Kedilerde SCR Nedir?

Kedilerde SCR Nedir?

Kedilerde SCR nedir sorusu son zamanlarda sıklıkla sorulmaya başlandı. Gündeme düzenli olarak gelen SCR konusu hakkında bildiklerimizi sizlerle paylaşmak için bir içerik oluşturma karar verdik. Kedi seceresi neden önemli ve nasıl alınır? Dilerseniz daha fazla uzatmadan detaylara geçelim.

İçindekiler

    Kedilerde SCR Nedir?

    Secere dendiğinde akla ilk gelen soru olan kedilerde SCR nedir sorusu ile başlayalım. Öncelikle SCR kısaltması secere kelimesinin daha kolay anlaşılması için kullanılan bir kısaltmadan ibarettir. Bu kafa karışıklığını ortadan kaldırabildiysek tam olarak secere yani kedilerde SCR nedirin üzerine konuşalım.

    Secere sözlük anlamı olarak soy kütüğü anlamına gelmektedir. Eğer kedinizin soy ağacı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız seceresine bakmalısınız. Resmi bir belge olan kedi seceresi kedinize ve geçmişi hakkında bilmek istediklerinizi ortaya dökmektedir ve tüm kurum, kuruluşlarda kanıt olarak kullanılabilir.

    Kedi Seceresi Neden Önemli?

    Kedi seceresinin neden önemli olduğundan aslında SCR nedire yanıt verirken bahsetmiştik. Resmi bir evrak olan kedi seceresi sayesinde kayıtlara kedinizin safkan olup olmadığını girebilirsiniz. Ayrıca kedinizin kütüğündeki atalarına ulaşma imkanı ve tanıma imkanını da yakalamış olursanız. Tabi ki secerenin tek önemi bu değildir.

    Yarışmalarda, organizasyonlarda veya herhangi bir şekilde ödül alan kedilerin ödülleri, bilgileri ve başarıları da bu kedi SCR’sine işlenmektedir. Kedinizin geçmişi, ataları ve safkan olması hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız kedi seceresi sizler için oldukça önemli ve gerekli demektir.

    Kedi SCR Nasıl Alınır?

    Türkiye topraklarında yaşayan kedi severler için kedi SCR nasıl alınır sorusuna yanıt vermek gerekirse, konu hakkında muhatap olmanız gereken kurum KIF’tır. Kedi Irkları Federasyonu ile iletişime geçmeniz halinde secere evrağını çıkartabilirsiniz. Eğer daha önce benzer bir çalışma yapmadıysanız içerik hakkında biraz daha ipucu verelim.

    Sizin ve kedinizin yaşadığı şehirde veya en yakın şehirde bulunan kayıt bürosuna gittikten sonra kedinizin bilgilerini incelemesi için bir hakem ile görüşmeniz gerekecek. Evraklar onaylandıktan sonra, hakem kararını verdikten sonra kedi SCR’sini teslim alabilir, kedinizi resmi olarak kayıt ettirebilirsiniz.

    Seceresiz Kedi Ne Demek?

    Peki, seceresiz kedi ne demek? Özellikle safkan kediler için ve sahipleri için secerenin ne kadar önemli bir belge olduğundan bahsetmiştik. Eğer secere olmazsa kediniz safkan özelliğini kaybedecek mi, tabi ki hayır. Fakat sadece sizin bilginiz dahilinde kedinizin safkan olup olmaması, ödüllerinin olmasının resmi olarak bir geçerliliği yok.

    Eğer kedinizin resmi olarak safkan olma durumunu, ödüllerini ve kütüğünü belirlemek istiyorsanız secere sahibi olmalısınız. Aksi taktirde seceresiz kediler tüm bu safkanlık ve ödül durumlarından muaf olacaktır. Siz safkan olarak adlandırsanız da seceresiz kediler safkan olmayan, kayıtsız kediler olarak evraklara işlenecektir.

    Pet_Paw 3790 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor