Kedilerin Aklından Neler Geçiyor?

Kedilerin Aklından Neler Geçiyor?

Kedilerin tam olarak ne düşündüğünü anlamakta zorlanıyoruz. Kedilerin aklından neler geçiyor sorusunun sorulma sıklığına bakacak olursak çoğu kedi sahibi de patili dostlarını tam olarak anlayamıyorlar. Aynı evi paylaştığınız minik dostlarınızla daha iyi empati yapabilmeniz için bir içerik hazırlamaya karar verdik.

İçindekiler

    Kedilerin Aklından Neler Geçiyor?

    Neredeyse her kedi sahiplenmenin sonucu olarak kedilerin aklından neler geçiyor diye düşünüyoruz. Özellikle ilk defa bir kediyle yaşamaya başlayanlar ciddi anlamda kafa karışıklığı ile baş başa kalabiliyorlar. Kediler insanlık tarihinin çok eski zamanlarından, Antik Çağ’dan beri mistik canlılar olarak bilinmekte ve kendilerine özgü davranışlarla bizleri şaşırtmaktadır.

    • Avcılık geliştirmek,
    • Alıştırma yapmak,
    • Ödül kapmak,
    • Oyun oynamak,
    • Öğrendiklerini pekiştirmek.

    Kedinizin neler düşündüğünü, aklından ne geçtiğini merak ediyorsanız dostunuzun geçmişine bakmanız gerekir, evet doğrudan geçmişine. Kediler esnek ve atik canlılardır. Belirli başlı fiziksel ve duygusal özelliklerini kaybetmemek, köreltmek için düzenli olarak alıştırma yapmak zorundalar. Kedinizin bir şeyler düşündüğünü veya planladığını hissediyorsanız büyük ihtimalle yapacağı garip davranışlara hazırlanıyordur, tamamen antrenman için.

    Kediler Neden Garip Davranıyor?

    Kedilerin aklından neler geçiyor gibi bir soruya yanıt verirken kediler neden garip davranıyor konusunda da birkaç kelime etmek gerekir. Kedinizin tamamen kendi kendine saçma sapan hareket yaptığını, etrafta olmayan şeyleri kovaladığını, yakalamaya çalıştığını fark ettiyseniz şaşırmamalısınız. Kedilerin bazı genetik özelliklerini kaybetmemek için alıştırma yapmak zorunda olduklarını söylemiştik.

    Tatlı dostlarımız, kediler diğer uzun süreli arkadaşlarımızdan farklıdır. Köpekler avlanma güdülerini neredeyse kaybetmişken kediler bu alışkanlığa hala sahip çıkarlar ve tek başlarına bir şekilde hayatta kalmaya çalışabilirler. Avlanma yeteneklerini unutmamak, geliştirmek için kedileriniz çok garip hareketler yapmak zorunda kalırlar. Bu süreçte onları izlerken yadırgamamalı eğlenmeye çalışmalısınız.

    Pet_Paw 624 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor