Kedilerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Kedilerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Kedilerle yaşamaya başlarken eğitim sürecine de başlıyorsunuz demektir. Kedilerde tuvalet eğitimi ne kadar sürer sorusu bu eğitime başlayan neredeyse her kedi sahibi tarafından araştırılıyor. Kedinize vermek istediğiniz eğitim onlarla yaşamayı en çok kolaylaştıran eğitimlerden birisidir yani oldukça sabırlı ve kararlı olmalısınız. Kediniz ciddiyetinizi anlayacaktır.

İçindekiler

    Kedilerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

    Her kedi cinsinin hatta her cinsteki her bir kedinin algılama, öğrenme ve alışkanlık haline getirme süresi farklıdır. Kedinizin tuvalet eğitiminin ne kadar süreceğini tam olarak tarif etmek, tahminlerde bulunmak neredeyse imkansızdır. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse kediler 1-2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tuvalet eğitimini alabilirler ve alışkanlık haline getirebilirler.

    Tabi kedinizin bu eğitimi almak için hazır olması gerekmektedir. Kediler ilk 3 hafta boyunca tuvaletlerini yapamazlar. Annelerinden veya sizden yardım bekleyen yavru bir kediye tuvalet eğitimi veremezsiniz. Bir ayını dolduran ve yeteri kadar gelişen yavrular kuma tuvaletlerini yapmaya başlarlar. Artık onlara tuvalet eğitimi vermelisiniz. Kedilerde tuvalet eğitimi ne kadar sürer biliyorsunuz peki, eğitim nasıl olmalı?

    Kedilerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalı?

    Kedilerde tuvalet eğitiminin temel basamağı özen ve sabırdır. Kediniz için eğitime ne zaman başladığınız ve ne kadar süre boyunca sabır gösterdiğiniz oldukça önemlidir. Yanlış zamanda başlanan tuvalet eğitimi hep vaktinizin boşa gitmesine, sabrınızın sınanmasına hem de kedi için sağlık sorunlarına neden olabilir. En azından kedinin ilk ayının dolmasını beklemelisiniz.

    Zaman kadar yöntem de çok belirleyici bir faktördür. Kediler sahiplerinin söylemlerini anlamasa bile söyleyiş biçimlerinden doğrudan etkilenebilirler. Kedi isimleri hakkında konuşurken bu konuya değinmiştik. Kedinize tuvalet eğitimi verirken sevginizi göstermeli, mümkün olduğu kadar sinirlenmemelisiniz. Aşırı tepkiler kedinin eğitimini sekteye uğratabilir. Sinirlenseniz bile belli etmemeye çalışmalısınız. Kedilerde tuvalet eğitimi nasıl olmalı diyorsanız düzenli ve sürekli olmalı diyebiliriz.

    Kediler konuşulanları anlar mı konusunu incelerseniz yöntemin de değerini anlayabilirsiniz. Yöntem kadar önemli olan bir diğer unsur ise bilgidir. Kediler ve tuvaletleri hakkında bilgi sahibi olmak kedinizi tuvalet konusunda eğitmenin temel taşıdır. Kediler tuvaletlerini ne kadar tutabilirler ve kedi tuvalet kokusu nasıl giderilir bu konudaki iki güzel örnek olabilir.

    Pet_Paw 1057 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor