Kedilere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

Kedilere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

.

Ödül maması evcil dostlarımızı olumlu davranışlara karşı takdir etmenin en bilinen yollarından birisidir. Aşırıya kaçmamak için kedilere ödül maması ne kadar verilmeli iyi bilinmelidir. Sürekli olarak ödül maması vermek tüylü dostlarımız için zararlı olabilir. Onu mutlu etmek isterken sağlığına zarar vermeyi hiç kimse istemez. Bu nedenle mamanın dozuna dikkat edilmelidir.

İçindekiler

     

    Kedilere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

    Ödül maması kedileri motive etmek için kullanılan mama çeşididir. Kedilere bir şeyler öğretirken, takdir edilesi bir şey yaptıklarında ödüllendirmek için mama verilebilir. Mamanın sağlamış olduğu motive ile kedi istenilen yönde gelişimine devam eder.

    Ödül mamalarının besin değeri açısından normal mamalardan çok bir farkı yoktur. Bu mamaları özel kılan yan ise lezzetleridir. Normal kedi mamalarına göre çok daha çeşitli ve lezzetli tatları vardır. Minik kediler hemen bu mamanın daha lezzetli olduğunu anlayıp bir daha yiyebilmek için uğraşırlar.

    Ödül mamalarının kalorileri değişkendir. Bu nedenle kedilere ödül maması ne kadar verilmeli sorusunun cevabı için alınan markanın kalori değerleri iyice bilinmelidir. Ödül maması normal mamaya göre daha yüksek kalorili olduğundan öğün olarak kedilere sunulmamalıdır. Yani bir öğünün tamamı ödül mamasından oluşmamalıdır.

    Ödül maması kedilere gün içerisinde birkaç tane verilmelidir. Özellikle aktivite yaparken, eğitimdeyken ve oyun oynarken vermek tercih edilmelidir. Bunun dışında diyet listesine ödül maması eklendiğinde çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları görülür.

     

    Yavru Kedilere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

    Yavru kedileri eğitirken ödül maması kullanmak doğru bir davranıştır. Evcil hayvanları cezalandırmak yerine ödüllendirmeyi seçmek pozitif davranışlarının artmasına yardımcı olur. Ödül mamasının tadını bir kere alan yavrular, sürekli olarak ondan yemek isteyebilir. Bu konuda kedi ebeveynleri zafiyet göstermemelidir.

    Her ne kadar isteseler de yavru kedilere günde birkaç taneden fazla ödül maması verilmemelidir. Aşırı derecede ödül maması yemek yavru kedilerin sağlığını tehdit edebilir. Her an değil sadece özel anlarda vererek bu durumun dengelenmesi gerekir.

     

    Ödül Maması Kaç Aylıkken Verilir?

    Kedilere ödül maması vermek için en az üç aylık olmaları beklenmelidir. Yüksek kalorili ödül mamaları kedinin beslenme alışkanlığının yanlış oluşmasına sebep olabilir. Ödül mamalarının içerikleri birbirlerinden çok farklı olabilir. Bu nedenle alınan mamanın hangi yaş grubuna hitap ettiği, besin içerikleri iyice okunmalıdır. Ödül maması seçerken ürün içeriği iyice incelenmelidir. Kedinin özel durumları, alerjileri, hastalıkları göz önünde bulundurularak ödül maması seçilmelidir.

    Pet_Paw 19397 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor