Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

İnsanlarda da olduğu gibi neredeyse tüm canlılarda diş temizliği büyük önem taşımaktadır. Kedilerin dişleri nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız kedinizle sağlıklı bir şekilde ilgilenmek için büyük bir adım atıyorsunuz demektir. Kedilerin diş temizliği, kedilerin ağız sağlığını korumanın en kolay yoludur.

İçindekiler

    Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

    Bir kedi sahiplendiğinizde ne kadar ciddi bir sorumluluğun altına girdiğinizi anlayacaksınız. Onların beslenme, barınma, temizlik ve sağlık gibi ciddi ihtiyaçlarını karşılamak için sizlere ihtiyacı olacak. Sağlık konusunda kedilerin aşıları başta olarak çok önemli detaylar vardır. Kedilerde ağız sağlığı en dikkat ettiğiniz sorumluluklarınız arasında olmalıdır. Kedilerin dişleri nasıl temizlenir sorusuna yanıt bularak başlayabilirsiniz.

    Minik dostlarımız dişlerinde oluşacak sorunlar, diş kirliliği nedenleriyle çok büyük başka hastalıklara yakalanabilirler. Kedinizin sağlığını riske etmemek için dişlerinin temiz olduğundan emin olmasınız. Kedilerin dişleri fırçalama ile temizlenmektedir. Biz insanlarda olduğu gibi basit ama düzenli bir fırçalama ve düzenli kontrol yeterli olacaktır.

    Kedilerde Diş Fırçalama

    Kendi dişlerinizi kolayca fırçalayabiliyor olmanız fırçalama işinin çok basit olduğu anlamına gelmez. Özellikle kedilerin dişlerini fırçalamak düşündüğünüzden daha zorlu geçebilir. Kedinizin dişlerini ilk kez fırçalıyorsanız çok dikkatli ve nazik olmalısınız. Aksi takdirde onu korkutabilir ve sonraki fırçalama işlerinde daha da çetin bir mücadele vermek zorunda kalabilirsiniz. Köpeklerde de olduğu gibi;

    • Diş etlerine zarar vermemeye dikkat etmelisiniz,
    • Doğrusal veya yatay değil dairesel hareketler yapmalısınız,
    • En son olarak dikey fırçalama yapın,
    • Ağızda tortu, plak kalıp kalmadığını kontrol edin.

    Kedilerin dişlerini yukarıda bahsettiğimiz şekilde fırçalayarak ağız temizliğini kolayca sağlayabilirsiniz. Kedilerin dişleri nasıl temizlenir sorusu için gayet yeterli bir yanıt verdiğimizi düşünüyoruz. Diş fırçalamanın yakında sık kontrol ve düzenli ağız bakımı işinizi kolaylaştıracaktır. Kedinizin ağız ve diş temizliğinden emin olmak için ağzını koklamalısınız.

    Kedilerin Dişleri Ne Sıklıkla Fırçalanır?

    Kedilerin diş temizliğinin insanlarınkinden çok farklı olmadığını söylemiştik. Kedilerin dişlerinin günde bir kere fırçalanması birçok veteriner hekim tarafından önerilmektedir. Ancak haylaz ve huysuz kedilerin için bu durum can sıkıcı olabilir. Kedinin fırçalamaya bakışına göre en azından kedinizin dişlerini haftada iki kere fırçalamalısınız.

    Çürüklerle dolu bir ağız görmemek, daha ciddi hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için haftada iki fırçalama nispeten yeterli olacaktır. Kedi cinslerine göre fırçalama sayısı ayarlanmalı, kediniz çürük dişlere yatkın bir DNA’ya sahipse haftalık fırçalamayı üçe, dörde çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Daha önce köpeklerin dişleri nasıl temizlenir sorusuna da yanıt vermiştik.

    Pet_Paw 537 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor