Kedilerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

Kedilerle yaşayan insanların en büyük sorunlarından birisine değinmeden geçmek olmazdı. Kedilerde zatürre belirtileri nelerdir, zatürre kedilere nasıl bakılır diye merak ediyorsanız bu merakı gidereceğimizden emin olabilirsiniz. Kedilerin zatürre belirtileri hakkında gerçek bilgi tecrübedir ve bu kolay kazanılmaz. Petarkadaş ailesinin tecrübesinden faydalanmayı seçerek en doğru kararı vermiş olabilirsiniz.

İçindekiler

    Kedi Zatürresine Karşı Alınabilecek Önlemler

    Kedinizin zatürre olmasını istemiyorsanız çok temel önlemler almalısınız demektir. Sahiplerin kediler için iyi olduğunu düşündüğü bazı eylemler kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ezbere harekete geçmemeli, doğru zamanda ve doğru şekilde kedinizle ilgilenmelisiniz. Ancak bu şekilde kedilerinizi zatürreye karşı koruyabilirsiniz. Kedi zatürresine karşı alınabilecek önlemler;

    • Sağlıklı beslenme,
    • Sağlıklı vücut,
    • Soğuk havalarda üşümesine engel olmak,
    • Islak dışarıya çıkartmamak,
    • Ateşlerini düzenli ölçmek,
    • Banyo benzeri temizlikler sonrası iyi kurulamaktır.

    Önlemler listemizi dikkatlice okuduğunuzda aslında her kedi sahibinin uyması gereken basit kurallardan bahsettiğimizi kolayca anlayabilirsiniz. Dalgınlıkla veya bilinçsizlikle yapılacak aksi durumlarda kediniz zatürreye yakalanabilir. Ancak her vakada sorumlu siz olmayabilirsiniz. Belirtileri bilmek önlemlerin en önemlisidir.

    Kedilerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?

    Kedinizin zatürre olduğunu anlamanın yolu belirtilerin doğru okunmasından geçmektedir. Eğer minik dostunuzun ciddi sorunlarla tek başına baş etmeye çalışmasını istemiyorsanız bu sorunları erkenden öngörmeli ve kısa sürede veteriner hekimlerle kedinizi buluşturmalısınız. Kedilerde oluşan zatürre hastalığının belirtileri şöyledir:

    Kedilerde zatürre belirtileri nelerdir sorusuna verilebilecek yanıtlar diğer hastalıklarla karıştırılabilir. Bu nedenle kedinizi gerçekten çok iyi gözlemlemeli ve emin olmadığınız durumlarda kendi başınıza çözüme ulaşmaya çalışmamalısınız. Eğer karşılaştığınız sorundan emin değilseniz en kısa sürede profesyonel destek almalısınız.

    Zatürre Kediye Nasıl Bakılır?

    Kedinizin zatürre olduğundan emin olduktan sonra ona nasıl bakacağınıza, onunla nasıl ilgileneceğinize dikkat etmelisiniz. İnsanlarda da olduğu gibi zatürre çok basit sanılan ama felce hatta ölüme varacak kadar ciddi olan bir hastalıktır. Zatürre kediye nasıl bakılır;

    • Zatürrenin nedeni mevsim değişikliği ise kedinizi sıcak tutmalı, dışarı çıkartmamalısınız.
    • Kedinin yaşam alanının sıcaklığını dikkatli ayarlamalısınız,
    • Ortamın nemlenmesini sağlamalısınız.
    • Sağlıklı beslenme ve düzenli ilgi en önemli çözüm yöntemlerinden olacaktır.

    Kedinizin zatürreyi ağır geçirdiğini, kontrolün sizden tamamen çıktığını düşündüğünüz an paniğe kapılmak yerine sakinliğinizi korumalısınız. En kısa sürede bir veteriner hekim desteği alınmasını sağlamalı ve kedinizi rahatlatmalısınız. Daha önce köpeklerde zatürre belirtileri hakkında da bir içerik hazırlamıştık.

    Pet_Paw 1315 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor