale getirmiş olursunuz.

İçindekiler

    Kedilerde Ödül Eğitimi Nedir?

    Biz insanlar için eğitimden bahsederken ödül ve ceza sisteminin ne kadar zararlı olduğunu her zaman söyleriz. Ancak kediler için bu durum tam olarak benzerlik göstermemektedir. Kediniz yapılmasını istediğiniz bir davranışı yaptığında onu tebrik etmeniz veya gelecekte bu nedenle iyi bir kariyeri olacağını söyleyeme şansınız mümkün olmadığı için kedilere ödül vermekten bahsedebiliriz. Ceza sistemini kullanmayı evcil hayvanlar için de uygun bulmuyoruz.

    Ödül eğitiminin amacı kedi yapılmasını istediğiniz bir hareket yaptığında veya yapılmasını istemediğiniz bir hamle yapmadığında bunun sonucu olarak sevdiği bir aktivite ile buluşmasıdır. Kediniz en sevdiği oyuncağı ne yaptığında veya ne yapmadığında aldığını düşündükçe evinize çok daha iyi uyum sağlayacaktır. Özgürlüğüne düşkün patili dostlarımızı yola getirmenin daha iyi bir yolu olduğunu söyleyemeyiz.

    Kedilere Ödül Eğitimi Nasıl Verilir?

    Kedilere eğitim vermek için ciddi anlamda profesyonel olmak ve işin bilimini takip etmek gerekmektedir. Hayatın her yerinde olduğu gibi kedi eğitiminde de akademik eğitim çok daha faydalıdır. Tüm bunlara rağmen kedi eğitiminin en temel basamağı olan ödül eğitimi için bir sertifikaya gerek yoktur. Evde kolayca kedinize ödül eğitimi verebilirsiniz. Verilebilecek ödüller;

    • Ödül maması,
    • Oyunlar,
    • Sevdiği yemekler,
    • Sevgi,
    • Oyuncaklar,

    Ödülleri de seçtikten sonra takip etmeniz gereken adımlar gayet anlaşılır ve uygulaması kolaydır. Kediniz yapmasını istediğiniz bir hareket yaptığında, mesela yanınıza yemek masasına çıkmadığında, ona en sevdiği ama her zaman ulaşamadığı oyuncağı verebilirsiniz. Böylece kediniz sevdiği ödüllere ulaşmak için yemek masasına çıkmaması gerektiğini anlayacaktır. Kedilerde ödül eğitimi işte bu kadar basittir.

    Kedilere Ödül Eğitimi Ne Zaman Verilir?

    Patili dostunuza vereceğiniz eğitimin basitliğini ve uygulanabilirliğini övdükten sonra moralinizi bozmak istemeyiz ancak bu kadar basit olsa bile eğitimin her türlüsü doğru zamanda kalıcıdır. Kedinizin ödül eğitimini gerçekten benimsemesini istiyorsanız ne çok yaşlıyken ne de çok gençken eğitime başlamalısınız. Doğru zaman en kaliteli sonucu verecektir.

    Kedilere verilecek ödül eğitiminin ideal başlangıç yaşı altı aydır. Altı ayını doldurmuş kedilerde ödül eğitimi kalıcı hale gelebilir ve kolay kolay unutulmaz. Daha erken verilen eğitimler hem zaman kaybı olur hem de ödül mamaları yavru kediye zarar verebilir. Kedinizin sağlığı ve eğitimin başarıyla sonuçlanması için kedilerde ödül eğitimini altı ay ve üzerinde gerçekleştirmelisiniz.

    Pet_Paw 297 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor