Kedilerde Pika Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

Kedilerde Pika Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

Kedilerin çok farklı sorunlarla karşınıza çıkabileceğini biliyoruz ancak kedilerde Pika sendromu belirtilerini, tedavi yöntemlerini araştırıyorsanız en garibiyle çoktan tanışmışsınız demektir. Kedinizin yerli yersiz her objeyi ısırmasından, hatta yemeye çalışmasından bıkmadan önce konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız iyi olacaktır.

İçindekiler

    Kedilerde Pika Sendromu Nedir?

    Pika sendromu kedilere özgü bir hastalık değildir. Hastalığın, sendromun temelinde yatan nedenlere ve tam olarak ne anlama geldiğine değinmeden önce pika sendromunun köpeklerde hatta insanlarda da görüldüğünü belirtmek isteriz. En basit anlatımıyla Pika sendromu, beslenme alışkanlıklarınız dışındaki nesneleri yeme eğilimidir.

    İnsanlarda toprak yeme alışkanlığı olarak karşımıza çıkmasına şaşırmamak gerekir. Her canlı hangi besin grubu konusunda eksiklik hissediyorsa ona göre maddeleri yemeye yatkındır. Biz insanlar için toprak olan bu madde kediler için kablo, plastik gibi maddeler olmaktadır. Daha önce kediler neden kabloları ısırır sorusuna yanıt vermiştik.

    Kedilerde Pika Sendromu Nedenleri?

    Kedinizin özellikle belli başlı nesneleri ısırıyor, yiyor oluşu pika sendromuna yakalandığı anlamına gelmektedir. Bazı kediler için tükettiği mamanın yeterli mineral ve vitaminleri içermemesi, bazıları içinse sadece basit ama uzun süreli alışkanlıklar kedilerde Pika hastalığını tetiklemektedir. Kedinizin cinsinin de bu soruna yakalanma riskini ciddi anlamda etkilediğini unutmamalısınız.

    • Yetersiz Beslenme,
    • Sindirim Organlarında Rahatsızlık,
    • Genetik,
    • Alışkanlık.

    Kedilerde Pika Sendromu Belirtileri

    Belirtilerden bahsetmek sanıldığı kadar kolay değildir. Kedilerde Pika Sendromu belirtileri kediden kediye göre değişim göstermektedir. Kedinizin hangi nedenle başka nesneleri yemesi gerekiyorsa belirtiler de bu nedene göre ortaya çıkmaktadır. Yani, yetersiz beslenme sonucu pika olan bir kedi kaboları çiğneyebilir.

    • Kablo ve plastik çiğnemek,
    • Kum yemek,
    • İştahsızlık,
    • Kabızlık,
    • Oyuncakları yeme eğilimi,

    Pika hastalığı belirtileri arasından bir iki tanesini cımbızlayıp en ufak çiğneme eğilimde kedinizin hasta olduğunu düşünmemelisiniz. Öncelikle sakin kalmalı ve tüm belirtileri dikkatlice gözlemlemelisiniz. Eğer gerçekten bir sorundan şüpheleniyorsanız soğukkanlı olmalısınız. Kedinizin alışkanlıklarına aşırı tepkiler vermek sadece durumu daha çok kötüleştirir.

    Pika Sendromu Tedavi Yöntemleri

    Kedilerde Pika Sendromunun ev koşullarında tamamen tedavi edilmesi neredeyse mümkün değildir. Ancak yapabileceğiniz onlarca adım, uygulayabileceğiniz sınırsız taktik vardır. Artık kedilerde pika hastalığının nedenlerini biliyorsunuz, nedenleri ortadan kaldırmak tedavinin en ciddi adımıdır. Neden yoksa, tedavi başarıyla tamamlanmış demektir.

    Nedenleri ortadan kaldırmak için biraz geç kaldığınızı düşünüyorsanız bir diğer başlığımız olan kedilerde pika hastalığı belirtilerine dikkat etmelisiniz. Belirtileri gördüğünüzü düşündüğünüzde uzman desteği almak için bir veteriner hekime başvurmalı ve gerekli önlemlerin alındığından emin olmalısınız. Kedilerde Pika hastalığı tedavi yöntemleri işte bu kadar kolaydır.

    Pet_Paw 654 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor