Kedilerin Kaç Canı Vardır?

Kedilerin Kaç Canı Vardır?

Küçüklüğümüzden bu yana halk arasında kedilerin dokuz canlı olduğu söylentisini duymuş olmanız gerekir. Bu söylentilerin ışığında kedilerin kaç canı vardır sorusunu da sıklıkla duymuştursunuz. Tabi ki bu durum bilimsel olarak mümkün değildir. Uzun yıllardır bilinen bu söylentinin arkasındaki gerçekleri sizler için yazmış bulunmaktayım. Akalım kediler anlatıldığı gibi bir süper kahraman mı?

İçindekiler

    Kedilerin Kaç Canı Vardır?

    Kedilerle ilgili yıllardır söylenen bir şeyde kedilerin çok fazla canlı olduğudur. Bu tamamen halk arasında geçen bir efsanedir ve bilimsel olarak hiçbir gerçekliğe dayanmamaktadır. Bu nedenle kedilerin kaç canı vardır diye bakacak olursak aslında bunu cevabı oldukça basittir. Kediler de insanlar gibi tek bir canları vardır. Sevimli dostlarımız süper kahraman değildir ve birden çok cana sahip olamazlar. Ben bazen sevimli dostlarımız keşke daha fazla canlı olsalar diyorum

    Yüksek yerlerden atlama, ağacın en tepesinden çıkma ya da arabaların altından sağ çıkabilme gibi birçok şaşırtıcı özellikleri olsa da bu tamamen kedilerin hızları, çeviklikleri ve birazda şanları ile alakalıdır. Bunun dışında kedilerin birden fazla canlı olduğu gibi söylenen şeyler tamamen halk efsanesinden başka hiçbir şey değildir. Kediler birçok konuda dayanıklı ve çeviktir. Tepelerden tepelere tırmanmaları, oradan oraya korkusuzca atlamaların tek sebebi kendi genetikleri ile alakalıdır.

    Her fırsatta dört ayak üzerine düşen kedilerde bambaşka bir şaşırtıcı özelliktir. Bu aslında kedilerin tamamen denge ve refleksleri ile alakalıdır. Aynı zamanda insanlardan daha fazla omurgaya sahip oldukları için bizlerden daha esnektirler. Kedilerin kaç canı vardır derken içimizden umarım birçok canı vardır diye geçirebiliriz. Çünkü bu sevimli dostlarımızın sürekli bizimle kalsın ve zarar görmesin düşüncesine iyi gelmektedir. Fakat maalesef kedilerde insanlar gibi tek bir hayat yaşar ve ciddi ölçüde zarar gördüklerinde yaşamları son bulabilir.

    Kedilerin Dokuz Canı Var Mıdır?

    Kediler 9 canlı hayvanlardır sözü aslında çok eski bir atasözüdür. Bu eski atasözünün temeli İngiltere’ye dayanmaktadır. İngiliz atasözü der ki “bir kedinin 9 canı var. 3 oyun oynaması için, 3 gezmesi için ve geri kalan 3 de durması için.” Demektedir. Bu da kedilere neden böyle dediklerini açıklayıcı niteliktedir.

    Kedilerin 9 canı yoktur. Kedilerde insanlar gibi tek canlılardır. Sadece bazı durumlarda insanlardan daha esnek ve dayanıklı oldukları için kurtulmaktadırlar. Fakat bunun dışında fazla canlı olduğuna dair hiçbir bilimsel bir şey söz konusu değildir. Yine de kediler ne kadar yaşar diye merak ediyorsanız tatmin edici bir yanıt alabilirsiniz.

    Pet_Paw 1425 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor