Kedilerde Su Tüketimi Nasıl Artar?

Kedilerde Su Tüketimi Nasıl Artar?

.

Kedilerde su tüktemi nasıl artar?

🔆 kedilerin vücut sağlığı, özellikle böbrek ve karaciğer sağlığı için günlük ortalama 1 çay bardağı yani 60 ml su içmelidir. bu miktar kedilerin beslenme şekline göre değişebilir.

İçindekiler

    ➰ su kabının temizliği su tüketimini etkiliyor. plastik bir kap tercih etmemelisiniz. çabuk kirlenecektir ve koku yapabilir. deterjan ile temizlik yapmak kedinizin ağız sağlığını olumsuz etkileyebilir ya da su kabını kokudan dolayı kullanmayabilir. deterjanı iyi arındırmak gerekiyor ya da doğal temizleyiciler kullanabilirsiniz.

    ➰ evin farklı yerlerine su kabı koymak istiyorsanız, kedinizin en çok uyuduğu veya zaman geçirdiği yerlerin yakınına kapları yerleştirebilirsiniz.

    ➰ kediler su içerken, mama kokusunu almaktan hoşlanmayabilir. aynı durum kum kabı konusunda da geçerli. her ikisinden de uzak bir yere yerleştirmek çözüm şerden biri.

    ➰ bazı kediler çeşmeden su içmeyi tercih ediyor çünkü doğası gereği akan su yani taze suyu seviyorlar. ancak bazı kediler suda bulunan klor ve kireçten dolayı su içmek istemiyor. alternatif çözüm olarak su pınarı alabilirsiniz.

    ➕ suyun kireçli veya klorlu olması böbrekleri olumsuz etkileyebiliyor. bununla ilgili sizlerden geri dönüşler olmuştu.

    ❗son olarak kediniz devamlı olarak çok fazla su tüketiyorsa hekim kontrolü iyi olacaktır. böbrekler veya hormonlar gibi birçok konuda sorun yaşıyor olabilir. yine mamaya bağlı olarak su tüketimi artabilir. gözlemek önemli diye düşünüyorum.

    ❓sizin çözümleriniz nedir, kediniz nasıl/nereden su içmeyi seviyor?

    📍kaynaklar preventive vet, catster, vet nutrition, petwebmd, vetwest ve yourcat.

    Pet_Paw 512 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor