Kedilerde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kedilerde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır?

İnsanlarda olduğu gibi kedi ve köpeklerde de pire, bit ve çeşitli parazitler görülür. Bu tarz durumlar sadece insanlara özgü değildir. Özellikle sokakta yaşayan kedi ve köpekte bir hayli yaygın bulunur. Ancak panik yapmak gerekmez. En fazla merak edilen konu ise kedilerde pire olduğu nasıl anlaşılır durumudur. Bunun birçok çözümü vardır.

İçindekiler

    Kedilerde Pire Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Canlılarda birçok hastalık bulunur. Özellikle pis ortamdan alınan parazit benzeri hastalıklar yaygındır. Kedi ve köpeklerde de bu durum söz konusudur. Kedilerde pire olduğu nasıl anlaşılır konusu merak edilen olaylardan biridir. Hayvanlarda parazit ve pireler dışarıdan belli olan durumlardan biridir. Bu durumlarda kaşınma, halsizlik gibi etkiler görülebilir.

    Kedilerde pire olduğu nasıl anlaşılır sorusuna verilecek yanıt dışarıdan kontrol edilerek olacaktır. Deride tüy dökülmesi veya kaşıntı gibi durumlar olur. Dışarıda dikkatli bakılınca bu durum rahatça farkedilir. Bölgesel kıl dökülmesi ve kaşıntı en yaygın belirtilerden biridir. Ancak panik yapılacak durum değildir. Ölümcül bir hastalık olarak geçmez. Çözümü genellikle basittir.

    Bu nedenle kedilerde pire olduğu nasıl anlaşılır diye merak eden bir birey bunu rahatlıkla kedide farkına varır. Pire bulaşan kedi hayati tehlike taşımaz. Bu nedenle korkulacak bir durum asla değildir. Fakat kedi ağır bir hastalık daha barındırıyor ise o durumda etkili olabilir. Vücut direnci başka hastalık dolayısı ile düşük olan kediye pire daha fazla etki eder. Onun haricinde pire asla ölümcül değildir.

    Kedilerde Pire Belirtileri

    Kedilerde pire belirtileri her kedi severin ve kedi besleyen kişinin merak ettiği konudur. Kedilerde pire belirtileri belirgin ve basittir. Genellikle kaşıntı oluşur bu sayede kedilerde pire belirtileri anlaşılır haldedir. Ayrıca çeşitli deformasyonlar da söz konusudur. Kedilerde pire belirtileri denince akla ilk gelen durum bölgesel tüy dökülmesi olur.

    O bölgede tüy dökülmesi oluşur. Saç kırana benzer şekilde yuvarlak dökülmeler görülebilir. Bunun haricinde kedilerde pire belirtileri deride oluşan çeşitli iltihap benzeri çatlaklık olabilir. Bu fazla görülen bir durum değildir.

    Bu belirtileri görürseniz tedavi bölümde yazan aşamaları uygulayarak evde halledebilirsiniz. Aksi halde veteriner ile bu durum basit şekilde çözülür. Pire huzursuz eder. Kedinin konforu ve kalitesi düşer bu nedenle rahatsız sendrom oluşabilir. Hızlı temizlenmesi daha verimlidir.

    Kedilerde Pire Tedavileri

    Hayvanlarda pire ve kene tedavileri kolaydır. Kedilerde pire tedavileri için ev imkanları da uygundur. Doğal şeyler ile geçirmek mümkündür. Öncelikle pire bir canlı olduğu için bunu öldürmek gerekir. Kedilerde pire tedavileri genellikle asidik ürünler ile olur.

    Limon veya elma sirkesi pirenin üzerine döküldüğü taktirde pire etkisini yitirir. Tabi ki su ile karıştırıp biraz seyreltilip dökülmesi gerekir. Kedilerde pire tedavileri çeşitli şekilde bulunur. Bunlardan biri de karbonat olarak bilinir ayrıca çeşitli merhemlerde işe yarar. Ancak bu işlem sırasında asla temas etmemek gerekir uzaktan veya eldivenli halde tedavi olmalıdır.

    Kedilerde pire tedavileri denince akla tuzda gelir. Tuz pireyi öldürür ve yok eder. Kediden ayrılan pire yaşamını yitirmiş olur. Dokunmadan atmak gerekir. Bu sayede tedavi gerçekleşir. Ayrıca veterinerler de çeşitli krem gibi ürünlerde satılır. Fakat ev ortamında bu durum kolay şekilde halledilir.

    Eğer temas etmek istemiyorsanız veterinere götürmek doğru olacaktır. Veterinerler bu durumu hızlı şekilde halledeceklerdir. Eğer evde eldiven veya çeşitli imkanlar bulunuyor ise banyoda bu durum hijyenik ve steril şekilde halledilir.

    Kedimizdeki Pire Bize Bulaşır Mı?

    İnsanları korkutan bir olayda hayvanlardaki hastalıkların insana bulaşma durumudur. Özellikle kene veya pire gibi parazit olaylarında insanlara geçer mi konusu merak edilir. Kedimizde ki pire bize bulaşır mı bu nedenle herkes tarafından aranan sorular arasında yerini alır.

    Maalesef bizlere bulaşma durumu olur. Pireler kan emici hayvanlar oldukları için bize de bulaşma ihtimali vardır. Bu sebeple eldiven veya ona göre dikkatli şekilde tedavi yapılmalıdır. Ancak bulaşma durumunda da panik yapmamak gerekir. Sakın ve dikkatli davranmak yeterli olacaktır.

    Pire ve keneler insanlarda aynı şekilde görülür. Bu nedenle kedide pire olduğu nasıl anlaşılır diye merak eden biri aynı zamanda kedimizdeki pire bize bulaşır mı diye de merak etmektedir. İnsana bulaşmasını engellemek için o bölge ile direk temas yapmamak lazımdır. Dikkatli şekilde uzaktan veya eldivenle temas halinde olunmalıdır.

    Pet_Paw 6210 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor